QF-koulutukset

ISO 27001 Tietoturvajärjestelmän rakentaminen ja ISO 27701 tietosuojalaajennus

Ilmoittaudu koulutukseen

Informaation hallinta ja suojaaminen ovat entistä tärkeämpiä, kun verkottuneessa maailmassa erilaiset järjestelmät ja laitteet ovat yhteydessä toisiinsa. Yksittäiset henkilöt voivat mahdollisesti päästä käsiksi tietoihin, joihin heillä ei ole oikeuksia. Tietoturvan hallinnassa ei saa unohtaa myöskään perinteisiä fyysisiä suojauksia.

ISO 27001 -standardin rakenne vastaa yleisimpien ISO-standardien rakennetta eli laadun, ympäristöjohtamisen ja työturvallisuuden ISO-standardeja. Mikäli organisaatiossasi on jo jokin ISO-standardi käytössä, on ISO 27001 mukainen tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän integrointi osaksi nykyistä toimintajärjestelmäänne näppärää.

Koulutuksessa käydään läpi ISO 27001 -tietoturvastandardin rakenne, tietoturvan hallintajärjestelmän rakentamisen vaiheet ja annetaan vinkkejä sisäisille auditoijille.

Lisäksi tarkastellaan mitä tietosuojalaajennus ISO 27701 tuo lisää tietoturvallisuuden hallintaan. Standardi tarjoaa ohjeita ja vaatimuksia henkilötietojen käsittelyn suojaamiseksi ja tietosuojan parantamiseksi organisaatioissa.

Miksi osallistua?

 • Saat käytännön vinkkejä tietoturvan hallintajärjestelmän rakentamiseen.
 • Ymmärrät ISO 27001 keskeiset vaatimukset.
 • Ymmärrät, mitä ISO 27701 tuo lisää tietoturvallisuuden hallintaan.
 • Saat apua vaatimusten soveltamisen tulkitsemiseen.
 • Saat apua vaatimusten käytännön toteutukseen.
 • Saat valmiudet tietoturvajärjestelmän sisäiseen auditointiin.

Oppimismenetelmät

Koulutus koostuu ISO 27001 ja ISO 27701 olennaisten vaatimusten läpikäynnistä, merkityksen avauksesta ja käytäntöön soveltavista esimerkeistä. Päivän aikana käydään vuorovaikutteista keskustelua. Osallistujat saavat aineistona malleja, työkaluja, työpohjia ja välineitä organisaatiokohtaisen tietoturvan ja -suojan rakentamisen ja auditoinnin tueksi.

Aikataulu

9:00
Päivän avaus
 • Esittäytyminen
 • Koulutuspäivän ohjelma ja tavoitteet
Vaatimusten läpikäynti ja vinkit rakentajille ja auditoijille
 • Organisaation toimintaympäristö
 • Johtajuus
 • Suunnittelu
 • Tukitoiminnot
12:00
Lounastauko
Koulutus jatkuu
 • Toiminta
 • Suorituskyvyn arviointi
 • Parantaminen
Hallintatavoitteiden ja –keinojen viiteluettelo
 • Soveltaminen ja hyödyntäminen
 • Johtamisjärjestelmästandardien integrointi ja auditointi
 • Tietoturvajärjestelmäprojektin vaiheistaminen
Miten jatkan tästä
 • Päivän yhteenveto ja keskustelua
16:00
Koulutuspäivä päättyy

Opettajat

Arterin seniortason konsultti Jari Saalilla on lähes 30 vuoden historia eri organisaatioiden toiminnan kehittämisen parista. Hänellä on laaja kokemus ja tietämys johtamisen, toimintajärjestelmien, riskienhallinnan ja jatkuvuuden sekä tiedonhallinnan ja -turvan osa-alueilta. Jari saa usein palautetta siitä, miten hänen rauhallinen ja määrätietoinen tapansa luotsata asiakasprojekteja tarttuu projektiryhmiin: suunnitellut muutokset tulevat tehdyiksi ja ne juurtuvat arkeen.

Jussi Moisio on toinen Arterin perustajajäsenistä ja vanhempi konsultti. Hänellä on vuosikymmenten kokemus laadunhallinnan, ympäristö- ja turvallisuusasioiden, riskien hallinnan, jatkuvan parantamisen, prosessiajattelun ja prosessien mittaamisen sekä erilaisten arviointien ja auditointien parista.

Jussi on menestyksellisesti ohjannut kymmeniä toimintajärjestelmän rakennus- ja jatkokehitysprojekteja ja toimii myös Inspecta Oy:n pääarvioijana. Jussi on tehnyt laajoja yksityisen alan kuin julkisen alan prosessien arviointeja, taustaselvityksiä ja haastatteluja sekä priorisoinut niiden perustalta kehittämiskohteet niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Hinta

Koulutuksen hinta on 650 € + alv. Hinta sisältää koulutuspäivän ja sähköisen kurssimateriaalin oppimisen tueksi.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Suosittelemme ilmoittautumaan koulutukseen mahdollisimman ajoissa, jotta koulutuksen toteutus varmistuu hyvissä ajoin, viimeistään 8 päivää ennen koulutusta. Pidätämme oikeudet koulutuksen aikataulumuutoksiin.

Ilmoittaudu

KE 05.06.2024 09:00 - 16:00 Online

ISO 27001:2022 Tietoturvajärjestelmän rakentaminen

Online 650 € + ALV

TO 12.09.2024 09:00 - 16:00 Online

ISO 27001:2022 Tietoturvajärjestelmän rakentaminen 12.9.2024

Online 650 € + ALV

KE 29.11.2023 09:00 - 16:00 Online

ISO 27001 Tietoturvajärjestelmän rakentaminen

Online 650 € + ALV

Kysy lisää


Tiina Riutta toimii Arterin koulutuspäällikkönä. Hänen vastuullaan on Arterin koulutusten järjestäminen sekä koulutustarjonnan kehittäminen. Ota yhteys Tiinaan kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.