Greete Kriik GDPR - GDPR on täällä – mitä seuraavaksi? | Arter Oy Blogi

GDPR on täällä – mitä seuraavaksi?

Jaa myös muille

Nyt on se aika, jota yrityksissä on odotettu, kauhisteltu ja jopa pakoiltu. EU:n uuden tietosuoja-asetuksen siirtymäaika on päättynyt ja asetusta on alettu soveltaa. Tietosuoja-asetukseen valmistautuminen on vaatinut organisaatioilta tietosuojaprosessiensa kuvaamista, tietosuojakäytäntöjensä päivittämistä, henkilöstönsä perehdytystä sekä kaiken tämän dokumentointia. Kiirehän tässä kaikessa […]

Lue koko teksti

Tee-se-itse-GDPR

Jaa myös muille

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta aletaan soveltaa 25.5.2018 alkaen kaikissa EU:n jäsenmaissa ja sitä sovelletaan lähtökohtaisesti kaikkeen henkilötietoon. Uusi lainsäädäntö parantaa rekisteröidyn oikeuksia, yhtenäistää tietosuojasääntelyä EU-maissa, edistää digitaalisten sisämarkkinoiden kehittymistä sekä vastaa digitalisaation ja globalisaation myötä nouseviin tietosuojakysymyksiin. Jokaisen EU:n alueella henkilötietoa […]

Lue koko teksti

GDPR tulee – oletko valmis?

Jaa myös muille

GDPR eli General Data Protection Requlation on yleinen EU:n tietosuoja-asetus, jota aletaan soveltaa 25.5.2018 alkaen. Asetus korvaa henkilötietolain ja koskee kaikkia EU:n alueella toimivia organisaatioita. Hallitus esittää säädettäväksi uutta tietosuojalakia henkilötietojen käsittelyä koskevaksi yleislaiksi. Tietosuojalakia sovellettaisiin rinnakkain EU:n tietosuoja-asetuksen kanssa […]

Lue koko teksti

EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) lyhyt oppimäärä

Jaa myös muille

EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta, joka astuu voimaan 25.5.2018, on toitotettu koko viime vuosi niin blogeissa, sosiaalisessa mediassa kuin sähköpostimarkkinoinnissakin sellaisella volyymilla, että sana GDPR taitaa jo kohta jäädä sähköpostipalvelimien spämmifiltteriin. Vastuullisena ja turvallisena kumppanina haluamme kuitenkin varmistua siitä, että kaikilla toimijoilla […]

Lue koko teksti
Tietosuoja-asetus sanasto

Kertaa tietosuoja-asetuksen keskeiset käsitteet ja tulosta sanasto seinällesi

Jaa myös muille

GDPR tuskin on tässä vaiheessa enää kenellekkään tuntematon käsite, sillä yleistä EU:n tietosuoja-asetusta on sovellettu jo 25.5.2018 alkaen. Lyhenne GDPR tulee sanoista General Data Protection Requlation, ja korvaa henkilötietolain, vaikuttaen näin sekä julkisella, että yksityisellä sektorilla.  Monessa organisaatiossa tietosuoja-asetuksen kanssa kiireisin henkilö on tietosuojavastaava. Tietosuojavastaavan […]

Lue koko teksti