Blogi

IMS tuotekehityksen terveisiä

Tietoa lähiajan IMS julkaisuista

Vuonna 2018 julkaistiin kaksi isompaa IMS päivitystä. Vuoden 2018 alussa julkaistiin IMS 2018 ja loppuvuodesta julkaistiin IMS 2018 Service Pack 1. Seuraava isompi julkaisu on suunniteltu vuoden 2019 loppuun ja tulee olemaan nimeltään IMS 2019.

Mitä tulossa?

Järjestelmän helppokäyttöisyys on ollut pitkään ohjenuorana IMSin kehitystyössä. Ohjelmistojen käytettävyyteen liittyy yleisesti lukuisia eri asioita ja hyvä käytettävyys on usean asian hyvä tasapaino. Nykyisin kun siirrytään yhä enemmän mobiilimaailmaan, korostuu ohjelmistoissa yhä enemmän visuaalisuus ja se kuinka hyvällä visuaalisuudella voidaan huomattavasti parantaa käytettävyyttä. Tavoitteenamme on julkaista loppuvuodesta IMS 2019 versio ja uskomme, että kun olet saanut käyttöösi kyseisen version, et voi olla huomaamatta versiopäivitystä. Visualiseen käytettävyyteen tulee sen verran merkittäviä parannuksia tässä versiossa.

Oletko kuullut MOF:sta ja Formysta?

Asiakkaamme käyttävät IMSin raporttiosiota tyypillisesti palautteiden ja arviointien tapahtumahallintaan. Tällöin järjestelmällä luodaan vakiomuotoiset lomakepohjat esimerkiksi kyselyjen, kehitysehdotusten, poikkeamien, reklamaatioiden tai arviointien kirjaukseen. Järjestelmässä kirjatut raportit käsitellään ja asioille tehdään niiden vaativat toimenpiteet. Raporttiosioon liittyy nykyisin myös kaksi erillistä lisäpalvelua, jotka pitää erikseen ottaa käyttöön: Formy ja MOF

Formy

Formyn avulla julkaistaan halutuista IMS-ohjelmistoon luoduista raporttipohjista täytettävät verkkolomakkeet nettisivuille. Lomakkeen avulla kirjattu tieto tallentuu automaattisesti IMSin raporttipohjan ensimmäiselle vaiheelle. Lomake mahdollistaa siis raporttien luonnin IMSin raporttiosioon ilman käyttäjän kirjautumista järjestelmään (toisin sanoen anonyymisti). Palvelua voidaan käyttää mm. asiakaspalautteen keräämiseen. Lisätietoja Formyn käytöstä saat esimerkiksi tästä blogitekstistä. 

MOF – Mobile Forms (Julkaistu toukokuussa 2019)

MOF (Mobile Forms) on mobiilisovellus, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää IMS raporttiosion tiettyjä ominaisuuksia mobiililaitteella näille optimoidun käyttöliittymän kautta. Keskeisinä toimintoina ovat raporttien kirjaaminen sekä kirjattujen raporttien lukeminen mobiililaitteella kuten älypuhelimella tai tabletilla. Kameran kännykkää voi myös helposti käyttää kuvien ottamiseen ja liitämiseen raportille. Lue tai kuuntele podcastin kautta lisää MOFin hyödyntämisestä tästä blogiteksistä. 

IMS-ohjelmiston lisäpalveluista ja niiden hyödyntämisestä IMSin osana saat lisätietoja ottamalla yhteyttä Arterin asiakaspalveluun.  Liisamari ja Ville kertovat mielellään lisää

Tarkempaa tietoa tulevista IMS julkaisuista tulee kyllä lähempänä näiden julkaisuhetkeä. Nyt ehditään vielä nauttia kesän lopusta ja IMSiin jo tehdyistä päivityksistä.

Kirjoittaja

Ari toimii Arterin IMS-ohjelmiston tuoteomistajana. Hänen missiona on maksimoida Arterin ohjelmistotuotteiden arvoa. Erityisen tärkeänä hän pitää laadunhallintaan erikoistuneen IMS-ohjelmiston kehittämisen, jotta ohjelmisto palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla nyt ja tulevaisuudessa. Ari kokee asiakkaiden tarpeiden ymmärtämisen olevan kaikkein tärkeintä hänen roolissaan.

Liittyvät materiaalit