12.12. Helsinki: Laatutyökalujen ja analyysien käyttö prosessien kehittämisessä

Jaa myös muille

Uusi koulutus!

Koulutus: Laatutyökalujen ja analyysien käyttö prosessien kehittämisessä

Missä? Taitotalon kongressikeskus, Valimotie 8, 00380 Helsinki

Milloin? 12.12.2018 kello 8.30-16.00

Uudistetut johtamisjärjestelmästandardit ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 27001 mm. painottavat vaatimuksena eri tyyppisen mittaus- ja palautetiedon analysointia ja arviointia johtamisjärjestelmän toimivuuden ja vaikuttavuuden tunnistamiseksi sekä kehittämistarpeiden tunnistamiseksi. Jostain syystä uudistetut standardit eivät tuo mitenkään esille, miten ja mitä menetelmiä käyttäen mittaus- ja palautetietoa tulisi analysoida. Laboratorioympäristössä mittaustiedon analysointi on ollut tähänkin asti luontevaa ja vaadittuakin, mutta vieläkin vuonna 2018 liiketoimintaprosessien mittareiden ja palautteiden analysointi peruslaatutyökalujen ja perustilastollisten menetelmien ei ole kovinkaan kattavaa. Yksi syy saattaa olla standardien ”lepsuus” tässä asiassa, standardit eivät vaadi yksiselitteisesti käyttämään mitään tunnetuista työkaluista ja menetelmistä. Myös ulkoinen auditointi on suhtautunut varsin ymmärtävästi väittämään, että kyseessä olevat menetelmät ”eivät sovellu meille”. Tässä koulutuksessa paneudutaan muutamaan prosessien analysoinnin laatutyökaluun ja analysointimenetelmään.

Koulutuksen tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on:

  • perehtyä liiketoimintaprosessien mittarien tunnistamiseen
  • mitatun tiedon jäsentelemiseen laatutyökalujen avulla
  • perehtyä muutamiin tilastollisiin menetelmiin prosessin tilanteen arvioimiseksi ja kehittämistarpeiden tunnistamiseksi.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu johto-, laadunhallinta-, ympäristö-, turvallisuus- ja lean kehittämistoiminnoista vastaaville. Koulutus sopii laatu-, kehitys-, ympäristöpäälliköille, prosessinomistajille, sisäisille auditoijille, esimiehille ja johdolle sekä kaikille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita tavoitteellisesta toiminnasta, mittaamisesta ja organisaation jatkuvasta kehittämisestä.

Oppimismenetelmät

Koulutus on yksipäiväinen (1 pv) ja koostuu alustavista luennoista, käytännön esimerkeistä ja organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista. Koulutusta edeltää orientoiva ennakkotehtävä, joka pohjustaa koulutuspäivän antia. Koulutuspäivän päätteeksi osoitetaan selvästi, miten osallistujat voivat jatkaa tästä. Osallistujat saavat runsaan paketin erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen kehittämisen tueksi.

Kouluttaja

Kouluttajana on DI Jussi Moisio, Qualitas Fennica. Jussi on toiminut laadunvalvontatulosten analysoinnissa yli 12 vuotta, johtamisjärjestelmien sopimuspääarvioijana yli 25 vuotta ja 20 vuotta laatu-, ympäristö-, turvallisuusjärjestelmien kouluttajana ja konsulttina, prosessien mallintamisessa, lean menetelmien kouluttajana ja ongelmanratkaisukouluttajana. Johtamisjärjestelmien ongelmat ovat tulleet tutuiksi yli 1500 sertifiointiauditointipäivien aikana ja satojen koulutusten ja organisaatiokohtaisten toimeksiantojen kuluessa.

Hinta

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Kysy lisää

Lisätietoja koulutuksesta antaa QF koulutuspäällikkö puh. 045 173 8212.

Jos koulutukseen ei tule riittävästi osallistujia, pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen.

Tietoa kouluttajasta: Jussi Moisio

        Jussi Moisio 1 Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen kuin myös erilaisten arviointien ja auditointien parista. Jussi on menestyksellisesti […] Lue koko teksti

Arter Oy - muutosta laadun ehdoilla!