QF-koulutukset

Työkaluja työturvallisuuden kehttämiseen – Vision Zero

Kysy lisää

Jokainen tapaturma – ja työperäinen sairaus on torjuttavissa. Lähes aina voidaan löytää sairastumiseen tai tapaturmaan johtaneita syitä ja taustalla vaikuttavia tekijöitä, joihin puuttumalla tapahtuma olisi voitu estää. Tätä varten tarvitsemme avoimen ja vahvan kulttuurin, joka kannustaa ennaltaehkäisyyn ja riskien tunnistamiseen. Hyvä työterveys- ja työturvallisuuskulttuuri ei synny itsestään, vaan sitä tarvitsee myös johtaa.

Mikä on työturvallisuuden “Vision Zero”?

ISSA (International Social Security Association) halusi kehittää työkalun yrityksille vahvan työturvallisuuskulttuurin tukemiseen. Projektissa kerättiin parhaita käytäntöjä ja haastateltiin yli 1000 työnantajaa, ylintä johtoa, esimiehiä, työturvallisuusammattilaisia, työntekijöitä, työsuojeluvaltuutettuja ja viranomaisia. Näin syntyi ”7 kultaista sääntöä”, jonka ympärille koulutusmateriaali on tehty. ”Vision Zero” -materiaalit ovat vapaasti organisaatioiden käytettävissä.

Työkaluja työturvallisuuden kehttämiseen -koulutuksen oppimismenetelmät

Koulutus on yksipäiväinen ja koostuu alustavista luennoista, käytännön esimerkeistä ja organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista. Päivän tavoitteena on käydä vuorovaikutteista keskustelua ja tehdä käytäntöön soveltavia harjoitteita. Kurssi pidetään suomeksi, mutta valtaosa materiaaleista on englanniksi, joten ainakin välttävä englanninkielen taito on tarpeen kurssilla.

Koulutuspäivän päätteeksi kouluttaja osoittaa osallistujille, miten he voivat jatkaa tästä. Materiaaliin sisältyy työkalupohjia TTT-järjestelmän päivittämiseen.

Miksi osallistua

  • Opit hyödyntämään ”Vision Zero” -materiaaleja omassa organisaatiossasi
  • Voit täydentää toimintasuunnitelmia Vision Zero -ajattelun mukaisiksi
  • Saat ymmärryksen jokaisen säännön sisällöstä
  • Saat hyviä kontakteja muista kurssilaisista.

Aikataulu

8:30
Aamukahvit ja ilmoittautuminen
9:00
Päivän avaus
Vision Zero -esittely
7 kultaista sääntöä – esittely, harjoituksia, keskustelua

1. Ota johtajuus – näytä, että välität ja olet sitoutunut2.

2. Tunnista vaarat- kontrolloi riskejä

3. Määritä tavoitteet – suunnittele parannustoimenpiteet

12:00
Lounas
Vision Zero -esittely jatkuu

4. Toimi systemaattisesti -organisoidu

5. Varmista turvallinen työympäristö ja koneturvallisuus

6. Varmista osaaminen

7. Investoi ihmisiin, kannusta osallistumaan

Päivän yhteenveto ja keskustelua
16:00
Koulutuksen päätös

Opettajat

Kouluttaja Anu Rinkisellä on yli 15 vuoden kokemus isoista kansainvälisistä yhtiöistä laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusjohtajana sekä yhtiö- että tehdastasolla. Anu on menestyksellisesti johtanut kymmeniä kehittämishankkeita ja saanut tuloksia aikaan erityisesti työturvallisuusjohtamisen kehittämisessä, riskienhallinnassa ja työtapaturmien sekä ympäristövahinkojen vähentämisessä. Hänen lähestymistapansa on mutkaton ja käytännönläheinen (“hands on”). Anu on innostava ja energisoiva kouluttaja, jonka intohimona on tuoda vaikuttavuutta laatu- ympäristö- ja työturvallisuusasioiden hallintaan ja parantamiseen.

Hinta

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Kysy lisää


Kaisa Halsas toimii Qualitas Fennican koulutuspäällikkönä. Hänen vastuulla on QF-koulutusten järjestäminen ja koulutustarjonnan kehittäminen.

Kaisan sydäntä lähellä on elinikäinen oppiminen ja jatkuva kehittyminen. Kaisaan voi olla yhteydessä kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.