

Avaimet onnistuneeseen prosessityöhön – Näin saavutat tuloksia
Saavuta tuloksia prosessityössä
Usein kuulee organisaatioissa sanottavan: ”on meillä prosesseja kuvattuna, mutta ei niitä kukaan lue”. Saattaa jopa olla, että sana prosessi on muodostunut organisaation yhteiseksi kirosanaksi. Miksi prosesseja siitä huolimatta edelleen kuvataan?
Tässä webinaarissa käymme läpi, miten prosessityöllä saavutetaan tuloksia, sekä miksi prosessityössä on myös saatettu kohdata epäonnistumisia.
Muista nämä 4 asiaa ja onnistu prosessityössä
- Selkeytä prosessityön tavoite ja tarkoitus: Prosessityötä aloittaessa ja tehdessä tulee aina olla selkeät tavoitteet.
- Osallista ja kouluta: Aloita prosessin kuvaaminen yksinkertaisesti ja tarkenna tarvittaessa.
- Vastuuta, tue ja varmista prosessityön jalkautuminen: Prosessien tuominen osaksi organisaatiota on usein pitkä tie, joten on tärkeää nähdä, onko asetettuja tavoitteita saatu ratkaistua.
- Tuo tulokset esille: Onnistumiset on tärkeää saada selkeästi näkyville. Kun onnistumiset saadaan näkyville, prosessien tuleminen osaksi organisaation jatkuvaa kehittymistä on todennäköisempää.
Muista, että prosessien kuvaamisessa, kyse on pohjimmiltaan toiminnan havainnollistamisesta.
Todellinen hyöty tulee pitkäjänteisestä työstä
Mihin onnistuneella prosessityöllä on vaikutusta ja mitä tulisi tehdä, jotta prosessit eivät jäisi vain ”bittihyllyyn” pölyttymään? Katso konsulttimme vinkit ja sovella niitä omassa arjessasi.
Prosessien johtamisessa keskity näihin
- Prosessikuvaukset tulisi olla säännöllisesti esillä ja niitä tulisi käydä läpi yhdessä esihenkilöiden kanssa varmistaen, että ne ovat ajan tasalla.
- Uusien palaverikäytäntöjen luomisen sijaan olemassa olevia käytäntöjä voidaan hyödyntää prosessien esittelyyn ja läpikäyntiin.
- Prosessia toteuttavilla työntekijöillä on arvokasta tietoa prosessista, joten heidän osallistumistaan ja mielipiteidensä kuulemista on tärkeää edistää.
- Vastuiden määrittäminen selkeyttää sen kenen vastuulla on ylläpitää, muokata ja hyväksyä tehdyt prosessikuvaukset. Selkeiden vastuiden avulla prosessien muokkausprosessi ja kehitysehdotusten huomioiminen nopeutuu.
- Esihenkilöiden tehtävänä on varmistaa uusien toimintamallien noudattaminen ja huolehtia poikkeavien toimintatapojen huomioimisesta.
- On tärkeää arvioida, miten prosessit toimivat ja miten niitä voidaan kehittää. Mitä paremmin prosessikuvaus vastaa todellista toimintaa, sitä tehokkaammin sitä hyödynnetään.