Artikkelit

Järjestelmäkysymyksiä sisäisiin auditointeihin

Millaisia kysymyksiä kannattaa käydä läpi kun auditoi sisäisesti uutta toiminta-, laatu-, ympäristö- tai työterveys- ja turvallisuusjärjestelmää? Jussi Moision kattava listaus antaa osviittaa.

Suosittelemme artikkelin läpikäymistä erityisesti silloin, kun olet auditoimassa ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 tai ISO 45001:2018 –järjestelmää.

Ensiksi on kuitenkin hyvä palauttaa mieleen auditointien vauhtipyörä, eli millaisia vaiheita auditoinnissa on ja mitä missäkin auditoinnin vaiheessa on hyvä ottaa huomioon.

Lataa artikkeli tästä

 

Kirjoittaja

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.