ASIAKKAANA VUODESTA 2018
KÄYTÖSSÄ OLEVA OHJELMISTO
ONNISTUNUT KÄYTTÖÖNOTTO

IMS-ohjelmisto järjestelmällisesti käyttöön konsultin tuella - IMS asiakastarina

 

Tarkmet Oy on vuonna 1999 perustettu yritys, joka tarjoaa suunnittelua, alihankintaa, tuotteita ja järjestelmiä teollisuuden tarpeisiin. Tarkmet työllistää noin 20 henkeä, joista enemmistö työskentelee yrityksen päätoimipisteellä Vaasassa. Hallustaan yritykseltä löytyvät ISO 14001, ISO 9001 sekä OHSAS 18001 standardit.

IMS-ohjelmisto hankittiin yritykseen ensisijaisesti selkeyttämään dokumentinhallintaa ja linkityksiä niiden välillä yhdessä paikassa. Lisäksi Tarkmetille oli tärkeää löytää helppokäyttöinen työkalu ja yhteinen paikka kuvatuille prosesseille.

Lisäarvoa IMS-ohjelmiston käyttöön ovat tuoneet muun muassa prosessien vaihekuvaukset, vastuut, tietojen helppo päivitys, versiointi, käsikirjat, dokumenttipuun helppo muokattavuus ja tehtävät. ”IMS on tuonut yleisesti järkeä ja kätevyyttä työskentelyyn”, kiteyttää työsuojelupäällikkö Sanna Pelkonen.

Uudetkin opit helppo sisäistää 

Ohjelmiston käyttöönotossa käytiin järjestelmällisesti viiden työpajapäivän aikana läpi IMS-ohjelmiston eri osiot konsultin kanssa. Suosituksia ohjelmistosta oli jo entuudestaan ystäviltä, mutta varsinaista käyttökokemusta ohjelmistosta ei ollut. ”Opimme joka päivä jotain uutta” Pelkonen kertoo: ”Onneksi uudetkin asiat oli helppo sisäistää.”’

Käyttöönottoprojektin päätavoitteena oli saada sekä dokumenttien että prosessien hallinta helpommaksi ja selkeämmäksi. Asetetut tavoitteet täyttyivät ja lisäksi ohjelmisto on jalkautunut hyvin koko henkilöstön jokapäiväiseen käyttöön. Uutta sisältöä luodaan jatkuvasti. ”IMS otettiin vastaan positiivisesti, koska se vastaa niin moniin haasteisiin kerralla”, summaa Pelkonen.

 

Konsultti neuvoo ja opastaa tekemisessä 

Työpajapäiviä varten konsultti lähetti osallistujille jo etukäteen hieman teoriaa ja ennakkotehtäviä. ”Tutustuimme aiheeseen, vastailimme kysymyksiin ja etsimme tarvittavaa materiaalia etukäteen” muistelee Pelkonen: ”Olisi varmaan pärjännyt valmistautumattakin, mutta näin saimme itse paljon enemmän irti.”

Itse työpajapäivät alkoivat konsultin johdatuksella päivän aiheeseen teorian kautta, jonka jälkeen siirryttiinkin pian IMS-ohjelmiston puolelle tekemään ja rakentamaan itse asioita käytännössä. Teoria kulki tekemisen rinnalla koko päivän. ”Konsultti pääasiassa neuvoi ja opasti tekemisessä”, kertoo Pelkonen ja jatkaa: ” Hän osasi myös tarpeen tullen kyseenalaistaa ja neuvoa miten joitain asioita ei kannata tai kannattaa tehdä. Konsultti tarjosi hyviä esimerkkejä ohjelmiston käytöstä.” Tarkmetin oma projektiryhmä oli mukana ottamassa vastaan tietoa ja koulutusta, sekä rakentamassa sisältöä IMS-ohjelmistoon. Tämän jälkeen he ovat ottaneet muutkin mukaan ja vieneet oppejaan sisäisesti eteenpäin.

 

IMS-Tietokirjasta apua tulevaan 

Käyttöönoton lopulla konsultti antoi projektiryhmälle IMS-tietokirjan tukemaan itsenäistä työtä tulevaisuudessa.

”Tarkoituksena on se vielä ajatuksella lukea, sillä se tuntuu olevan hyvin aiheellinen paketti. Sieltä voi tarkastaa itsekin asioita jälkikäteen”, kiteyttää Pelkonen lopuksi.

Mikset kokeilisi itse miten IMS toimii?

Tilaa alla olevalla lomakkeella ilmainen demo ohjelmistoon!