Miksi kouluttautuminen ja uuden oppiminen on tärkeää?

Jaa myös muille

Vuosi on vaihtunut ja taas on tehty uudenvuoden lupauksia. Jotkut yrittävät syödä terveellisemmin tai liikkua enemmän. Ja jotkut ovat päättäneet kehittää itseään. Hienoa. Sitten vaan tuumasta toimeen.

Keskustelen päivittäin henkilöiden kanssa, jotka etsivät itselleen sopivaa koulutusta. Työssä tarvitaan jokin taito, jota ei vielä ole tai tarvitaan syventävää koulutusta jollekin tietylle osaamisalueelle. Tai sitten halutaan muusta syystä oppia jotain ihan uutta. Mielessä on ehkä uusi työtehtävä, johon henkilö tähtää. Kiikarissa saattaa olla uusi työpaikka toisessa yrityksessä tai suuntautuminen kokonaan uudelle alalle. Halutaan varmistaa oma osaaminen, koska kaikki muuttuu ja silloin parasta on olla muutoksen eturintamassa.

Halutaan varmistaa oma osaaminen, koska kaikki muuttuu ja silloin parasta on olla muutoksen eturintamassa.

Menestyminen työssä avaa uusia ovia eteenpäin uralla ja samalla on mahdollisuus kasvattaa omaa verkostoaan.

Aina ei kuitenkaan tarkkaan tiedetä, millaista koulutusta tarvitaan. Tänään viimeksi keskustelin henkilön kanssa, joka oli juuri aloittanut uudessa työtehtävässä ja hänen toimenkuvaansa oli lisätty yrityksen laadunhallinta. Hänellä ei ollut selkeää kuvaa tehtävän vaatimuksista, eikä hän tiennyt, millainen koulutus olisi hänelle suurimmaksi hyödyksi.  Sopiva koulutusohjelma löytyi, ja henkilö voi luottavaisin mielin ottaa uudet haasteet vastaan. Tässä tapauksessa kouluttautumista ohjasi vahvasti ympäristön vaatimus.

Oppimisen monimuotoisuus

Uuden oppiminen ei ole pelkästään sitä, että luetaan kirjoja tai osallistutaan koulutukseen.

Ne ovat tietenkin hyviä vaihtoehtoja. Kirjan voi lukea tai kuunnella silloin kuin itselle parhaiten sopii ja koulutuksesta saa oppia valittuun aihealueeseen. Webinaarit ja etä- ja verkkokoulutukset ovat todella suosittuja nykyään, mutta ainakin itse haluan myös tavata muita ihmisiä kasvokkain lähiopetuksessa. Mehukkaimmat keskustelut syntyvät spontaanisti ja koulutuksessa voi kouluttajan lisäksi oppia todella paljon niiltä muilta osallistujilta. Työyhteisössä opitaan kollegoilta. Parhaat käytännöt onkin järkevää jakaa kaikkien kesken. Silloin ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan.

Minun mielestäni tärkeää on se, että haluaa oppia uutta, haluaa kehittyä ja saada uutta näkökulmaa asioihin. Ihmiset ovat kehityshaluisia ja kehityskykyisiä. Yrityksen henkilöstöstrategiassa kannattaa panostaa henkilöstön kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen. Innostunut ja osaava henkilöstö venyy upeisiin suorituksiin. Kun yksilö oppii ja hyödyntää osaamista omassa työssään, myös organisaatio hyötyy siitä.

Kun yksilö oppii ja hyödyntää osaamista omassa työssään, myös organisaatio hyötyy siitä.

Toisaalta henkilöstön osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen auttavat organisaatiota. Kun tiedetään, millaista osaamista organisaatiossa on, voidaan hankkia lisäkoulusta tai uudenlaista koulutusta tarpeen mukaan. Tämä helpottaa myös rekrytointiprosessissa, kun voidaan pohtia, millaisia osaajia tarvitaan.

Vieläkin laajemmin ajateltuna kouluttaminen rakentaa myös Suomi-brändia. Suomalaiset tunnetaan maailmalla jo nyt osaavina ja kielitaitoisina. Siitä maineesta ei kannata luopua. Olipa kouluttautumisen syynä oma innostus tai ulkoapäin tuleva paine, nyt on hyvä hetki kouluttautua. Kouluttautuminen kannattaa aina.

Kouluttautuminen kannattaa aina.

Qualitas Fennican laadukkaat koulutukset jalostavat osaajista huippuja

Qualitas Fennican koulutukset alkoivat vuonna 1998. Useiden vuosien ja tuhansien prosessi-, laadunhallinta- ja toimintajärjestelmäprojektien kokemuksella annamme sinulle eväät nostaa ammattitaitosi uudelle tasolle.

Järjestämme avoimia koulutuksia läpi vuoden Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Qualitas Fennican kouluttajien erikoisosaamista ovat muun muassa prosessit, prosessijohtaminen, mittaaminen, auditoinnit sekä auditoijien kouluttaminen, laatujärjestelmät, ympäristöjärjestelmät, turvallisuusjärjestelmät, Lean ja Six Sigma. Ilmoittaudu mukaan koulutuksiin ja tule kehittämään ammattitaitoasi. Jos et löydä sinulle sopivaa koulutuspaikkaa, kutsu meidät kylään, niin tulemme paikan päälle.

Kuuntele Heta Salovaaran oivaltavia ajatuksia kouluttautumisesta Arterin podcastista!

Tagged , , .

Arter Oy - muutosta laadun ehdoilla!