Blogi

Työkaverini IMS – IMS-päivä 2019

Me Arterilla haluamme tukea sinua laadunhallinnan polullasi, sillä meille asiakkaiden onnistuminen on aina etusijalla. Vertaistuki ja muiden käyttäjien jakamat kokemukset toimivat arvokkaana apuna tavoitteiden saavuttamisessa, ja vuosittainen IMS-päivä onkin erinomainen mahdollisuus jakaa kokemuksia ja oppeja muiden ohjelmistokäyttäjien kanssa. 

Perinteinen IMS-ohjelmiston käyttäjille suunnattu IMS-päivä 2019 järjestettiin tällä kertaa 16.5. Arterin oman toimiston rakennuksessa Valimotie 21 tiloissa Helsingin Pitäjänmäellä.  Kuten Arterin toimitusjohtaja Ossi Ritola asian ilmaisi, IMS-päivässä puhui kokemus, kun ohjelmiston käyttäjät ja Arterin konsultit jakoivat näkemyksiään ohjelmistosta.

Päivän aikana kuultiin puheenvuorot:

Markus Meurman, Arter Oy
 IMS Arterin liiketoiminnan vauhdittajana” 

Tiia Paananen, Flowrox
”Globaalin johtamisjärjestelmän kehittäminen” 

Aki Väinölä, Transtech
”IMS muutosjohtamisen tukena ja oivalluksissa” 

Sami Metsäranta, Mente Palvelut
”Erään urakan tarina (ja kuinka urakasta tulikin toimintatapa)”

Heikki Tyvi, Talousneuvos
”Toimintakäsikirja on johtamisen punainen lanka”

Saana Ojala, Pirkanmaan Jätehuolto Oy 
”Kokonaisuus hallussa – langanpäät IMS:issä”

Tomi Saarinen, Arter Oy
”Onnistunut palautteen kerääminen IMS:llä”

IMS-päivä 2019 – Työkaverini IMS

Päivän avasi Arterin konsulttitiimin vetäjä Markus Meurman, joka kertoi ohjelmiston käytöstä Arterin oman laadunhallinnan ja toiminnan tukena. Puheesta tuli todetuksi, että suutarin lapsella on tässä tapauksessa kengät.

Tia Paananen Flowroxilta kertoi miten IMS toimii multisiteorganisaatiossa liiketoiminta-alustana sekä näytti, että IMS on linkitettävissä järkevästi muista ohjelmistoista löytyvää dokumentaatioon.

Aki Väinönen Transteciltä esitteli heidän järjestelmänsä rakentamista ja puheenvuorossa keskiössä olivat muutoksen johtaminen ja oivallukset omistajavaihdoksissa, joita Transtec onkin kokenut lukuisia.

Mente Palveluiden Sami Metsäranta toi puhujakattaukseen myös sote-alan näkökulmaa. Hän korosti edustuksellisuuden ja osallistumisen merkitystä ja esitteli kuulijoille ”prosessisaunan” idean.

Toimintajärjestelmän kytkemisestä selkeästi liiketoimintaan saatiin kuulla Heikki Tyviltä. Hyvässä johtamissa henkilöstö sisäistää aidosti strategian ja prosessien jatkuva kehittäminen on osa organisaation tekemistä. Kaikille näille on oma paikkansa IMS:ssä.

Pirkanmaan jätehuollon Saana Ojala toi taas esiiin, että toimintajärjestelmän systemaattinen käyttö ja prosessien kuvaaminen hyödyntää koko organisaatiota, mutta eniten kuvaamiseen osallistujaa itse.

IMS-päivässä saatiin siis myös kuulla IMS-ohjelmiston uudesta lisäosasta mobiiliraportointityökalusta IMS Mobilesta (entiseltä nimeltään MOF eli Mobile Forms) Tomi Saarisen päätöspuheevuorossa. Sovelluksen käytöstä pääset kuulemaan Arterin podcastista. 

Liittyvät materiaalit