

Mittaaminen ja analysointi jatkuvan kehittämisen polttoaineena
Mittaamisen perimmäinen ajatus on epävarmuuden vähentäminen
Mittaamisen tarkoitus on vähentää (päätösten) epävarmuutta, eli vähentää virheitä. Myös prosesseja pitää mitata ja analysoida, jotta ymmärrämme paremmin niiden toimintaa ja osaamme tehdä parempia päätöksiä organisaation prosessien kehittämiseksi.
Ilman hyvää mittaamista ja analysointia jatkuvan kehittämisen sykli ei toimi ja organisaatio uhkaa jäädä junnaamaan paikoilleen ja lopulta taantua. Tässä webinaarissa tutustut prosessien mittaamisen ja tulosten analysoinnin merkitykseen: kuulet miksi mitata ja miten ymmärtää mittaustulosta.
Mittaamisen idea ei ole tuottaa tarkkoja, täsmällisiä tai virheettömiä tuloksia, vaan tarkoitus on vähentää päätösten epävarmuutta, eli vähentää virhettä. Tällöin pystymme tekemään entistä laadukkaampia päätöksiä.
Tee toiminnasta ennakoivampaa ja käytä kehitysresurssit oikeisiin asioihin
Toiminnan mittaaminen voi olla haastavaa – anna meidän auttaa! Hyödynnä asiantuntijan kokemus ja valmiiksi pureskellut vinkit oman organisaatiosi toiminnan mittaamisessa.
Mittaatko oikeita asioita?
Mittaamme usein prosessien tuloksia ja vaikutuksia, jolloin saamme tietää ongelmasta vasta, kun se on käsissä.
Me emme usein tiedä mistä nämä meidän ongelmamme johtuvat, eli mitä ovat ne asiat, jotka vaikuttavat prosessin tuloksiin ja vaikutuksiin.
Esimerkiksi asiakastyytyväisyys on prosessin tulosta ja vaikutusta mittaava mittari, mutta emme me välttämättä tiedä, mitkä asiat siihen vaikuttavat.
Kun pystyt mittaamaan merkittävimpiä tekijöitä, toiminnasta tulee huomattavasti ennakoivampaa ja pystytte tekemään ennalta päätöksiä, jotka vaikuttavat halutulla tavalla esimerkiksi asiakastyytyväisyyteen.
Ymmärrä syy-seuraus-suhteita ja muista Pareton 20/80-sääntö
Syy-seuraus -suhteiden ymmärtäminen on mittaamisessa suuressa roolissa.
Hyvä nyrkkisääntö on Pareton 20/80-sääntö, eli 20 prosenttia tekijöistä vaikuttaa 80 prosenttiin tuloksista.
Mittaamisen idea ei ole tuottaa tarkkoja, täsmällisiä tai virheettömiä tuloksia, mutta jos oikeasti pystymme mittaamaan tekijöitä, jotka vaikuttavat 80 prosenttisesti prosessimme tuloksiin ja vaikutuksiin, alamme todella pääsemään kiinni tekijöihin, joihin vaikuttamalla työntekijöillä on mahdollisuus onnistua työssään.