Podcast

Laatulöpinät Podcast: Tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän rakentaminen – ISO 27001 Arterilla

Millainen on ollut Arterin ISO 27001 -matka, ja miten tietoturvallisuuden kehittäminen näkyy arjessa? Tässä podcastissa käymme läpi tietoturvallisuutta ISO 27001 -standardin hengessä, ja kuulet myös käytännön kokemuksia tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän rakentamisesta Arterilla.

Podcastissa vierailee Arterin tietoturvapäällikkö ja System Administrator Aleksi Rossi. Aleksi on toiminut Arterin tietoturvan hallintajärjestelmän rakentamisen projektipäällikkönä, ja podcastissa hän jakaa kokemuksiaan projektista ja sen etenemisestä.

Tietoturvallisuuden hallintajärjestelmän rakentaminen -podcastin 6 väittämää ovat:

  1. Tietoturvan hallintajärjestelmän rakentamisen projekti on ollut työläämpi, kuin ennalta arvioitiin.
  2. Työ ns. teknisen tietoturvan ja ihmislähtöisen tietoturvan osalta on jakautunut noin 50/50.
  3. Vaikka Arterilla on reilusti ISO 27001 -osaamista talossa, oli silti hyvä idea tilata sertifiointikumppanilta esiauditointi. Sillä saatiin varmistettua, että ollaan oikealla suunnalla ja myös päästiin tutustumaan auditoijan ajatusmaailmaan.
  4. Parin viikon päästä oleva ulkoinen auditointi ei jännitä meitä ollenkaan.
  5. Arterin tietoturvan taso on parantunut tietoturvan hallintajärjestelmän rakentamisen myötä.
  6. Jos lähtisimme nyt tekemään projektia uudelleen alusta, tekisimme kaiken samalla tavalla kuin tälläkin kertaa.

Äänitimme tämän podcast-jakson etänä Covid-19 -pandemiatilanteen johdosta.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme myös:

Puhujat

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit