ARC-koulutukset

Tiedonhallintamalli ARC-ohjelmistolla

Ilmoittaudu koulutukseen

Opi parhaat käytänteet Arterilta ja muilta tiedonhallintamallin kuvaamiseen

Tämän avoimen ARC-koulutuksen aikana tullaan tulkitsemaan tiedonhallintamalliin liittyvää lainsäädäntöä, erilaisten organisaatioiden geneerisiä viitekehyksiä ja ohjeistuksia, sekä ARC:n liittyviä yleisiä hyviä ja asiakasympäristöissä testattuja käytänteitä tiedonhallintamallin rakenteiden muokkaamiseen.

Onko ARC-ohjelmisto sinulle jo tuttu vai uusi tuttavuus?

Koulutuksessa tullaan käymään lyhyesti yhteisesti läpi ARC-ohjelmiston perusidea ja toiminnallisuudet, jotta myös asiaan uudet henkilöt pääsevät mukaan päivän agendaan, sekä tullaan kertaamaan kevyesti tiedonhallintamalliin liittyvät perusteet.

Oppimismenetelmä

Koulutus on yksipäiväinen, ja sisältää kevyen alustuksen ARC-ohjelmiston perustoimintoihin ja rakenteeseen, sekä käytännön kautta testattuja ja eri viitekehysten sisältämiä parhaita käytänteitä tiedonhallintamallin kuvaamiseen.

Arterin konsultti Toni Vehmaanperä on tehnyt useita tiedonhallintamallin luomiseen liittyviä ARC-käyttöönottoprojekteja, ja on kerännyt yhteen erilaisia käytännössä testattuja malleja. Koulutuksessa tullaan käymään läpi konkreettisia esimerkkejä ja reittejä siihen, että tiedonhallintamalli saadaan luontevasti ARC-ohjelmistoon, tai jos teidän tiedonhallintamalli on jo ARC:ssa, koulutuksessa tulet saamaan vinkkejä ja vahvistusta materiaalin kehittämiseen.

Koulutus sopii myös ARC-käyttäjille, jolle ARC-ohjelmisto ja/tai tiedonhallintamalli ovat vielä uusia tuttavuuksia, mutta haluaa saada paremman käsityksen mistä kummassakin on kyse.

Ilmoittautumalla hyväksyt, että henkilötietosi tallennetaan Arter Oy:n suoramarkkinointirekisteriin.

Miksi osallistua?

 • Opit konkreettisia ja käytännössä hiottuja malleja sekä esimerkkejä tiedonhallintamallin rakentamiseen.
 • Mahdollisuus saada vertaistukea ja tulkintaa siitä, miten mallin rakentamisessa voidaan onnistua.
 • Saat inspiraatiota ja ideoita ARC:n mallirakenteen joustavaan hyödyntämiseen mallintaessa.
 • Saat ideoita tiedonhallintamallin laajentamisesta esimerkiksi strategian mallintamiseen.

Näin Arterin etäkoulutukset toimivat käytännössä:

 • Koulutus tapahtuu videoyhteyden kautta. Näin kouluttaja ja opiskelijat pääsevät olemaan aidossa vuorovaikutuksessa keskenään pidemmänkin matkan päästä.
 • Kaikille osallistujille lähetetään lähempänä koulutusajankohtaa linkki, jonka kautta he pääsevät mukaan koulutukseen. Tämä ei vaadi erillisten ohjelmien asentamista tietokoneelle.
 • Opetus tapahtuu klo 9-16 välillä. Koulutuksesta pidetään joitakin noin 10 min taukoja ja lisäksi tunnin mittainen lounastauko.

Kenelle?

 • Organisaatiolle, jota tiedonhallintalaki koskee, ja joka käyttää ARC-ohjelmistoa tai harkitsee sen käyttöönottoa.
 • Henkilöille, jotka haluavat konkreettisia ja testattuja esimerkkejä siitä, miten tiedonhallintamalli on käytännössä mahdollista rakentaa.
 • Organisaatioille, jotka toivovat inspiraatiota ja ideoita mallin hyödyntämiseen myös muihin tarkoituksiin kuin lainsäädännön täyttämisen osoitukseen.
 • Organisaation tiedonhallintamallin ”kädet savessa”-työstöön osallistuville.

Aikataulu

09:00
Koulutuksen aloitus
 • Esittäytyminen
 • Ohjelma ja tavoitteet
09:20
ARC-ohjelmisto ja tiedonhallintamalli
 • Lyhyesti ARC-ohjelmistosta ja tiedonhallintamallista
 • Tiedonhallintamalli käytännössä, esimerkkejä ja malleja Arterilta ja asiakkailta
12:00
Lounas
13:00
Tiedonhallintamalli soveltaen
 • Tiedonhallintamalli käytännössä, jatkuu
 • Tiedonhallintamallin hyödyntäminen ja jatkojalostaminen
15:30
Päivän yhteenveto ja keskustelua
16:00
Koulutuspäivä päättyy

Opettajat

Toni Vehmaanperä toimii Arterilla tiedonhallinnan ja kokonaisarkkitehtuurin konsulttina ja hänellä on TOGAF Foundation -sertifikaatti kokonaisarkkitehtuurista. Tonilla on vahva osaaminen ARC-ohjelmistosta ja sen hyödyntämisestä organisaatioiden toiminnan visuaalisessa mallintamisessa. Hän tuntee myös julkishallinnon tiedonhallintalain sekä GDPR-asetuksen vaatimukset.

Hinta

Osallistumismaksu on 400 € + alv/henkilö. Hinta sisältää päivän aineistot, yhden päivän koulutusta, sekä ohjausta ja vertaistukea ryhmässä.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen.

Ilmoittaudu

TO 22.04.2021 09:00 - 16:00 Online

Tiedonhallintamalli ARC-ohjelmistolla

Online 400 € + ALV

Kysy lisää


Liisamari Seppälä toimii Arterin asiakasvastaavana. Hän koordinoi IMS-koulutuksia ja auttaa organisaatioita kehittämään osaamistaan ohjelmistomme parissa. Liisamarin tehtävänä on löytää ne tavat, joilla voimme parhaiten tukea teitä eteenpäin toimintajärjestelmätyössä IMSin käyttöönoton jälkeen.