11.12. Helsinki: Kokeileva Kata ja Kaizen työpajat prosessien lean kehittämistekniikkoina

Jaa myös muille

Syventävää Lean-koulutusta

Koulutus: Kokeileva Kata ja Kaizen työpajat prosessien lean kehittämistekniikkoina

Missä? Taitotalon kongressikeskus, Valimotie 8, 00380 Helsinki

Milloin? 11.12.2018 kello 8.30-16.00

Prosessien kehittämisessä henkilöstön kehittämisosaamista lisäävä tekniikka Toyota KATA on tehokas esimiehen valmennustaitoja kuin henkilöstön ongelmanratkaisutaitoja edistävä pienten askelten tekniikka. Esimies hakee ja tuo tiimille kehittämistekniikoita, kouluttaa niitä ja haastaa tiimiä etenemään askel askeleelta kohti prosessille asetettua haastetta kohti. Henkilöstö suunnittelee miten edetä seuraava askel kohti välitavoitetilaa, toteuttaa sen, arvioi yhdessä esimiehen kanssa, miten onnistuttiin ja mitä opittiin ja esimies haastaa miettimään seuraava kokeilevaa askelta. Toyota Kaizen työpajat toimivat kehityspurskeina, joissa suunnitellaan ratkaisuja prosessin tai arvovirtakuvauksessa tunnistettujen ongelmien poistamiseksi. Kaizen työpajat koostuvat ratkaistavien ongelmien tai kehitystarpeiden tunnistamisesta, ratkaisutiimien valinnasta, ennakkovalmistautumisesta, ratkaisun luovista työpajapäivistä, toteuttamisesta ja tulosten varmentamisesta.

Koulutuksen tavoitteet ja hyödyt

Saat oppimasi asiat heti hyötykäyttöön ja osaat toteuttaa seuraavat projektit itsenäisesti. Osallistujat oppivat valmennus- ja parannuskatan periaatteet, esimiehen valmentavan roolin avaintehtävät, henkilöstöä tehokkaasti osallistavan kokeilevan parannuskatan vaiheet ja kehitysaskelten A3 kirjaamisen harjoitteita ja esimerkkejä soveltaen. Kaizen työpajojen suunnittelu-, toteutus- ja seurantavaiheiden olennaiset seikat sekä työpajojen eri vaiheissa käytettävät työpohjat. Katan ja Kaizeneiden kompastuskohdat ja onnistumisen edellytykset käydään läpi omaan organisaatioon peilaten. Osallistujat saavat myös ajankohtaiset luettelon tuoreimmista Kata ja Kaizen kirjallisuusviitteistä.

Kenelle?

Päälliköt, prosessin omistajat, kehittäjät. Koulutus soveltuu niin Lean periaatteita tunteville kuin prosessien jatkuvan parantamisen tekniikoista kiinnostuneille.

Oppimismenetelmät

Koulutus on yksipäiväinen (1 pv) ja koostuu alustavista luennoista, käytännön esimerkeistä ja organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista. Päivän aikana käydään vuorovaikutteista keskustelua ja tehdä käytäntöön soveltavia harjoitteita. Koulutuspäivän päätteeksi osoitetaan, miten osallistujat voivat jatkaa tästä. Osallistujat saavat runsaan paketin erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen kehittämisen tueksi.

Kouluttaja

Kouluttajana on DI Jussi Moisio, Qualitas Fennica. Hän on kouluttanut perustason Leania ja Six Sigmaa sadoille ihmisille eri organisaatioissa (Yellow Belt, Green Belt). Jussi Moisio on myös vetänyt menestyksellisiä perustason Lean ja Six Sigma koulutuksia ja projekteja yrityksissä. Hän on tehnyt laajoja yksityisen sektorin ja julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Jussi omaa vuosikymmenten kokemuksen laadunhallinnasta, ympäristö- ja turvallisuusasioista, riskien hallinnasta, jatkuvasta parantamisesta, prosessien kehittämisestä ja mittaamisesta sekä erilaisten arvioinneista ja auditoinneista.

Hinta

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Kysy lisää

Lisätietoja koulutuksesta antaa QF koulutuspäällikkö puh. 045 173 8212.

Jos koulutukseen ei tule riittävästi osallistujia, pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen.

Tietoa kouluttajasta: Jussi Moisio

        Jussi Moisio 1 Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen kuin myös erilaisten arviointien ja auditointien parista. Jussi on menestyksellisesti […] Lue koko teksti

Arter Oy - muutosta laadun ehdoilla!