LEAN peli-ilta

Leanin periaatteet oppii parhaiten pelaamalla!

Lean tuntuu monesti olevan haastavaa jalkauttaa organisaatioon sen abstraktin luonteen takia. Tähän haasteeseen olemme Arterilla kehittäneet leanista opettavaisen pelin, joka sopii kaikille lähtötasoon katsomatta!

Peli-illassa pääset maksutta kokeilemaan uutta opettavaista Lean-peliä. Se on oppimismenetelmä, joka osallistaa mielenkiintoisella tavalla verrattuna perinteisiin luentotyyppisiin oppimismenetelmiin. Roolipelimäinen menetelmä perustuu siihen, että pelaajat saavat itse kokea, miltä tuntuu työskennellä huonossa asiakaspalveluprosessissa taikka miltä asiakkaana olo tuntuu. Pelaajat saavat itse kehittää prosessia ja pääsevät testaamaan uudistettua prosessia uudella pelikierroksella. Menetelmä sopii parhaiten noin 20 hengen innokkaille ja osallistuville ryhmille.

Pelaamisen varjolla opit konkretian kautta leanin kehittämisen periaatteita. Samalla pääset verkostoitumaan muiden kehittämishenkisten ihmisten kanssa. Lean peli-ilta sopii kaikille organisaation toiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. Aiempaa kokemusta Lean-metodeista tai muista ketteristä menetelmistä ei vaadita.

Tule hakemaan eväät leanin toteuttamiseen! Tapahtuma on veloitukseton. Tervetuloa mukaan!

Iltapäivän ohjelma:

14:00     Ilmoittautuminen ja verkostoitumista

14:30     Tervetulosanat
Tiina Riutta, Koulutuspäällikkö, Arter

14:40    Johdanto Leanin periaatteisiin
Aki Kärnä, Konsultti, Arter

15:00    LEAN-peli

16:00 Tilaisuus päättyy

LEAN-peli

Saadaanko Monolan prosessit sujumaan? Menevätkö asiakaspalvelijoiden sukset ristiin vai löytävätkö he välinevuokraamon varastosta jokaiselle oikean mittaiset sauvat?

Hauskan roolipelin avulla opettelemme yhdessä liinaamaan prosesseja.

Päivämäärä

5.9.2019

Aika

Klo 14:00 - 16:00

Paikka

Vltava, Havel-kabinetti

Elielinaukio 2, 00100 Helsinki


 

Aki Kärnä
Konsultti
Arter Oy

Aki Kärnä on laatujohtamisen asiantuntija, jolla on vuosien työkokemus julkiselta sektorilta. Aki nostaa toiminnan kehittämisessä aina asiakkaan keskiöön ja tunnistaa asiakkaan tarpeet. Prosessien kehittäminen ja toiminnan mittaaminen ovat Akin vahvuuksia, ja hän etsiikin aina kokonaisuuden kannalta syy-seuraussuhteita. Aki on toiminut IMS-toimintajärjestelmän pääkäyttäjänä ja sen käyttöönottajana, ja häneltä löytyy myös Lean Six Sigma Green Belt sertifikaatti.

Tiina Riutta
Koulutuspäällikkö
Arter Oy

Tiina Riutta toimii Qualitas Fennican koulutuspäällikkönä. Hänen vastuulla on QF-koulutusten järjestäminen ja koulutustarjonnan kehittäminen. Tiinan sydäntä lähellä on elinikäinen oppiminen ja jatkuva kehittyminen. Tiinaan voi olla yhteydessä kaikissa koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.

 

”Kilpailukyky ei niinkään piile itse työkaluissa, vaan organisaation kyvyssä soveltaa niitä omalla älykkäällä tavallaan.”
Rother 2011