QF-koulutukset

Palvelumuotoilun startti 2 pv – 18.-19.8.

Ilmoittaudu koulutukseen

Palvelumuotoilu on ollut viime aikoina liiketoiminnan kehittämisen kuuma aihe toimialasta riippumatta, eikä suotta. Palvelumuotoilun keskeinen ydinasia on asiakasarvon ja liiketoiminta-arvon tasapaino. Palvelumuotoilu tarjoaa tarvittavat työkalut liiketoiminnan kehittämiseen tarkastelemalla palveluprosessia asiakkaan silmin.

Tästä palvelumuotoilun koulutuksesta saat monipuoliset matkaeväät palvelumuotoilun toteuttamiseen omassa yrityksessäsi. Aseta asiakas toiminnan keskiöön, paranna nykyistä asiakaskokemusta tai luo kokonaan uutta asiakaslähtöistä kannattavaa liiketoimintaa. Opi käytännönläheisesti hyödyntämään palvelumuotoilun työkaluja omassa työssäsi ja nauti hyvistä tuloksista.

Koulutuksen aikana tehdään ryhmätehtäviä, joissa työstetään palveluprosesseja, tarkastellaan asiakaspolkua ja luodaan palvelumalli. Näin saat oppimasi asiat heti hyötykäyttöön ja osaat toteuttaa seuraavat projektit itsenäisesti.

Oppimismenetelmät

Koulutus toteutetaan kaksipäiväisenä luokkakoulutuksena. Koulutus on käytännönläheinen ja siinä tehdään paljon harjoituksia sekä ryhmätöitä.

Koulutuksen harjoitteet tehdään selaimessa toimivalla ARC-ohjelmistolla, johon osallistujat saavat tunnukset koulutuksen ajaksi. Otathan siis oman tietokoneen mukaan koulutukseen.

Miksi osallistua?

 • Tutustut palvelumuotoilun mahdollisuuksiin
 • Opit palvelumuotoilun prosessin
 • Opit asettamaan asiakkaasi kehittämisen keskiöön

Hyödyllinen koulutus, joka lunasti lupauksensa. Innostava kouluttaja!

Aikataulu

8:30
Aamukahvit ja ilmoittautuminen
9:00
Päivän avaus
 • Esittäytyminen
 • Ohjelma ja tavoitteet
Palvelumuotoilun tavoitteet
 • Palvelumuotoilun perusteet
 • Business Model Canvas: Palvelun ydintoimintojen kartoittaminen, liiketoimintamallin selkeyttäminen ja mahdollisten riskien tunnistaminen
12:00
Lounastauko
13:00
Asiakasymmärryksen kasvattaminen
 • Haastattelut ja muut kokemusperäisen tiedon keruun menetelmät
 • Mystery Shopping
 • Prosessikävelyt
16:00
Koulutuspäivä päättyy
08:30
Aamukahvit ja ilmoittautuminen
9:00
2. Koulutuspäivän avaus
 • Asiakaspersoonien luominen
 • Asiakaspolut ja kosketuspisteet
11:30
Lounastauko
12:30
Service Blueprint: Palvelumallin luominen
 • Service Blueprint nykytila
 • Service Blueprint tavoitetila
16:00
Koulutus päättyy

Opettajat

Arterin vanhempi konsultti KM Elina Mäkinen on toiminut liiketoiminnan ja laadun kehittämistehtävissä yli 20 vuotta. Hän on EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttaja ja EFQM -pääarvioija, ISO9001 Lead Auditor sekä EFQM Sustainability Assessor. Elinalla on erittäin laaja tietämys erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja innovointityökaluista. Elina on vahvaa osaamista myös kokonaisarkkitehtuurissa ja palvelumuotoilussa sekä IMS- ja ARC -ohjelmistojen hyödyntämisessä kehittämisen ja johtamisen välineinä. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen on kertynyt yli 200:n asiakasorganisaation kanssa työskentelystä. Ominaista Elinan vetämille työpajoille on se, että niissä ei junnata teorioissa, vaan tehdään yhdessä asioita eteenpäin.

Hanna Ahtola toimii palvelumuotoilijan roolissa ja hänen vastuulleen kuuluu palveluiden kehittäminen Arterilla. Hannalta löytyy käytännön kokemusta erilaisista asiakastoimeksiannoista ja -projekteista. Hanna kertoo hänen sydäntään lähellä olevan erityisesti asiakaskokemus – se miten asiakas hahmottaa ja kokee asioita palvelun jokaisessa vaiheessa. Fasilitointi ja uuden ideointi ovat asioita, jotka inspiroivat Hannaa.

Hinta

Koulutuksen hinta on 1 200 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Ilmoittaudu

TI 18.08.2020 08:30 - 16:00 Helsinki

Palvelumuotoilun startti – 2 pv – 18.-19.8.

Taitotalon kongressikeskus
Valimotie 8
Helsinki
1200 € + ALV

Kysy lisää


Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.