Blogi

Tiedosta tuloksiin – ARC-päivä 2018

Tieto on uusi öljy, sanotaan. Toisille se on myös uusi vesi tai uusi ilma. Tiedolla, sen oikeellisuudella, oikea-aikaisuudella ja turvallisuudella, on yhä suurempi merkitys, se on mukana kaikessa toiminnassa, kaikissa järjestelmissä, kaikissa organisaation osa-alueissa.

Tiedosta tuloksiin – tieto kyvykkyytenä ja muutosvoimana 6.11.2018

Tapahtumassa 6.11. tarkastelimme tietoa monesta näkökulmasta. Millaisia tuloksia saadaan palvelumuotoilulla, kun kerätään tietoa palvelupolusta ja ymmärretään asiakasta paremmin? Miten operatiivisen tiedon kokoaminen yhteen auttaa näkemään kokonaiskuvan selkeämmin? Miten tärkeän tiedon turvassapitäminen suunnitellaan ja systematisoidaan? Tai miten tietoa voidaan käyttää resurssina ja varmistaa laadukas päätöksenteko?

Seminaarissa kuultiin Arterin asiantuntijoiden näkemyksiä ARC-ohjelmiston hyödyntämisestä monipuolisesti. Lisäksi asiakaspuheenvuoroissa kerrottiin erilaisista kokonaisarkkitehtuurin, palvelumuotoilun ja tiedonhallinnan ratkaisuista, joita olemme yhdessä asiakkaiden kanssa toteuttaneet. Oman puheenvuoronsa saivat myös Arterin yhteistyökumppanit, jotka jakoivat ajatuksiaan arkkitehtuurijohtamisesta ja viitekehysten ja standardien hyödyntämisestä.

Palaa päivän tunnelmiin videon avulla:

 

Päivän aikana kuultiin puheenvuorot:

Lassi Ropponen, Arter Oy
”ARCin lyhyt oppimäärä”

Elina Mäkinen, Arter Oy
”Palvelumuotoilu”

Sirpa Mäntynen, Kouvolan kaupunki
”Monikäyttöinen ARC”

Jouni Selin, Cybermind
”Kokonaiskuva tarvepohjaisesti. Huomioi erilaiset analyysimallit, standardit ja viitekehykset niin yrityksen kuin kohderyhmän tarpeiden mukaisesti.”

Jari Iisakkala, SAMK
”Arkkitehtuuri antaa vastauksia – onko kysymyksiä?”

Jakob Engström, Seure
”Kokonaisarkkitehtuuri strategiatyössä”

Jarmo Pyykkönen, Sofigate
”Arkkitehtuurijohtamisesta kokonaisvaltaiseen teknologiajohtamiseen ja -kehittämiseen”

Lataa päivän esitykset tästä

Liittyvät materiaalit