Webinaari Tiedonhallintalain keskeiset kuvausvaatimukset

Tiedonhallintalaki on uusi julkisen hallinnon tiedonhallintaa koskeva yleislaki, jossa säädetään siitä, miten tietoja tulee käsitellä ja kuvata. Laki velvoittaa organisaatioilta tiedon elinkaarenhallinnan perusvaatimusten kuvantamista ja julkistamista yhtenäisenä kokonaisuutena.

Uutta kuvauskokonaisuutta kutsutaan tiedonhallintamalliksi ja vastuu sen kuvaamisesta ja toteuttamisesta on tiedonhallintayksiköllä. Mallin tulee olla valmis 1.1.2021 mennessä. Vaikka sanaa ”kokonaisarkkitehtuuri” ei enää käytetä laissa itsessään, on tiedonhallintamalli kuitenkin käytännössä kokonaisarkkitehtuurikuvaus.

Tule mukaan webinaariimme oppimaan, mitä kaikkea tiedonhallintamallin kuvausten tulee sisältää ja mitkä ovat keskeiset kuvausvaatimukset.

Miksi osallistua?

Saat käsityksen siitä

 • Mikä tiedonhallintalaki on
 • Millainen on tiedon elinkaari
 • Mitä kuvauksia tiedonhallintalaki edellyttää
 • Miten Arterin ARC-ohjelmisto voi tukea tiedonhallintamallin kuvaamista

Kenelle?

Webinaari on tarkoitettu julkisen sektorin organisaatioiden tietohallintotehtävissä toimiville henkilöille, sekä kaikille tiedonhallintalaista kiinnostuneille.

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN:

  caret-down caret-up caret-left caret-right

  Lassi Ropponen

  Kokonaisarkkitehtuurikonsultti
  Arter

  Lassi auttaa työssään asiakkaita tietojohtamisen ja kokonaisarkkitehtuurin parissa. Hänen työpajoissaan asioita lähestytään konkretian kautta. Tärkeintä Lassille onkin asiakkaiden kokonaisvaltainen onnistuminen.

  Miten osallistut?

  Webinaariin osallistutaan internet-selaimella. Osallistuminen tapahtuu ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin lähetettävän linkin kautta.

  Lähetämme webinaarin tallenteen kaikille ilmoittautuneille, eli kannattaa ilmoittautua vaikka et pääsisi kyseisenä ajankohtana webinaarin äärelle!