Kuuntele Arterin oivaltavia podcasteja!

Täältä löydät koottuna Arterin kaikki Podcastit. Tarjoamme monipuolisesti sisältöä, joka palvelee osaamisen ja liiketoiminnan kehittämistä ajasta ja paikasta riippumatta. Haluamme jakaa asiantuntijoidemme osaamista, kokemuksia ja oivaltavia tarinoita sinulle niin, että voit helposti ja säännöllisesti kehittää osaamistasi - podcastimme ovat lyhyitä, kuuntele vaikka työmatkalla! Paina siis play:ta ja kuuntele tallenteita ajankohtaisista aiheista silloin kun sinulle sopii, omalla selaimellasi.

Laatulöpinät

Laatulöpinät Podcast on Arterin uusi podcast-sarja, jossa pohditaan laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä. Podcast-isäntänä Laatulöpinöissä toimii konsulttitiimin esimies Markus Meurman. Markuksen mottona on: "Laatu on hauskaa", ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien.

Uudistunut EFQM-malli 2020

Podcastissa ollaan tällä kertaa todella uuden äärellä, sillä tässä jaksossa käydään läpi uudistunutta EFQM-mallia 2020. Markus Meurman ja podcast-jaksomme vieras, Laatukeskuksen vanhempi asiantuntija Maija Vaismaa pohtivat, mitä uutta malli pitää sisällään, miten sitä voi oppia hyödyntämään, ja mikä sana mallissa toistuu eniten.

Lean Asiantuntijatyössä

Lean asiantuntijatyössä -podcastissa keskitytään leanin todelliseen ytimeen, jossa sana lean ei ole pelkkä etuliite tai oikotie onneen. Jos lean on pohjimmiltaan avoimuuden kulttuuri, mitä tapahtuu jos osa organisaatiosta toimii kuin musta laatikko? Entä miten kiire sopii leaniin asiantuntijatyöhön?

Prosessiautomaatio - Hyödyt, mahdollisuudet ja haasteet

Prosessien automatisoinnissa saadaan teknologiaa hyödyntämällä uudenlaista näkökulmaa prosessityöhön. Mitä prosessiautomaatio tarkoittaa ja mitä konkreettisia hyötyjä siitä voidaan saada? Miten lähteä liikkeelle prosessien automatisoinnissa?

6 laatuväittämää työnantajamarkkinoinnista

Kun laadun vaatimustenmukaisuudesta siirrytään vaatimusten ja odostusten ylittämiseen, kohti erinomaisuutta, saadaan mukaan muutkin sidosryhmät, kuten henkilöstö. Tällöin erinomainen organisaatio täyttää tai ylittää myös henkilöstönsä odotukset.

Ketteryyden ytimessä

Ketteryyden perusasia on muutoksen hyväksyminen. Suunnitelmat muuttuvat, kun reagoidaan nopeasti, ja loppujen lopuksi tärkeintä on asiakkaan tarpeisiin vastaaminen. Laatulöpinöissä sukelletaan tällä kertaa ketteryyden ytimeen, kun podcastin teemoina ovat ketteryys ja scrum.

Menestystekijänä kokonaisarkkitehtuuri

Kokonaisarkkitehtuurityö hyvin tehtynä avaa paljon uusia mahdollisuuksia ja luo organisaatiolle digitaalisia kyvykkyyksiä. Millaisille organisaatioille kokonaisarkkitehtuurin tekeminen soveltuu? Mihin osa-alueisiin laajalta tuntuva kokonaisarkkitehtuuri voidaan jakaa ja mitä ovat sen eri viitekehykset? Entä mitä hyötyä kokonaisarkkitehtuurista lopulta on?

Laatupuhetta kyberturvallisuudesta

Tässä kyberturvallisuusaiheisessa podcastissa keskustellaan muun muassa hyvistä salasanakäytännöistä, tietoturvarikkomuksista, sekä sertifioinnista tietoturvan korkean tason osoituksena. Hyvä tietoturva varmistetaan aina ihmisten, prosessien ja teknologian muodostaman kokonaisuuden kautta.

Laadunhallinta - Sano mitä teet ja tee mitä sanot

Mitä kaikkea laatu on, ja ketä laatua oikein vaatii? Tällä kertaa podcast keskittyy laadunhallintaan ja sen uskomuksiin. Lopuksi pohditaan myös laadun nykytilaa ja tulevaisuutta.

Strategia - Toivomuslista vai mahdollisuus onnistua?

Oli strategian muoto mikä tahansa, sen tarkoitus on vaikuttaa, sekä tuottaa toimintaa. Mitä strategia lopulta oikein on ja miten siinä voi onnistua?

Palvelumuotoilu - helpommin sanottu kuin tehty

Palvelumuotoilu terminä on herättänyt paljon innostusta, mutta myös inhostusta. Onko palvelumuotoilussa jotain uutta, vai onko se vain vanhoja menetelmiä uudessa paketissa? Neljännessä Laatulöpinät podcastissa palvelumuotoilua pohtivat Markus Meurman ja Elina Mäkinen.

Mitä on Lean?

Lean on ollut jo pitkään pinnalla erilaisissa laadun ja toiminnan kehittämisen pöhinäpiireissä. Lean-toimintaan kohdistuukin yleensä hyvin paljon erilaisia odotuksia ja ennakkoluuloja. Arterin Laatulöpinät Podcast-sarjassa ollaan edetty jo kolmanteen jaksoon. Tällä kertaa kuullaan mitä mysteereitä liittyykään Leaniin.

Onko auditointi kamalaa?

Laatulöpinät Podcast-sarjan toisessa osassa aiheena ovat standardit ja auditointi. Ihmetellään, onko standardeilla ja auditoinneilla vielä paikkansa nykyajassa, vai ovatko ne menneiden aikojen jäänteitä, joihin edelleen tarraudutaan?

6 Prosessiväittämää

Ensimmäisessä Laatulöpinät-podcastissa kuullaan Markus Meurmanin johdolla kuusi erilaista prosessiväittämää, ja päästään pohtimaan niiden paikkaansapitävyyttä.

IMS

MOFcast: IMS-ohjelmiston mobiiliraportointi

Arter MOF (Mobile Forms) on uusi mobiilisovellus, jonka avulla käytät IMS-raporttiosion tiettyjä ominaisuuksia mobiililaitteella. Sovellus mahdollistaa ensimmäisen vaiheen mobiiliraportoinnin IMS-ohjelmistoon.

Miksi osallistua IMS-koulutuksiin?

Haluamme tukea asiakkaittemme ohjelmistokouluttautumista mahdollisimman laajasti. Tarjoammekin useita eri ohjelmistokoulutuksia asiakkaan tarpeesta riippuen.

IMS - Ulkoisen palautteen raportointi

Onko teillä tarvetta kerätä palautetta asiakkailta ja sidosryhmiltä? Kuuntele tästä podcastista esimerkki, miten ulkoisen palautteen raportointi voidaan IMS-ohjelmiston avulla tehdä.

IMS-kolmisivutekniikka

Mistä koostuu IMS-kolmisivutekniikka, ja miten sitä käytetään? Miten tiedot ja toiminnot strukturoidaan? Minne tallennetaan ohjaava tieto ja syntyvä ja jäljitettävä tieto? Miten asiakas näkyy prosesseilla?

IMS-ohjelmisto pähkinänkuoressa

Asiakasvastaavamme Liisamari Seppälä avaa kuulijoille IMS -ohjelmistoa. Tämä podcast on loistavaa kuunneltavaa erityisesti uusille IMS-ohjelmiston käyttäjille, mutta myös kokeneemmille erinomainen tapa virkistää muistia.

Qualitas Fennica

Monipuolinen laatupäällikön tehtäväkenttä

QF-podcastien kahdeksannessa osassa avataan laatupäällikön monipuolista tehtäväkenttää yrityksessä.

Miksi kouluttautuminen ja uuden oppiminen on tärkeää?

Halu oppia uutta, kehittyä ja saada uutta näkökulmaa asioihin on tärkeää. Ihmiset ovat kehityshaluisia ja kehityskykyisiä.  Kun yksilö oppii ja hyödyntää osaamista omassa työssään, myös organisaatio hyötyy siitä.

Menestyminen

Olympialaisten aikana pohditaan menestystä. Mitä menestyminen vaatii? Ja kuinka urheilu ja yrittäminen liittyvät toisiinsa?

Miten laadunhallinta liittyy joulupipareihin?

Vuodenvaihteessa podcastin aiheena oli laadunhallinta. Lähestyvän joulun kunniaksi pohdittiinkin laadunhallinnan ja joulupiparien yhteyttä.

Asiakas on valmis maksamaan työstä, joka luo arvoa

Lean-ajattelun keskeinen elementti - hukka, kannattaa karsia pois arvovirrasta. Mutta kuinka? Kuuntele podcast ja ota ideat talteen.

Teetkö prosessityötä?

Tässä podcastissa pureudutaan syvemmälle prosessityöhön ja sen toteuttamiseen organisaatiossa onnistuneesti.

Miksi prosessilähtöinen toimintatapa?

Prosessimaiseen toimintamalliin sisältyy prosessien ja niiden vuorovaikutuksen järjestelmällinen määrittely ja hallinta. Mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon ennen prosessilähtöisen toimintatavan toteuttamista?

Miten laadunhallinta tukee liiketoimintaa ja menestystä?

Tässä podcastissa pohditaan, miten laadunhallinta tukee liiketoimintaa ja menestystä.

Ajatuksia yrittäjyydestä

Kuuntele Arterin toimitusjohtajan Ossi Ritolan mietteitä yrittäjyydestä. Miksi ryhtyä yrittäjäksi, mikä on yrittäjyydessä tärkeää ja mitä olisi voinut tehdä myös toisin?

Tilaa podcast: