Vaikuttavuutta työturvallisuusriskienhallintaan

QF-koulutus Haluatko saada vaikuttavuutta työturvallisuusriskienhallintaan?

Vaarojen tunnistaminen ja riskinarviointi ovat lakisääteistä toimintaa. Tämän vuoksi kaikilla työpaikoilla on jo otettu käyttöön erilaisia riskienhallintatyökaluja myös työterveys- ja työturvallisuusriskien hallintaan. Riskienhallinnasta on saattanut kuitenkin tulla rutiini, jossa aikanaan laadittu taulukko käydään säännöllisesti läpi, mutta prosessi ei välttämättä auta enää työturvallisuuden parantamisessa.

Olemmeko tunnistaneet muutokset tai vakavimmat vaaranpaikat, miten otamme huomioon ihmisen toiminnan? Ovatko psykososiaaliset tekijät mukana riskinarvioinnissa? Hyödynnämmekö työterveyshuollon työpaikkaselvityksiä ja osaamista riskienhallinnassa? Ovatko työntekijät mukana? Miten priorisoida parannustoimenpiteitä?

Tule mukaan ”vaikuttavuutta työterveys- ja turvallisuusriskienhallinta”-päivään oppimaan ja keskustelemaan näistä teemoista.

Vaikuttavuutta työturvallisuusriskienhallintaan -koulutuksen oppimismenetelmät

Koulutus koostuu etukäteistehtävästä, teoriaosuudesta sekä käytännön harjoittelusta ja keskusteluista. Harjoitukset perustuvat mahdollisuuksien mukaan osallistujien omien organisaatioiden tapauksiin. Päivän aikana käymme läpi myös lainsäädännön ja ISO 45001 -vaatimuksia riskienhallinnasta.

Miksi osallistua?

  • Saat paremman käsityksen työterveys- ja turvallisuusriskienhallinnasta
  • Hahmotat riskiarvioinnin ja ISO 45001 vaatimukset riskienhallinnan osalta
  • Saat riskiarviointiin käytännön työkaluja, joilla voit entistä paremmin kohdistaa toimenpiteitä riskien vähentämiseksi
  • Saat ymmärryksen psykososiaalisten ja ergonimisten vaaratekijöiden tunnistamisesta

Kenelle?

Työturvallisuusriskienhallinnasta vastaaville, esimiehille, työterveys- ja -turvallisuusjärjestelmän rakentamisesta vastaaville, työsuojelupäälliköille, työsuojeluvaltuutetuille, turvallisuusjärjestelmän auditoijille, prosessinomistajille ja toimintajärjestelmien kehittäjille. Parhaan hyödyn saamiseksi osallistujilla olisi hyvä olla jonkin verran kokemusta työturvallisuusriskienarvioinnista.

Vaikuttavuutta työturvallisuusriskienhallintaan

TULEVAT TOTEUTUKSET

KOULUTUSPÄIVÄN OHJELMA

08:30 Aamukahvit ja ilmoittautuminen

09:00  Päivän avaus, esittäytyminen ja ohjelma

Riskienhallintaprosessin parantaminen

  • Työnantajat velvollisuudet
  • Lainsäädäntö ja ISO 45001 vaatimukset riskienhallinnan osalta
  • Suunnittelu ja valmistautuminen
  • Vaaran tunnistus ja riskinarviointi, miten lisätään vaikuttavuutta
  • Menetelmiä ja työkaluja
  • Yhteistyö, osallistujat

11:30  Lounas

Käytännön harjoituksia etukäteistehtävien pohjalta

14:00 Kahvitauko

Käytännön harjoituksia etukäteistehtävien pohjalta jatkuu

Päivän yhteenveto ja keskustelua

16.00 Koulutuksen päätös

caret-down caret-up caret-left caret-right

Anu Rinkinen

Vanhempi konsultti
Arter

Kouluttaja Anu Rinkisellä on yli 15 vuoden kokemus isoista kansainvälisistä yhtiöistä laatu-, ympäristö- ja työturvallisuusjohtajana sekä yhtiö- että tehdastasolla. Anu on menestyksellisesti johtanut kymmeniä kehittämishankkeita ja saanut tuloksia aikaan erityisesti työturvallisuusjohtamisen kehittämisessä, riskienhallinnassa ja työtapaturmien sekä ympäristövahinkojen vähentämisessä. Hänen lähestymistapansa on mutkaton ja käytännönläheinen (“hands on”). Anu on innostava ja energisoiva kouluttaja, jonka intohimona on tuoda vaikuttavuutta laatu- ympäristö- ja työturvallisuusasioiden hallintaan ja parantamiseen.

Hinta

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän, materiaalit ja ohjelman mukaiset tarjoilut.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

 

Kysy lisää

Lisätietoja koulutuksesta antaa QF-koulutuspäällikkö Tiina Riutta puh. 045 173 8212 / tiina.riutta@arter.fi.

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen.