Webinaaritallenne

Ekosysteemien liikesalaisuudet ja läpinäkyvyys

Katso tallenne

Kevään 2023 ekosysteemiwebinaarissa pohdimme millaisia läpinäkyvyyden tarpeita ekosysteemeissä ilmenee ja mitä ovat ne asiakokonaisuudet, jotka turvallisuuden, tietoturvan tai riskien näkökulmasta pitäisi ehdottomasti olla salaisia.  

Lataa webinaaritallenne itsellesi alla olevan lomakkeen avulla ja me jaamme sinulle sen, mitä me olemme oppineet Arterin omaa ekosysteemiä mallintamalla. 

Mallinnettaessa ekosysteemien toimijoita, ei ole olemassa yksiselitteistä kaavaa, jolla voisi ratkaista, mitkä asiat ovat ehdottomasti läpinäkyviä ja mitkä ovat liikesalaisuuksiksi luokiteltavia tietoja:

  • Sopimukset toimijoiden välillä on usein helpoin ja varmin tapa hoitaa luottamuksellisuus. Olen lukemattomia kertoja allekirjoittanut vaitiolositoumuksen, jossa lupaan että tietoa asiakkaan liiketoiminnasta ja tai projektista ei liiku kolmansille osapuolille.
  • Olen joka kerta työsopimusta allekirjoittaessani sitoutunut työpaikkana määrittelyihin siitä, miten organisaation toimintaan liittyvää tietoa tulee käsitellä tai erityisesti, miten sitä ei tule käsitellä.
  • Valitsemalla tietyn tyyppisiä toimijoita asiakkaiksi, tulemme samalla valinneeksi heidän ekosysteeminsä mukaiset toimijat yhteistyötahoiksi, joiden kanssa yhdessä tuotamme palveluita asiakasorganisaatiolle.
  • Ostamalla palveluita tai tuotteita joillakin hankintaperusteilla, tulemme samalla valinneeksi heidän ekosysteeminsä toimijat yhteistyötahoiksi riippumatta siitä tiedämmekö keitä he ovat.

Millaisia toimijoita sinun ekosysteemiisi kuuluu? Mitkä niistä ovat teidän itse valitsemia ja mitkä sellaisia, joiden valintaan tai perustamiseen ette voi vaikuttaa? Kuinka suuri merkitys niillä on liiketoiminnallenne?

Voidakseen hyvin, ekosysteemiin liittyy tietty läpinäkyvyyden tarve. Tai oikeastaan ymmärtämisen tarve:

  • On vaikea johtaa omaa toimintaa, jos ei ymmärrä mitkä toiminnan vaikutukset ovat ekosysteemissä.
  • On vaikeaa arvioida muutosten vaikutuksia, mikäli ekosysteemissä on toimijoita, jotka ovat kokonaan tai osittain piilossa.

Webinaarissa käymme läpi:

  • Millaisia läpinäkyvyyden tarpeita ekosysteemeissä ilmenee.
  • Mitä ovat ne asiakokonaisuudet, jotka turvallisuuden, tietoturvan tai riskien näkökulmasta pitäisi ehdottomasti olla salaisia.

Webinaari sopii erityisesti:

  • Webinaari on tarkoitettu kaikille organisaatioiden kehittämisestä, riskienhallinnasta, strategiatyöstä ja ekosysteemiajattelun hyödyntämisestä kiinnostuneille.

Täytä tietosi ja lataa webinaaritallenne

* merkityt kohdat ovat pakollisia.

Puhujat

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.