Artikkelit

Näin valmistaudut kestävyysraportointiin – 5 kohtaa

CSRD eli EU:n uusi kestävyysraportointidirektiivi Corporate Sustainability Reporting Directive tuo raportointivelvoitteita suomalaisille yrityksille. CSRD:n tavoitteena on:

  • lisätä yritysten avoimuutta kansalaisten, kuluttajien ja sijoittajien suuntaan.
  • lisätä pääoman kohdentamista kestävyyshaasteisiin puuttuviin toimiin.
  • lisätä yritysten vertailukelpoisuutta.
  • laadun parantaminen.

CSRD raportointivaatimukset laajenevat asteittain eri kokoisiin yrityksiin:

  • 2024 – yli 500 henkilöä työllistävät ja pörssilistatut yritykset, raportoitava tilikaudesta 2024 ja raportti on julkaistava 2025.
  • 2025 – raportointivelvoite koskee, mikäli yrityksellä täyttyy vähintään kaksi kriteeriä: henkilöstön koko vähintään 250 henkilöä, nettoliikevaihto on vähintään 40 miljoonaa euroa tai taseen loppusumma on vähintään 20 miljoonaa euroa. Raportoitava tilikaudesta 2025 ja raportti julkaistava 2026.
  • 2026 – pörssilistatut pk-yritykset, raportoitava tilikaudesta 2026 ja raportti julkaistava 2027.
Lataa 5 kohdan muistilista itsellesi, jonka avulla osaat valmistautua kestävyysraportoinnin tekemiseen, alla olevan lomakkeen avulla. 

Lomakkeen täyttämällä saat itsellesi Näin valmistaudut kestävyysraportointiin -artikkelin

Kirjoittaja

Arterin vanhempi vastuullisuuskonsultti, tekniikan tohtori Appu Haapio-Karjalainen on kestävän kehityksen ja vastuullisuusjohtamisen monitaitaja 20 vuoden kokemuksella.

Apulla on laaja-alainen näkemys yritysvastuun kehittämisestä ja jalkauttamisesta eri toimialoilla. Hänen painopistealueitaan ovat yritysvastuu strategisena työkaluna, vastuullisuusjohtamisen kehittäminen sekä kestävyysraportointi. Appu osaa hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja priorisoida niitä. Verkostojen rakentaminen on yksi hänen vahvuuksistaan.