Sisäisen auditoinnin merkitys kehittämis- ja laatutyössä
Sisäinen auditointi on järjestelmällinen, riippumaton ja dokumentoitu prosessi, jossa hankitaan objektiivisesti arvioitavaa todistusaineistoa sen määrittämiseksi, missä määrin auditointikriteerit on täytetty. Organisaation tulee tehdä auditointeja suunnittelluin aikavälein määrittääkseen, onko laadunhallintajärjestelmä sekä ennalta tehtyjen suunnitelmien, tietyn kansainvälisen standardin ja organisaation itsensä laadunhallintajärjestelmälle asettamien vaatimusten mukainen, että vaikuttavasti toteutettu ja ylläpidetty. Auditoinnin tuloksia kannattaa hyödyntää yrityksen toiminnan kehittämisessä, ei ainoastaan vertaamalla tuloksia laatustandardien vaatimuksiin.
Organisaatioiden tulee määritellä auditointien kriteerit, laajuus, ja menettelyt, sekä suunnitella auditointiohjelma niin, että se ottaa huomioon prosessien tilan, tärkeyden ja aikaisempien auditointien tulokset. Tehtävään valitut henkilöt eivät saa auditoida omaa työtään, vaan auditointi suoritetaan niin, että prosessin objektiivisuus ja tasapuolisuus voidaan varmistaa.
Lue lisää sisäisestä auditoinnista ja sen menetelmistä tästä Arter Akatemian osiosta!
Webinaarit

HSEQ-Standardien muutokset ja niiden auditointi
HSEQ-standardit asettavat vaatimuksia organisaatioiden laadun-, ympäristön- ja turvallisuuden hallinnalle. Tämä webinaarin tarkoituksena on auttaa HSEQ standardien tulkinnassa ja antaa vinkkejä auditoinnin hyviksi käytännöiksi.
Podcastit
Onko auditointi kamalaa?
Artikkelit
JÄRJESTELMÄAUDITOINNIN KYSYMYSTEN SUUNNITTELUA
Opi kuinka suunnitellaan järjestelmäauditoinnin kysymykset niin, että ne palvelevat liiketoimintaa.
LEANISTA VOIMAA PROSESSIEN AUDITOINTEIHIN
Mitä prosessien kehittämiskohteita on? Miten Leania voidaan hyödyntää prosessien kehittämisessä? Miten välttää hukka?
PROJEKTITOIMINNAN AUDITOINTIKOHTEITA
Mitkä ovat projektitoiminnan auditointikohteita? Mitä vaaditaan laaduntarkastukseen?
AUDITOINTIEN PAINOPISTEITÄ
Selkeytä auditoinnin missiot. Miten tehostaa sisäisiä auditointeja?