QF-koulutukset

Vaikuttavuutta ympäristöjohtamiseen

Kysy lisää

Mitä kiertotalous voisi tarkoittaa meidän organisaatiossamme?

”Materiaalitehokkuus, kiertotalous, energiatehokkuus, elinkaari, kierrätys, jätteiden synnyn ehkäisy, jätteiden lajittelu, hyötykäyttö, energiansäästö, biodiversiteetti, hukka, luonnonsuojelu, ilmastonmuutos, ympäristövaikutukset, ympäristönäkökohdat, ekologinen jalanjälki, hiilijalanjälki.”

Miten nämä termit ymmärretään organisaatiossasi vai liittyvätkö ne tämänhetkiseen toimintaanne mitenkään? Mikä merkitys pienilläkin muutoksilla voi olla? Mitä esimerkiksi kiertotalous voisi tarkoittaa sinun organisaatiosi kannalta?

Tässä koulutuksessa avataan ympäristökeskusteluun ja ympäristöjohtamiseen liittyvää sanastoa ja poistetaan ”termipelkoja”. Miten ne kaikki liittyvät toisiinsa? Viitekehyksenä toimii ISO 14001 ympäristöjohtamisjärjestelmä. Termien lisäksi koulutuksessa pureudutaan siihen miten ympäristöjohtamiseen saadaan käytännön vaikuttavuutta organisaatiossasi.

Oppimismenetelmät

Koulutus koostuu etukäteistehtävästä sekä päivän aikana tehtävistä harjoituksista, pohdinnoista ja keskusteluista. Se tarjoaa mainion tilaisuuden miettiä juuri oman organisaation ympäristönäkökohtia sekä vahvistaa ympäristösuunnitelman – ja toimenpiteiden vaikuttavuutta.

Miksi osallistua

 • Opit hyödyntämään ISO 14001 ympäristöjohtamisjärjestelmää
 • Saat käytännön työkaluja ympäristöjohtamisjärjestelmän vaikuttavuuden lisäämiseen

Aikataulu

8:30
Aamukahvit ja ilmoittautuminen
9:00
Päivän avaus
 • esittäytyminen
 • ohjelma
Ympäristöajattelun kehittyminen
 • Ihminen ja ympäristö, historiaa ja näkökulmia
 • Termit ympäristökeskustelussa, mitä voisivat tarkoittaa kunkin organisaation kannalta?
11:30
Lounas
Harjoituksia ISO 14001 viitekehystä ja etukäteistehtäviä hyödyntäen
Ympäristötoimenpiteiden toteuttaminen
 • Toimintaympäristön ymmärtäminen ja ympäristöjärjestelmän suunnittelu
 • Organisaation ja sen toimintaympäristön ymmärtäminen
 • Sidosryhmien tarpeiden ja odotusten ymmärtäminen
 • Riskien ja mahdollisuuksien käsittely
 • Ympäristönäkökohdat
 • Toimenpiteiden suunnittelu
 • Ympäristötavoitteet ja niiden saavuttamiseen tarvittavien toimien suunnittelu
Päivän yhteenveto ja keskustelua
16:00
Koulutuksen päätös

Opettajat

Kouluttaja Anu Rinkisellä on yli 15 vuoden kokemus isoista kansainvälisistä yhtiöistä laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusjohtajana sekä yhtiö- että tehdastasolla. Anu on menestyksellisesti johtanut kymmeniä kehittämishankkeita ja saanut tuloksia aikaan erityisesti työturvallisuusjohtamisen kehittämisessä, riskienhallinnassa ja työtapaturmien sekä ympäristövahinkojen vähentämisessä. Hänen lähestymistapansa on mutkaton ja käytännönläheinen (“hands on”). Anu on innostava ja energisoiva kouluttaja, jonka intohimona on tuoda vaikuttavuutta laatu- ympäristö- ja työturvallisuusasioiden hallintaan ja parantamiseen.

Varaa oma koulutuspäivä organisaatioosi

Lisätietoja koulutuksesta antaa QF-koulutuspäällikkö Kaisa Halsas.

Ota yhteyttä ja räätälöidään organisaationne tarpeisiin soveltuva koulutuskokonaisuus!

Kysy lisää


Kaisa Halsas toimii Qualitas Fennican koulutuspäällikkönä. Hänen vastuulla on QF-koulutusten järjestäminen ja koulutustarjonnan kehittäminen.

Kaisan sydäntä lähellä on elinikäinen oppiminen ja jatkuva kehittyminen. Kaisaan voi olla yhteydessä kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.