Blogi

Kiitos kuluneesta vuodesta 2022 – toimitusjohtajan tervehdys

Positiivisuutta harmauden keskelle

Mediaa seuraavana tuntuu, että elämme poikkeavaa murroksen aikakautta, jossa kriisit seuraavat toisiaan. Juuri, kun pandemia alkoi väistyä, Ukrainan sota synkisti näkymän, josta seurasi talous-, energia- ja maatalouskriisi. Kestokriisinä vielä ilmaston muutos. Yhteistä näille on, että kärsimys linkittyy aina jotenkin talouteen.

Nyt on hyvä muistuttaa, että elämässä mennään aina eteenpäin. Kriiseillä on aina myös positiivisia vaikutuksia.

Energiakriisi on ryhdistänyt energian käyttöä. Suomen Nato hakemus saatiin jätettyä ennätysajassa, kun huolestuneisuuden määrä kasvoi.

Tarvetta olisi positiiviselle visiolle, jota minulla ei ole esittää. Jätän sen politiikoille. Suomella ja meillä on hyvät valmiudet selvitä näistä kriiseistä. Lisäksi haluan palauttaa mieliinne positiivisia ajassa testattuja kansan viisauksia.

Puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä

Kun kuluttajien arvio marraskuussa taloutensa tilasta oli synkin koskaan, niin on hyvin mahdollista, että pohja on nyt saavutettu.

Samassa tutkimuksessa kuluttajat näkivät oman työttömyyden tai lomautuksen uhkansa pieneksi. Luottamusta tukevat myös hyvänä pysyneet työllisyysluvut, joiden trendi nousi lähes 75 prosenttiin. Yritykset haluavat pitää kiinni osaajistaan. Työntekijät luottavat, että heillä on työtä.

Tämä on talouden kivijalka.

On hyvä nähdä, mitä meillä on, eikä vain sitä, mitä meiltä vielä puuttuu. Tilanne on vakaa, yritykset tekevät kuluvana vuonna hyvää tulosta ja verokertymä ylittää odotukset.

Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi aukeaa

Kohtaamme elämässä esteitä ja pettymyksiä, mutta meillä on aina vaihtoehto.

Olet valmistellut asiakkaalle, kumppanille tai työtekijälle loistavan yhteistyöehdotuksen, jonka toinen osapuoli totuuden hetkellä hylkää. Päätös vapauttaa sinun resurssisi vielä hyödyllisempään ja mielenkiintoisempaan tehtävään.

Onnekkaat avaavat kaistaa. Ovat auki mahdollisuuksille, että sattuu kohdalle.

Missä toivo sillä tie

Aina kannattaa yrittää. Kaikkea ei voi saada heti. Elämän suurilla tavoitteilla on taipumus toteutua, vaikka ei aikataulussa – tutkinto, tehtävä, perhe, arvostus, tunnettuus, vauraus jne. Vesi hakee uomansa. Asiakas tai mielenkiintoinen henkilö kannattaa tavata, vaikka hän ei olisi nyt tekemässä sopimusta. Ei vastaus tänään voi olla Ehkä huomenna ja Kyllä ylihuomenna.

Tunnelin päässä on valoa

Oletteko kuulleet Steinin laista?

Jos jokin ei voi jatkua ikuisesti, se loppuu”.

Briljanttia, eikö totta.

Pätee Ukrainan sotaan, pörssikursseihin tai Suomen velkaantumiseen. Huonosta sopimuksesta on mahdollisuus päästä eroon. Kehitys- ja urakeskustelujen tai työpaikan vaihdon kautta sinulla on mahdollisuus päästä mielenkiintoisempiin sekä paremmin taitojasi ja osaamistasi vastaaviin tehtäviin.

Kaikki asiat ovat ratkaistavissa, jos tahtoa löytyy.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan

Kun lopputulos on erinomainen, kukaan ei kysy kauanko se kesti tai paljonko se maksoi, vaan kuka sen teki.

Pätee niin taiteessa, rakentamisessa kuin ohjelmistoissa. Vaikka onnistunut projekti seisoo kuten tuoli kolmella jalalla (aika, kustannukset ja lopputulos) niin keskeneräisyydestä huolimatta Sagrada Família on Barcelonan tunnusmerkki ja yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kunnianhimoisimmat odottavat kirkon valmistuvan 2026 kun rakentamisen aloittamisesta on kulunut 144 vuotta.

Kun elämä antaa sitruunoita, tee limonadia

Happamista sitruunoista saa kuplivaa sitruunasoodaa. Huonoilla uutisilla on aina hyvät puolensa.

Korona muutti pelikentän pakon edessä, meille oli iso oivallus huomata, että etämyynti, etäkoulutus ja etätyöskentely ovat mahdollisia. Kun faktat olivat pöydässä, aloimme tehdä asioita eri tavalla.

Liikkumisessa säästetty aika ja kustannukset vauhdittivat kestävää kehitystä ja tuottavuutta.

Pidä pää pystyssä

Ilmaus liittyy kehonkieleen. Kulje luottavaisin mielin ja säilytä luottamus ja optimismi ongelmien edessä.

Kokeile itse, huomaat eron.

Luota itseesi. Kehitä itseäsi. Tunnettuus, osaaminen ja raha kasvaa aikaisemman päälle ja korkoa korolle.

Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2023!

 

Kirjoittaja

Ossi on toinen Arter Oy:n perustajista, hän toimi Arter Oy:n toimitusjohtajana kesäkuuhun 2023 asti. Työuransa aikana hän toimi yrittäjyyden lisäksi työpäällikön, konsultin ja pääarvioijan tehtävissä. Tärkeänä hän pitää tulosvetoista kehittämistä, yrityksen kasvua ja toiminnan tehostamista.