Podcast

Laatulöpinät Podcast: Laatupuhetta kyberturvallisuudesta

Hyvä tietoturva varmistetaan ihmisten, prosessien ja teknologian muodostaman kokonaisuuden kautta.

Laatulöpinät Podcast keskittyy tässä jaksossa kyberturvallisuuteen. Podcastissa Markuksen vieraana on kyberturvallisuuden asiantuntija Jani Mattsson. Työssään Janin kiinnostuksen kohteita ovat mm. organisaatioiden kokonaisarkkitehtuuri, kyberturvallisuuden kehittäminen, sekä vuorovaikutuksen laadun parantaminen.

Kyberturvallisuuden podcastissa keskustellaan muun muassa hyvistä salasanakäytännöistä, tietoturvarikkomuksista, sekä sertifioinnista tietoturvan korkean tason osoituksena. Mutta miten Harry Potterin näkymättömyysviitta liittyy tietoturvallisuuteen?

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa!

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. Kyberturvallisuus tulee olemaan yksi keskeisimmistä yrityksiin kohdistuvista asiakasvaatimuksista muutaman vuoden sisällä.
  2. ISO 27001 -standardin mukainen sertifiointi on kattava osoitus yrityksen tietoturvan korkeasta tasosta.
  3. Tietoturva on ennen kaikkea teknisiin ratkaisuihin, eli ohjelmistoihin ja laitteisiin pohjautuvaa.
  4. Hyvät salasanakäytännöt olisivat tehokas tapa parantaa tietoturvaa, mutta valitettavasti ihmiset ovat liian laiskoja noudattamaan niitä.
  5. Valtaosa tietoturvarikkomuksista tapahtuu lounasravintoloissa, kahviloissa ja julkisissa liikennevälineissä.
  6. Hyvä tietoturva rakentuu monista pienistä arjen teoista.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme tutustumaan myös:

Puhujat

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit