Blogi

Projektiyhteistyö: Aalto Yliopiston tietotekniikan laitos

Ohjelmistokehitysala kehittyy huikeaa vauhtia. Me Arterilla haluamme olla mukana tässä kehityksessä ja tästä syystä kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja tehdä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Uusin yhteistyötaho on Aalto Yliopisto, jonka kanssa toteutettiin projektiyhteistyö.

Aallon tietotekniikan laitos järjestää vuosittain ohjelmistokehitykseen keskittyvän projektikurssin “Software Project”.

Kurssi on laaja koko vuoden pituinen projekti ja se toteutetaan oikeille asiakkaille. Kaikki kurssille ehdotetut asiakasprojektit eivät suinkaan pääse toteutukseen asti vaan kilpailu on kovaa.

Tänä syksynä teimme projektiehdotuksen Aaltoon. Ehdotuksen nimi oli “Mobile Reporting App”. Nykypäivänä mobiililaitteita käytetään entistä enemmän kaikkeen työhön. Niiden käyttö usein nopeuttaa prosesseja ja mitä nopeammin halutun toimenpiteen voi tehdä, sitä enemmän aikaa säästyy muihin työtehtäviin. Monissa organisaatioissa tehdään poikkeamaraportointia, jolloin havainnot kirjataan ylös ja mietitään syitä, miksi sovituista toimintatavoista on poikettu. Käsittelyn tavoitteena on estää poikkeamien toistuminen.

Tähän raportointiin liittyen tyypillinen tarve on esimerkiksi tehdä poikkeamailmoituksia kentällä työskennellessään. IMS-ohjelmisto tarjoaa raportointiin hyviä työkaluja, mutta haluamme entisestään parantaa raportoinnin mobiilikäyttöä kehittämällä aktiivisesti uusia moderneja ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin.

Saimme innokkaan ja lupaavan tiimin toteuttamaan projektia. Teemme tiimin kanssa tiivistä yhteistyötä pitkin talvea ja odotamme innolla, mitä kaikkea uutta saamme tämän porukan kanssa aikaiseksi. Projektin tärkeimpiä teemoja ovat mobiilius, käytettävyys ja helppous.

Projektiyhteistyö: Aalto Yliopiston tietotekniikan laitos
Projektiyhteistyö: Aalto Yliopiston tietotekniikan laitos