Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin

Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin

Jaa myös muille

Miten tahansa tietosuojatyötä on tehty, yhteinen nimittäjä jokaiselle tietosuojaprojektille on kokonaisarkkitehtuuri: systemaattinen ja kokonaisvaltainen tapa jäsentää organisaation hallussa olevaa henkilötietoa. Minä kutsun tätä henkilötietoarkkitehtuuriksi. Organisaatioissa on viimeisen parin vuoden aikana tehty kiivaasti tietosuojan kehittämistyötä, joka on tarkoittanut erilaista dokumentointia ja […]

Lue koko teksti
Tietosuojavaltuutetun toimistokin joutui oikaisemaan - osa 1

Tietosuojavaltuutetun toimistokin joutui oikaisemaan – osa 2

Jaa myös muille

Teksti on jatkoa 23.5.2018 julkaistulle blogitekstille “Tietosuojavaltuutetun toimistokin joutui oikaisemaan – osa 1”. Lue ensimmäinen osa tästä.  No mikä nyt sitten on seloste käsittelytoimista? Tietosuojavaltuutetun toimiston ohjeessa (23.3) todetaan, että seloste käsittelytoimista on organisaation sisäinen asiakirja organisaation toteuttamasta henkilötietojen käsittelystä. […]

Lue koko teksti
Greete Kriik GDPR - GDPR on täällä – mitä seuraavaksi? | Arter Oy Blogi

GDPR on täällä – mitä seuraavaksi?

Jaa myös muille

Nyt on se aika, jota yrityksissä on odotettu, kauhisteltu ja jopa pakoiltu. EU:n uuden tietosuoja-asetuksen siirtymäaika on päättynyt ja asetusta on alettu soveltaa. Tietosuoja-asetukseen valmistautuminen on vaatinut organisaatioilta tietosuojaprosessiensa kuvaamista, tietosuojakäytäntöjensä päivittämistä, henkilöstönsä perehdytystä sekä kaiken tämän dokumentointia. Kiirehän tässä kaikessa […]

Lue koko teksti
Tietosuojatyön tulosten hyödyntäminen kokonaisarkkitehtuurin kuvauksissa

Tietosuojatyön tulosten hyödyntäminen kokonaisarkkitehtuurin kuvauksissa

Jaa myös muille

Tietosuoja-asetukseen liittyen on tehty kuumeisesti töitä. Joistakin tietosuojaan liittyvä työskentely saattaa tuntua pakkopullalta, joka ei tuo toimintaan mitään lisäarvoa. Tämän kirjoittaja on kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että ”tiesu”-projektit voivat toimia mitä erinomaisimpana alkuna kokonaisarkkitehtuurityössä. No miten, kysytte?Tämän kirjoittaja on kuitenkin […]

Lue koko teksti
Tietosuojavaltuutetun toimistokin joutui oikaisemaan - osa 1

Tietosuojavaltuutetun toimistokin joutui oikaisemaan – osa 1

Jaa myös muille

Teksti on ensimmäinen osa 2-osaisesta blogisarjasta. Lue sarjan toinen osa “Tietosuojavaltuutetun toimistokin joutui oikaisemaan – osa 2” tästä.    EU tietosuoja-asetuksen väärinymmärretty läpinäkyvyysvelvoite ja informointikäytännöt Useassa organisaatiossa elää vielä sitkeästi ajatus, että joka ainoasta vihkosesta ja levynkulmasta, jossa on henkilötietoja, […]

Lue koko teksti