IMS-koulutukset

IMS-ohjelmiston Mittarit-osion käyttö

Kysy lisää

Mitä

IMS-ohjelmiston tehokas käyttö vaatii sen hyvää hallintaa ja osaamista:

 • Tässä koulutuksessa opit rakentamaan mittaristoja toimintajärjestelmään ja hyödyntämään niiden luonnissa dataa eri alkeistietolähteistä.
 • Koulutuksesta saat teknisen käyttökoulutuksen IMS-ohjelmiston mittarit-osioon.

Miten

 • Koulutus on kolmetuntinen etätoteutus, johon osallistuu henkilöitä eri organisaatioista. Koulutuksen puolivälissä pidetään lyhyt tauko.
 • Kouluttaja esittelee toiminnallisuuksia demoympäristössä ja niitä voi halutessaan koulutuksen aikana kokeilla myös oman organisaation IMS:ssä.
 • Osallistujat saavat koulutusmateriaalin etukäteen.

Kenelle

 • Kaikille, joiden tarkoituksena on luoda toimintaansa kuvaava mittaristo IMS-toimintajärjestelmällä, ja jotka kaipaavat teknistä käyttökoulutusta sen tueksi.
 • Osallistujalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta mittareiden luonnista IMSiin.
 • Koulutus ei ole tarkoitettu kokeneille Mittarit-osion käyttäjille. Suosittelemme oman koulutuksen tilaamista organisaatiolle, jotka kaipaavat kouluttajan tukea juuri heidän mittaristojensa luomiseen tai joista olisi tulossa neljä tai useampi osallistuja samaan koulutukseen.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön sekä hinnoitteluun alta ja varaa paikkasi koulutukseen.

Näin Arterin etäkoulutukset toimivat käytännössä:

 • Koulutus tapahtuu videoyhteyden kautta. Näin kouluttaja ja opiskelijat pääsevät olemaan aidossa vuorovaikutuksessa keskenään pidemmänkin matkan päästä.
 • Kaikille osallistujille lähetetään lähempänä koulutusajankohtaa linkki, jonka kautta he pääsevät mukaan koulutukseen. Tämä ei vaadi erillisten ohjelmien asentamista tietokoneelle.
 • Suosittelemme kahta näyttöä koulutuksen ajaksi, toista koulutksen seuraamiseen ja toista ohjemiston käytön harjoitteluun.

Aikataulu

09:00
Koulutuksen avaus
 • Esittäytyminen
 • Ohjelma ja tavoitteet
Mittaristo- ja alkeistietorakenteen luonti
Manuaalisesti täytettävän alkeistiedon luonti
Mittarin luonti
Tavoitteen asettaminen mittarille
Trendin asettaminen mittarille
10:30
Tauko
Vertailumittarin luonti
Mittareiden ja alkeistietojen siirtäminen
Raportit-osiosta tuotavan datan alkeistiedon luonti
Ulkoisen tietolähteen alkeistiedon luonti (esimerkkinä excel)
Mittariosion toiminnot
12:00
Koulutus päättyy

Opettajat

Evelina Saarela toimii konsulttina Arterilla. Evelinalta löytyy kokemusta laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisjärjestelmistä sekä niihin liittyvistä teknisistä ratkaisuista niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta. Hänen vahvuutena on ISO-johtamisjärjestelmästandardien soveltaminen käytäntöön. Lisäksi häneltä löytyy kokemusta yritysten sisäisistä kehitystehtävistä, muun muassa sisäisten auditointien vastaavana sekä IMS-ohjelmiston pääkäyttäjänä. Evelinan työskentelylle on ominaista keskusteleva ja ratkaisukeskeinen ote sekä kyky auttaa hahmottamaan monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Evelinalta löytyy myös IPMA D -projektiosaajasertifikaatti.

Hinta

Osallistumismaksu on 300 € + alv/henkilö. Hinta sisältää päivän aineistot, yhden päivän koulutusta, sekä ohjausta ja vertaistukea ryhmässä.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen.

Kysy lisää


Tiina Riutta toimii Arterin koulutuspäällikkönä. Hänen vastuullaan on Arterin koulutusten järjestäminen sekä koulutustarjonnan kehittäminen. Ota yhteys Tiinaan kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.