LEAN 2019

Lean-metodit eivät ole vuonna 2019 vain autoteollisuuden juttu. Leanistä on tullut menetelmä, jota käytetään toimialasta riippumatta niin valmistavassa teollisuudessa kuin asiantuntijatyössä. Kanban-taulu ei kysy, onko tehtävä immateriaalinen eikä arvovirtakuvaus välitä, kulkeeko virrassa tavaraa vai palvelua.

LEAN 2019-seminaarissa kuulet yhden päivän aikana mielenkiintoisimmat case-esimerkit Leanin hyödyntämisestä eri toimialoilla asiantuntijatyössä ja johtamisessa. Miten julkishallinnon valtavien datamäärien käsittelyä on pystytty tehostamaan? Miten KATA-tekniikalla pystytään käytännössä kehittämään ongelmanratkaisutaitoja? Mitkä menetelmät ovat muissa organisaatioissa eniten käytössä? Miten Lean eroaa perinteisistä ketteristä menetelmistä?

LEAN 2019 kokoaa yhteen eri toimialojen asiantuntijoita, kehitystehtävissä toimivia sekä johdon työntekijöitä. Osallistumismaksu tilaisuuteen on 490€ + alv.

Päivän ohjelma:

8:00 – 9:00 Ilmoittautuminen ja aamupala

9:00 - 9:15 Tervetulosanat

9:15 - 10:00 Lean-hankkeiden sudenkuoppia
Jari Saali, Vanhempi konsultti, Arter Oy

10:00 - 10:15 Kahvitauko

10:15 - 10:45 Lean Ohjelmistokehityksessä - mitä ja miksi?
Karoliina Luoto, Konsultti, Codento Oy

10:45 - 11:00 Kahvitauko

11:00  - 11:30 Lean ja automatisoituvat prosessit
Timo Frank, Process Ecxellence Manager, Nordea Henkivakuutus Suomi Oy

11:30 - 12:00 Ketteryyttä kunnassa? – jatkuva kehittäminen palvelujohtamisessa
Jaakko Leskinen, Työllisyys- ja hyvinvointipalvelujen päällikkö, Forssan kaupunki

12:00 - 13:00 Lounas

13:00 - 13:45 Tilastoihin perustuva hävikin ja tuotepuutteiden vähentäminen
Juha Ketola, Toimitusjohtaja, Kauppavalmennus Oy

13:45 - 14:00 Kahvitauko

14:00 - 14:30 Lean on muotisana
Aki Kärnä, Konsultti, Arter Oy

14:30 - 15:00 Kelan chattirobotit - matka parempaan palveluun yhdessä asiakkaiden kanssa
Johanna Rahunen, Suunnittelija, Kela

15:00 - 15:15 Kahvitauko

15:15 - 16:00 Kanban käytännössä, automaatiotiimin konkretiaa ja kokemuksia
Petri Lausi, Change and Communication Manager, Fujitsu Finland Oy

Päivämäärä

26.3.2019

Aika

8:15 - 16:00

Paikka

Scandic Park
Mannerheimintie 46
00260 Helsinki

Scandic Park Helsinki

Scandic Park Helsinki

Kuva: Scandic Park Helsinki

Puhujina tapahtumassa:

caret-down caret-up caret-left caret-right

Jari Saali
Vanhempi konsultti, Arter Oy

"Näin vältät sudenkuopat Lean-prosessissa"

Jari Saalilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus kansainvälisessä pörssiyhtiössä mm. laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtajana, pääauditoijana sekä valmistuksen johtoryhmän jäsenenä. Jari on menestyksellisesti johtanut kymmeniä toiminnankehittämisen, riskienhallinnan ja turvallisuuden sekä jatkuvan parantamisen projekteja Suomessa ja ulkomailla.

 

Aki Kärnä
Konsultti, Arter Oy

"Lean on muotisana"

Aki Kärnä on laatujohtamisen asiantuntija, jolla on vuosien työkokemus julkiselta sektorilta. Aki nostaa toiminnan kehittämisessä aina asiakkaan keskiöön ja tunnistaa lähtökohdaksi asiakkaan tarpeet. Prosessien kehittäminen ja toiminnan mittaaminen ovat Akin vahvuuksia, ja hän etsiikin aina kokonaisuuden kannalta syy-seuraus -suhteita. Akilta löytyy myös Lean Six Sigma Green Belt sertifikaatti.

Johanna Rahunen
Suunnittelija, Kela

"Kelan chattirobotit - matka parempaan palveluun yhdessä asiakkaiden kanssa"

Kela kokeilee chattirobottien hyödyntämistä asiakkaiden neuvonnassa. Miten palvelut tehtiin, mitä niistä opimme ja mitä seuraavaksi.

Johanna Rahunen on pää pilvissä selvittämässä tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan hyödyntämisen mahdollisuuksia Kelan asiakkaille tarjottavissa palveluissa ja prosesseissa. Kädet savessa hän kehittää Kelan chattirobottipalveluja.

Jaakko Leskinen
Työllisyys- ja hyvinvointipalvelujen päällikkö, Forssan kaupunki

"Ketteryyttä kunnassa? – jatkuva kehittäminen palvelujohtamisessa"

Monialainen verkosto ja muuttuva toimintaympäristö haastavat tekemistä joka päivä, jolloin asiakaspalvelussa menestymiseen tarvitaan organisaation kaikkien asiantuntijoiden osaaminen ja osallistuminen ongelmanratkaisuun. Millä tekijöillä voi olla vaikutusta ratkaisun laatuun?

Jaakko Leskinen (VTM) on työskennellyt kahdeksan vuotta julkisen palvelutuotannon esimiehenä ja johtaa tällä hetkellä 35 henkilön Työvoitto –työllisyyspalvelualuetta.

Karoliina Luoto
Konsultti, Codento Oy

"Lean ohjelmistokehityksessä - mitä ja miksi?"

Karoliina Luoto on valmentaja ja konsultti, jonka sydän sykkii menestyksekkään kehityksen johtamiselle, ihmislähtöisille työtavoille ja tuoteomistamiselle. Lean, Teal, Scrum ja skaalatut menetelmät ovat käteviä työkaluja, mutta oikeasti parantamisen ytimessä on Karoliinan mielestä sujuva yhteistyön arki ja parempi asiakkaalle tuotettava arvo. Karolla on takanaan pitkä polku sähköisten palveluiden kehittämisessä, erityisesti kulttuurinmuutokset, konseptit ja käyttökokemus ovat koluttuja aiheita eri rooleissa.

Timo Frank
Process Excellence Manager, Nordea Henkivakuutus Suomi Oy

"Lean ja automatisoituvat prosessit"

Timo Frank vastaa Nordea Henkivakuutuksessa operatiivisen toiminnan ja toimintamallimme kehittämisestä. Hänellä on yli 20v kokemus prosessien ja operatiivisen toiminnan kehittämisestä. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut Master Lean Expertinä Nordean Lean Transformation-ohjelmassa.

Petri Lausi
Change and Communication Manager, Fujitsu Finland Oy

"Kanban käytännössä, automaatiotiimin konkretiaa ja kokemuksia"

Petri Lausi on toiminut Fujitsulla eri rooleissa ja tuotantoympäristöissä yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja ollut mukana sekä tuottamassa että kehittämässä eri palveluja.

Juha Ketola
Toimitusjohtaja, Kauppavalmennus Oy

"Tilastoihin perustuva hävikin ja tuotepuutteiden vähentäminen"

Juha Ketola on valmennus- ja ohjelmistoyritys Kauppavalmennuksen perustaja. Hänellä on 10 vuoden kokemus leanin toteuttamisesta ja kouluttamisesta vähittäiskaupassa ja palvelualalla.

Tapahtuman järjestävät: