Artikkelit

Lean terveydenhuollossa

Lataa itsellesi Lean terveydenhuollossa -artikkeli, jonka on koostanut Arterin perustajajäsen Jussi Moisio, ja ota lean-työkalut sekä ajattelu haltuun terveydenhuollossa ja hoitotyössä.

Tarkoitus ei ole juosta kovempaa vaan kävellä lyhyempi matka.” – Taichi Ohno, Toyota Productions Systems, Lean-filosofia.

Käytännössä Lean-toimintastrategian toteutumisessa on kyse organisaation kyvystä ratkaista ongelmia ja olla jatkuvasti kehittyvä organisaatio.

Tässä artikkelissa käydään läpi seuraavia aiheita käytännön esimerkkien kautta lean-ajattelusta terveydenhuollossa ja hoitotyössä:

  • Lean terveydenhuollossa ja lean-organisaation piirteitä.
  • Valmentava johtajuus ja lean-johtajuuden kehittämismalli.
  • Lean-kulttuurin vahvistaminen.
  • Lean-työkalut ja mistä aloittaa lean-toiminta.
  • Resursseja kuluttavan hukan tunnistusmenetelmät.
  • Päivittäisjohtamisen käytäntöjä terveydenhuollossa ja hoitotyössä.
  • Suomalaisia lean-toteutuksia ja niiden tuloksia terveydenhuollossa ja hoitotyössä.

Täytä sähköpostisi ja saat itsellesi Lean terveydenhuollossa -artikkelin.

Kirjoittaja

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.