QF-koulutukset

Sisäisen auditoinnin perusteet

Ilmoittaudu koulutukseen

Kuinka hyvin osaat sisäisen auditoinnin perusteet?

Johtamisjärjestelmästandardien eli ISO-standardien perusrakenteeseen sisältyy Demingin periaate: suunnittele – tee – arvioi/mittaa – paranna.

 • Sisäinen auditointi on yksi keskeinen työkalu toiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Lisäksi auditointi tukee organisaation perustehtävän ja tavoitteiden toteuttamista.
 • Tämän koulutuksen avulla saat hyvä perusvalmiudet sisäisten auditointien suunnitteluun, toteuttamiseen, raportointiin sekä seurantaan.

Sisäinen auditointi on vankka palautteen hankintatapa siitä, miten asiakas-, omistaja-, henkilöstö-, kumppanuus-, viranomais- ynnä muut vaatimukset toteutuvat käytännössä ja missä auditointikohteella on vielä kehitettävää ja mitkä toimintatavat ovat kunnossa.

Tämän Sisäisen auditoinnin perusteet -koulutuksen avulla:

 • Saat uutena auditoijana perusvalmiudet sisäisten auditointien suunnitteluun, toteuttamiseen, raportointiin ja seurantaan.
 • Kokeneena auditoijana opit syventämään ja tehostamaan sisäisten auditointien toteutusta.
 • Opit sisäisen auditoinnin merkityksen liiketoiminnan varmentamisen näkökulmasta.
 • Hahmotat sisäisten auditointien merkityksen organisaation johtamisen, kehittämisen sekä liiketoiminnan tehostamisen ja tuottavuuden kannalta.
 • Opit keskeisiä tekijöitä laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjärjestelmän sisäistä auditoinneista.

Koulutuksen oppimismenetelmät

 • Koulutuspäivä koostuu luennoista, käytännön esimerkeistä, organisaatiokohtaisista syventävistä pohdinnoista ja päivän aikana tehtävistä harjoitteista.
 • Osallistujat saavat runsaan aineiston erilaisia malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen sisäisten auditointien tueksi.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön sekä hinnoitteluun alta ja varaa paikkasi koulutukseen.

Hyvin nivottu koulutuspäiväkokonaisuus, tiedon ja tehtävien yhdistyessä kouluttajan pitkään kokemukseen. Ajankäyttö oli vielä loistavasti hallittu!

Aikataulu

9:00
Päivän avaus
 • Esittäytyminen
 • Koulutuspäivän ohjelma ja tavoitteet
Sisäisten auditointien tarkoitus ja tavoitteet
Auditointiprosessi yleisesti ja auditointiohjelma
Auditoinnin suunnittelu ja auditointiin valmistautuminen
Lounastauko
Auditoinnin toteutus ja hyvän auditoijan ominaisuuksia
Auditoinnin raportointi ja tulosten esittäminen
Seuranta, vaikutusten ja menettelyn arviointi, toiminnan jatkuva kehittäminen
Eteneminen kohti sisäisten auditointien toteutusta
16:00
Koulutuspäivä päättyy

Opettajat

Arterin seniortason konsultti Jari Saalilla on lähes 30 vuoden historia eri organisaatioiden toiminnan kehittämisen parista. Hänellä on laaja kokemus ja tietämys johtamisen, toimintajärjestelmien, riskienhallinnan ja jatkuvuuden sekä tiedonhallinnan ja -turvan osa-alueilta. Jari saa usein palautetta siitä, miten hänen rauhallinen ja määrätietoinen tapansa luotsata asiakasprojekteja tarttuu projektiryhmiin: suunnitellut muutokset tulevat tehdyiksi ja ne juurtuvat arkeen.

Evelina Saarela toimii konsulttina Arterilla. Evelinalta löytyy kokemusta laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisjärjestelmistä sekä niihin liittyvistä teknisistä ratkaisuista niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta. Hänen vahvuutena on ISO-johtamisjärjestelmästandardien soveltaminen käytäntöön. Lisäksi häneltä löytyy kokemusta yritysten sisäisistä kehitystehtävistä, muun muassa sisäisten auditointien vastaavana sekä IMS-ohjelmiston pääkäyttäjänä. Evelinan työskentelylle on ominaista keskusteleva ja ratkaisukeskeinen ote sekä kyky auttaa hahmottamaan monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Evelinalta löytyy myös IPMA D -projektiosaajasertifikaatti.

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.

Hinta

Koulutuksen hinta on 650 € + alv /hlö. Hinta sisältää koulutuspäivän ja sähköisen kurssimateriaalin oppimisen tueksi.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Suosittelemme ilmoittautumaan koulutukseen mahdollisimman ajoissa, jotta koulutuksen toteutus varmistuu hyvissä ajoin, viimeistään 8 päivää ennen koulutusta. Pidätämme oikeudet koulutuksen aikataulumuutoksiin.

Ilmoittaudu

KE 28.08.2024 09:00 - 16:00 Online

Sisäisen auditoinnin perusteet 28.8.2024

Online 650 € + ALV

TO 10.10.2024 09:00 - 16:00 Helsinki

Sisäisen auditoinnin perusteet 10.10.2024

Taitotalo
Valimotie 8
Helsinki
650 € + ALV

Kysy lisää


Tiina Riutta toimii Arterin koulutuspäällikkönä. Hänen vastuullaan on Arterin koulutusten järjestäminen sekä koulutustarjonnan kehittäminen. Ota yhteys Tiinaan kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.