ARC-koulutukset

ARC tutuksi

Ilmoittaudu koulutukseen

ARC tutuksi -koulutuksessa käymme läpi ARC-ohjelmiston perustoiminnallisuudet käytännön esimerkkien kautta.

Koulutuksen tavoitteena on osallistujalle päästä sisään ARC-ohjelmiston toimintalogiikkaan, sekä ymmärtää miksi ja miten erilaiset organisaatiot hyödyntävät ohjelmistoa toimintansa mallintamiseen ja kehittämiseen.

Koulutuksen aikana opit ymmärtämään ja arvioimaan oman organisaationne nykyistä kokonaisarkkitehtuurin rakennetta. Saat myös monenlaisia käytännön vinkkejä ja näkökulmia sisällön laadun kehittämiseen. Annamme myös ajantasaista tietoa siitä, mitkä ARC-ohjelmistoon viime aikoina julkaistut ominaisuudet ovat, ja millaisia tulevaisuuden suunnitelmia Arterilla on ohjelmiston kehityksen suhteen.

Käymme myös yleisellä tasolla läpi kokonaisarkkitehtuurin, tietosuojan ja tiedonhallinnan perusajatuksia ja yhdistämme siten ARC-ohjelmistolla tapahtuvan sisällöntuotannon yleisimpiin lainsäädännöllisiin ja teoreettisiin perusteisiin, joilla organisaatiot tuottavat sisältöä ARC-ohjelmistoon.

Oppimismenetelmä

Arterin konsultti Toni Vehmaanperä käy koulutuksen aikana läpi keskustelevasti ja osallistavasti ARC-ohjelmiston perusidean ja parhaita käytänteitä. Lisäksi hän johdattaa osallistujia tutkimaan ja arvioimaan oman organisaationsa ARC-ympäristön sisällöllisiä ja rakenteellisia ratkaisuja.

Miksi osallistua?

 • Opit ymmärtämään ja arvioimaan organisaationne nykyistä kokonaisarkkitehtuurin rakennetta.
 • Saat myös käytännön vinkkejä ja näkökulmia ohjelmistossa sijaitsevan sisällön laadun kehittämiseen.
 • Kuulet ajantasaista tietoa ARC-ohjelmistoon viimeaikoina julkaistuista ominaisuuksista, sekä siitä, millaisia tulevaisuuden suunnitelmia Arterilla on ohjelmiston kehityksen suhteen.
 • Hahmotat, miten voit yhdistää ARC-ohjelmistolla tapahtuvan sisällöntuotannon yleisimpiin lainsäädännöllisiin ja teoreettisiin perusteisiin.

Näin Arterin etäkoulutukset toimivat käytännössä:

 • Koulutus tapahtuu videoyhteyden kautta. Näin kouluttaja ja opiskelijat pääsevät olemaan aidossa vuorovaikutuksessa keskenään pidemmänkin matkan päästä.
 • Kaikille osallistujille lähetetään lähempänä koulutusajankohtaa linkki, jonka kautta he pääsevät mukaan koulutukseen. Tämä ei vaadi erillisten ohjelmien asentamista tietokoneelle.
 • Opetus tapahtuu klo 9-16 välillä. Koulutuksesta pidetään joitakin noin 10 min taukoja ja lisäksi tunnin mittainen lounastauko.

Kenelle?

 • Koulutus on tarkoitettu erityisesti niille henkilöille, jotka tulevat käyttöönottoprojektin jälkeen mukaan käyttämään ARC-ohjelmistoa ja haluavat suoraan ohjelmistoa kehittävän yrityksen asiantuntijalta kattavan ja helppotajuisen kokonaisuuden siitä, mitä ARC-ohjelmistolla tehdään, miten ARC-ohjelmistoa käytetään ja mitkä ovat sen hyödyt.
 • Koulutus sopii myös varsin hyvin henkilöille, jotka haluavat virkistää muistiaan tai haluavat uusia näkemyksiä ARC-ohjelmistolla tapahtuvaan sisällöntuotantoon.

Aikataulu

09:00
Koulutuksen aloitus
 • Esittäytyminen
 • Ohjelma ja tavoitteet
09:20
ARC-ohjelmisto toimintalogiikka ja parhaat käytännöt
 • Lyhyt johdatus aiheeseen
 • ARC-ohjelmiston perustoiminnallisuudet
 • Uudet ominaisuudet ja kehityssuunnat
 • Arterin arkkitehtuurin metamalli ja sen soveltaminen
12:00
Lounas
13:00
Sisällön kriittistä arviointia ja keskustelua
 • Mitä on hyvä ARC-ohjelmiston sisältö ja miten sitä tuotetaan
 • Esimerkkisisältöä, osallistavia tehtäviä, keskustelua
15:30
Päivän yhteenveto ja keskustelua
16:00
Koulutuspäivä päättyy

Opettajat

Toni Vehmaanperä toimii Arterilla tiedonhallinnan ja kokonaisarkkitehtuurin konsulttina ja hänellä on TOGAF Foundation -sertifikaatti kokonaisarkkitehtuurista. Tonilla on vahva osaaminen ARC-ohjelmistosta ja sen hyödyntämisestä organisaatioiden toiminnan visuaalisessa mallintamisessa. Hän tuntee myös julkishallinnon tiedonhallintalain sekä GDPR-asetuksen vaatimukset.

Hinta

Osallistumismaksu on 400 € + alv/henkilö. Hinta sisältää päivän aineistot, yhden päivän koulutusta, sekä ohjausta ja vertaistukea ryhmässä.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen.

Ilmoittaudu

KE 17.11.2021 09:00 - 16:00 Online

ARC tutuksi

Online 400 € + ALV

Kysy lisää


Liisamari Seppälä toimii Arterin asiakasvastaavana. Hän koordinoi IMS-koulutuksia ja auttaa organisaatioita kehittämään osaamistaan ohjelmistomme parissa. Liisamarin tehtävänä on löytää ne tavat, joilla voimme parhaiten tukea teitä eteenpäin toimintajärjestelmätyössä IMSin käyttöönoton jälkeen.