QF-koulutukset

Vaikuttavuutta vaaratilanne- ja tapaturmatutkintaan

Kysy lisää

Haluatko saada vaikuttavuutta vaaratilanne- ja tapaturmatutkintaan?

Kun työpaikalla sattuu tapaturma, on erittäin tärkeää tehdä perusteellinen tapaturmatutkinta tapaturmaan johtaneiden juurisyiden selvittämiseksi. Tutkinnan tarkoituksena ei koskaan tulisi olla löytää syyllistä vaan löytää ne tekijät, jotka johtivat vaaratilanteeseen tai tapaturmaan. Näin voidaan kohdentaa parannustoimenpiteet siten, että vastaavaa ei tapahdu uudestaan. Tapahtumaan johtaneita syitä ei kuitenkaan aina tunnisteta tai taustalla vaikuttavat tekijät jäävät huomaamatta. Samantyyppisiä tapaturmia sattuu kerta toisensa jälkeen.

On haasteellista tunnistaa taustalla vaikuttavia tekijöitä. Usein tutkinnat jäävät kuitenkin pintapuolisiksi ja korjaavat toimenpiteet kohdennetaan ehkä helpoiten huomattavissa olevaan asiaan. Miten priorisoida, mitkä tapaukset tutkitaan perusteellisesti?

Oppimismenetelmät

Koulutus koostuu etukäteistehtävästä, teoriaosuudesta sekä käytännön harjoittelusta ja keskusteluista. Harjoitukset perustuvat mahdollisuuksien mukaan osallistujien omien organisaatioiden tapauksiin. Päivän aikana käymme läpi myös lainsäädännön ja ISO 45001 -vaatimuksia.

Miksi osallistua

 • Saat paremman käsityksen vaaratilanne ja tapaturmatutkinnasta
 • Saat käytännöllisiä työkaluja siihen miten tehdä tutkintaa
 • Opit löytämään juurisyyt tehokkaammin
 • Opit määrittämään oikeat toimenpiteet

Aikataulu

8:30
Aamukahvit ja ilmoittautuminen
9:00
Päivän avaus
 • esittäytyminen
 • ohjelma
Miksi tapaturmia sattuu - taustat ja ehkäisy
 • Työnantajat velvollisuudet
 • Lainsäädäntö, raportointivelvollisuudet, ISO 45001
 • Työkaluja tehokkaaseen tutkintaan
12:00
Lounas
Käytännön harjoituksia etukäteistehtävien pohjalta, keskustelua ja hyvien käytäntöjen jakamista
Käytännön harjoitukset jatkuvat
Tapaturmatutkinnan jälkeen
 • raportointi
 • korjaavat toimenpiteet
 • viestintä organisaatiossa
 • riskinarviointien päivitys
Päivän yhteenveto ja keskustelua
16:00
Koulutuksen päätös

Opettajat

Anu Rinkisellä on yli 15 vuoden kokemus isoista kansainvälisistä yhtiöistä laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusjohtajana sekä yhtiö- että tehdastasolla. Anu on menestyksellisesti johtanut kymmeniä kehittämishankkeita ja saanut tuloksia aikaan erityisesti työturvallisuusjohtamisen kehittämisessä, riskienhallinnassa ja työtapaturmien sekä ympäristövahinkojen vähentämisessä. Hänen lähestymistapansa on mutkaton ja käytännönläheinen (“hands on”). Anu on innostava ja energisoiva kouluttaja, jonka intohimona on tuoda vaikuttavuutta laatu- ympäristö- ja työturvallisuusasioiden hallintaan ja parantamiseen.

Varaa oma koulutuspäivä organisaatioosi

Ota yhteyttä ja räätälöidään organisaationne tarpeisiin soveltuva koulutuskokonaisuus!

Kysy lisää


Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.