Blogi

Visuaalista muutoksenhallintaa ja kokonaisarkkitehtuuria ARC-ohjelmistolla

Miten hallitset kokonaisarkkitehtuuria?

Moni organisaatio kokee kokonaisuudenhallinnan haastavaksi ja pirstaloituneeksi. Arter on kokonaisarkkitehtuuriin erikoistunut ohjelmistotalo, ja tarjoammekin avuksesi kokonaisarkkitehtuurityöhön visuaalisen ARC-työkalun, jolla mallintaa toiminnan eri alueita: strategiaa, tavoitteita, palveluja, prosesseja, tietoa, tietojärjestelmiä ja teknologiaa. ARC-ohjelmistossa tuotetaan kokonaiskuvaa, jotta saadaan näkyviin liiketoiminnan muutosvaikutukset. Kun muutosvaikutukset pystytään ennakoimaan, syntyy tiedostavampaa ja laadukkaampaa päätöksentekoa.

Webinaari, joka osallistaa

Pidin aiemmin tällä viikolla webinaarin, jonka aiheena oli Visuaalista muutoksenhallintaa ja kokonaisarkkitehtuuria ARC-ohjelmistolla. Päätin, että tällä kertaa haluan tehdä hieman erilaisen webinaarin. Olen lukuisia webinaareja, seminaareja ja koulutuksia nähnyt, ja niissä on aina yksi tietty haaste. Se, että ihmiset ei pääse osallistumaan tai osallistuminen ei todellakaan ole vahvaa. Käsitykseni mukaan oppiminen on huomattavasti tehokkaampaa, kun ihminen pääsee mukaan osallistumaan ja pääsee rauhassa miettimään tehtäviä, vastaamaan niihin ja peilaamaan sitä kautta myös omaan toimintaan.

Tästä syntyi ajatus, saada webinaarista ensi kerralla osallistavampi. Teinkin oman testivedoksen ja esitin sen täällä meidän toimistolla. Törmäsin kuitenkin heti suureen haasteeseen. Jos kysymyksiä esittää webinaarin aikana, ja laittaa ihmiset miettimään niitä, kaikilla on erilainen rytmi. Omassa testiversiossa nopeimmat vastasivat 30 sekunnissa, kun taas toisilla saattoi kestää minuutteja löytää ja kirjata vastauksia ylös. Kun webinaarissa ollaan ”on air”, aiheuttaa se tiettyjä haasteita. Hitaammin vastaavilla ajatus keskeytyy, eivätkä he saa vietyä omaa oppimisprosessiaan loppuun. Tällöin myös webinaarin hyöty pienenee.

Tämän takia pyrin tällä kertaa löytämään keinon järjestää webinaarin niin, että kaikki oppisivat mahdollisimman hyvin, ja erilaiset oppivat voisivat olla kaikki mukana samalla viivalla. Tästä syystä meillä Arterilla oli tällä kertaa hieman erilainen webinaarijärjestely. Klikkaa alta itsellesi webinaarin tallenne, ja katso mikä!

Liittyvät materiaalit