Webinaari

Ekosysteemien liikesalaisuudet ja läpinäkyvyys

Ilmoittaudu webinaariin

Kevään ekosysteemiwebinaarissa pohdimme millaisia läpinäkyvyyden tarpeita ekosysteemeissä ilmenee ja mitä ovat ne asiakokonaisuudet, jotka turvallisuuden, tietoturvan tai riskien näkökulmasta pitäisi ehdottomasti olla salaisia.  

Tule kuulolle 4.4.2023 pohtimaan näitä  tarpeita ja vaikutuksia – varaa paikkasi webinaariin alla olevan lomakkeen avulla. Me puolestaan lupaamme jakaa tietoa, mitä olemme oppineet omaa ekosysteemiämme mallintamalla. 

Mallinnettaessa ekosysteemien toimijoita, ei ole olemassa yksiselitteistä kaavaa, jolla voisi ratkaista, mitkä asiat ovat ehdottomasti läpinäkyviä ja mitkä ovat liikesalaisuuksiksi luokiteltavia tietoja:

  • Sopimukset toimijoiden välillä on usein helpoin ja varmin tapa hoitaa luottamuksellisuus. Olen lukemattomia kertoja allekirjoittanut vaitiolositoumuksen, jossa lupaan että tietoa asiakkaan liiketoiminnasta ja tai projektista ei liiku kolmansille osapuolille.
  • Olen joka kerta työsopimusta allekirjoittaessani sitoutunut työpaikkana määrittelyihin siitä, miten organisaation toimintaan liittyvää tietoa tulee käsitellä tai erityisesti, miten sitä ei tule käsitellä.
  • Valitsemalla tietyn tyyppisiä toimijoita asiakkaiksi, tulemme samalla valinneeksi heidän ekosysteeminsä mukaiset toimijat yhteistyötahoiksi, joiden kanssa yhdessä tuotamme palveluita asiakasorganisaatiolle.
  • Ostamalla palveluita tai tuotteita joillakin hankintaperusteilla, tulemme samalla valinneeksi heidän ekosysteeminsä toimijat yhteistyötahoiksi riippumatta siitä tiedämmekö keitä he ovat.

Millaisia toimijoita sinun ekosysteemiisi kuuluu? Mitkä niistä ovat teidän itse valitsemia ja mitkä sellaisia, joiden valintaan tai perustamiseen ette voi vaikuttaa? Kuinka suuri merkitys niillä on liiketoiminnallenne?

Voidakseen hyvin, ekosysteemiin liittyy tietty läpinäkyvyyden tarve. Tai oikeastaan ymmärtämisen tarve:

  • On vaikea johtaa omaa toimintaa, jos ei ymmärrä mitkä toiminnan vaikutukset ovat ekosysteemissä.
  • On vaikeaa arvioida muutosten vaikutuksia, mikäli ekosysteemissä on toimijoita, jotka ovat kokonaan tai osittain piilossa.

Webinaarissa käymme läpi:

  • Millaisia läpinäkyvyyden tarpeita ekosysteemeissä ilmenee.
  • Mitä ovat ne asiakokonaisuudet, jotka turvallisuuden, tietoturvan tai riskien näkökulmasta pitäisi ehdottomasti olla salaisia.

Webinaari sopii erityisesti:

  • Webinaari on tarkoitettu kaikille organisaatioiden kehittämisestä, riskienhallinnasta, strategiatyöstä ja ekosysteemiajattelun hyödyntämisestä kiinnostuneille.

Ilmoittaudu

TI 04.04.2023 09:00 - 10:00 Online

Webinaari: Ekosysteemien liikesalaisuudet ja läpinäkyvyys

Online Ilmainen

Puhujat

Elina vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. KM Elina Mäkinen on toiminut liiketoiminnan ja laadun kehittämistehtävissä yli 20 vuotta. Hän on EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttaja ja EFQM -pääarvioija, ISO9001 Lead Auditor sekä EFQM Sustainability Assessor.

Elinalla on erittäin laaja tietämys erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja innovointityökaluista. Hän omaa vahvaa osaamista myös kokonaisarkkitehtuurissa ja palvelumuotoilussa sekä IMS- ja ARC -ohjelmistojen hyödyntämisessä kehittämisen ja johtamisen välineinä. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen on kertynyt yli 200:n asiakasorganisaation kanssa työskentelystä. Ominaista Elinan vetämille työpajoille on se, että niissä ei junnata teorioissa, vaan tehdään yhdessä asioita eteenpäin.

Miten osallistun?

Webinaarin toteutetaan Teams-webinaarina. Voit osallistua webinaariin joko internet-selaimella (suosittelemme käyttämään Google Chromea) tai Teams-sovelluksella. Osallistuminen tapahtuu ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin lähetettävän linkin kautta. Lähetämme webinaarin tallenteen kaikille ilmoittautuneille, eli kannattaa ilmoittautua vaikka et pääsisi kyseisenä ajankohtana webinaarin äärelle!