QF-koulutukset

Ekosysteemin mallintaminen

Ilmoittaudu koulutukseen

Tulevaisuuden erinomaisuus tehdään ymmärtämällä paremmin ekosysteemin toimijoiden vaikutukset toisiinsa

Ekosysteemi on käsitteenä laajempi kuin toimintaympäristö, josta yleensä tehdään kuvaukset osana strategiatyötä, liiketoimintasuunnitelmia tai erilaisten standardien vaatimuksesta. Liiketoiminnallista ekosysteemiä tarkastellessa olisi helppo tyytyä ainoastaan taloudellisen näkökulman mallintamiseen, mutta se ei nykymaailmassa ole mahdollista eikä hyödyllistä organisaation jatkuvuuden näkökulmasta.

Jatkuvuuden varmistamiseksi pitää omien valmiuksien lisäksi huomioida myös se, millaiset valmiudet kumppaneillamme on toimia vaikkapa digitaalisesti ja ekologisesti samassa ekosysteemissä tai vastata viranomaisten vaatimuksiin. Tekemällä oman toiminnan vaikutukset näkyväksi, organisaatiolla on parhaat mahdollisuudet vaikuttaa myönteisesti oman ekosysteeminsä muihin toimijoihin ja olla mukana muutoksissa ja uudistuksissa, joilla voidaan tavoitella jatkuvuutta ja parempaa tulevaisuutta.

Kattavien mallinnusten avulla voidaan ennakoida paremmin muutostarpeita ja niiden vaikutuksia. Huolellinen kokonaisuuden mallintaminen auttaa niin sopimis-, rakentamis-, kuin arviointivaiheissa.

Koulutus on tarkoitettu laatu- ja riskienhallintatehtävissä toimiville, kokonaisarkkitehtuurista vastaaville sekä johto- ja esimiestehtävissä toimiville henkilöille.

Opi ekosysteemiajattelu ja kyvykkyyksien arviointi

Koulutuspäivän aikana syvennytään ekosysteemiajatteluun ja nostetaan oman liiketoiminnan kyvykkyyden ja erinomaisuuden arviointi uudelle tasolle. Koulutus koostuu alustavista luennoista ja vuorovaikutteisista keskusteluista. Osallistujat saavat käytännön vinkkejä ja ohjeistusta oman organisaation liiketoiminnan mallintamiseen.

Miksi osallistua?

 • Opit mallintamaan liiketoimintasi ekosysteemin
 • Osaat arvioida ekosysteemin merkitystä liiketoiminnan suunnittelussa ja johtamisessa
 • Hahmotat laaja-alaisesti ekosysteemiajattelua ja siihen liittyviä menetelmiä
 • Ymmärrät miten negatiivisia tekijöitä voi käsitellä, ehkäistä ja ennakoida
 • Pystyt arvioimaan kumppaneiden ja viranomaisten asettamia vaatimuksia omassa ekosysteemissäsi

Aikataulu

9:00
Aloitus
 • Esittäytyminen
 • Ohjelma
Ekosysteemin merkitys liiketoiminnassa
 • Tarve ja tavoite liiketoiminnallisissa ekosysteemeissä
 • Miten määritellä oma ekosysteemi
 • Yhteiset tavoitteet ja onnistuminen
 • Negatiivisten vaikutusten jakaminen
 • Järjestelmien, teknologian ja tiedon ekosysteemi
Harjoitus: Oman organisaation ekosysteemin mallintaminen
11:30
Lounas
12:30
Ekosysteemin toimivuuden tarkastelu
Harjoitus: Mallinnetun ekosysteemin arviointi
Ekosysteemin kehittäminen ja yhteinen tulevaisuus
 • Mallinnetun ekosysteemin merkitys toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä
15:50
Miten jatkan tästä
16:00
Lopetus

Opettajat

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.

Hinta

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän ja sähköisen kurssimateriaalin oppimisen tueksi.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Suosittelemme ilmoittautumaan koulutukseen mahdollisimman ajoissa, jotta koulutuksen toteutus varmistuu hyvissä ajoin, viimeistään 8 päivää ennen koulutusta. Pidätämme oikeudet koulutuksen aikataulumuutoksiin.

Ilmoittaudu

TO 18.07.2024 15:33 - 15:33 Online

Online Ilmainen

Kysy lisää


Tiina Riutta toimii Arterin koulutuspäällikkönä. Hänen vastuullaan on Arterin koulutusten järjestäminen sekä koulutustarjonnan kehittäminen. Ota yhteys Tiinaan kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.