Blogi

Apua tietosuoja-asetuksen kanssa kamppailuun

Nyt alkaa olla se hetki, kun organisaatioissa aletaan heräilemään siihen, että EU:n uusi tietosuoja-asetus* on tulossa ja siihen pitäisi varautua. Pitäisi tutustua asetuksen sisältöön, kartoittaa se, missä kaikkialla henkilötietoja sijaitsee, kuvata näiden väliset yhteydet, kirjoittaa ohjeistukset tietosuojan hallinnasta, varmistaa ettei organisaatiossa ole lain vastaisia rekisterejä jne. Ja kaikki tämä oman päivittäisen työn ohella. Tämä ei ole ihan yksinkertainen asia, varsinkaan tilanteessa, jossa henkilötietoja löytyy lukuisista järjestelmistä. Harvalla pienemmällä yrityksellä on kuitenkaan henkilöä, joka tätä työtä tekisi täyspäiväisesti, vaikka asetus koskettaa heitä yhtä lailla. Suuremmissa yrityksissä taas työmäärä nousee niin valtavaksi, että organisaation tietosuojavastaava saa käyttää vaadittavan dokumentaation laatimiseksi koko syksyn edestä työtunteja. Tässä kohtaa me tulemme apuun!

Arter Oy tarjoaa valmiin ratkaisun GDPR:ään eli uuteen tietosuoja-asetukseen vastaamiseen. Olemme koonneet yrityksen tietojärjestelmämäärän mukaan skaalautuvan, selkeän paketin vastaamaan GDPR:n tuomiin uudistuksiin organisaatioissa. Asetuksen vaatimat toimenpiteet on purettu tehtäviksi, joita voidaan seurata. Hallintajärjestelmä pitää sisällään myös toimintaohjeet ja tietosuojasuunnitelman. Meiltä saat vaadittavan asiantuntemuksen tietosuoja-asetuksesta sekä ympäristön, johon dokumentaatio tallennetaan. Pelkkä dokumentaation tallentaminen ei kuitenkaan vielä tee valmista tietosuojan hallintamallia. ARC-ohjelmistossa eri tietovirtojen -ja järjestelmien väliset yhteydet kuvataan dynaamisesti ja visuaalisesti. Näet siis heti mahdolliset muutokset näissä, ja pääset päivittämään helposti kuvauksia vastaamaan nykytilaa.

*Euroopan unionin tietosuojalainsäädäntö uudistui, kun yleinen tietosuoja-asetus tuli voimaan 24. toukokuuta 2016. Tietosuoja-asetusta sovelletaan kahden vuoden siirtymäajan jälkeen 25. toukokuuta 2018 alkaen, jolloin henkilötietojen käsittelyn on oltava tietosuoja-asetuksen mukaista. LÄHDE: www.tietosuoja.fi

Tarvitsetko apua tietosuojatyön kanssa?

Ota meihin yhteyttä! Katsotaan yhdessä miten ratkaisumme voi auttaa teitä tietosuojatyössä.

Kirjoittaja

Kaisa Halsas toimii Qualitas Fennican koulutuspäällikkönä. Hänen vastuulla on QF-koulutusten järjestäminen ja koulutustarjonnan kehittäminen.

Kaisan sydäntä lähellä on elinikäinen oppiminen ja jatkuva kehittyminen. Kaisaan voi olla yhteydessä kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.

Liittyvät materiaalit

{# GA Library #}