Webinaaritallenne

Ekosysteemien rakentajat ja hajottajat

Katso tallenne

Oletko kiinnostunut ekosysteemiajattelusta tai kuuluuko työtehtäviisi organisaatiosi ekosysteemin mallintaminen? Tule webinaariin kuulemaan, mitä hyötyä murroskohtien tunnistaminen tuottaa ekosysteemiajatteluun.

Tässä webinaaritallenteessa Elina Mäkinen jatkaa pohdintaansa ekosysteemiajattelun merkityksestä ja syventää aihetta tarkastelemalla tekijöitä, joiden muutokset saattavat johtaa murrostilanteisiin ekosysteemeissä.

Webinaari on jatkoa Arterin aiemmille ekosysteemiwebinaareille. Tutustu edellisiin osiin alta:

Miksi ekosysteemiajattelu kannattaa?

  • Ekosysteemiajattelu ja systeemien mallintamisen tärkeys on ilmiselvää ajankohtana, jossa tulevaisuuteen liittyy paljon epävarmuutta.
  • Päätöksenteossa kaivataan entistä nopeammin kokonaiskuvan ymmärrystä ja toimijoiden välisten suhteiden läpinäkyvyyttä tai toimijoiden vaikutusta toisiinsa.
  • Media nostaa epäkohdat esiin, jos niitä havaitsee ja usein ne nostot tehdään suhteista. Siitä kuka omistaa kenenkin organisaatiota tai kuka hyötyy mistäkin päätöksestä tai uudistuksesta.
  • Ei ole sama kenen kanssa tekee yhteistyötä tai sopimuksia – yritä päästä itseäsi parempaan seuraan.
  • Millaisilla toimenpiteillä voimme olla rakentamassa toimivaa ekosysteemiä, entä mitkä tekijät hajottavat ekosysteemejä?
  • Onko mahdollista päätyä itseään parempaan seuraan ja sitä kautta varmistaa organisaation jatkuvuus?

Webinaarissa käymme läpi:

  • Liiketoiminnallisten ekosysteemien tunnuspiirteitä ja toimijoiden suhteita toisiinsa.
  • Ekosysteemien tietoista rakentamista.
  • Tekijöitä, jotka saattavat heikentää tai hajottaa ekosysteemejä.

Webinaari sopii erityisesti:

  • Webinaari on tarkoitettu kaikille organisaatioiden kehittämisestä, riskienhallinnasta, strategiatyöstä ja ekosysteemiajattelun hyödyntämisestä kiinnostuneille.

Täytä tietosi ja lataa webinaaritallenne

* merkityt kohdat ovat pakollisia.

Puhujat

Elina vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. KM Elina Mäkinen on toiminut liiketoiminnan ja laadun kehittämistehtävissä yli 20 vuotta. Hän on EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttaja ja EFQM -pääarvioija, ISO9001 Lead Auditor sekä EFQM Sustainability Assessor.

Elinalla on erittäin laaja tietämys erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja innovointityökaluista. Hän omaa vahvaa osaamista myös kokonaisarkkitehtuurissa ja palvelumuotoilussa sekä IMS- ja ARC -ohjelmistojen hyödyntämisessä kehittämisen ja johtamisen välineinä. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen on kertynyt yli 200:n asiakasorganisaation kanssa työskentelystä. Ominaista Elinan vetämille työpajoille on se, että niissä ei junnata teorioissa, vaan tehdään yhdessä asioita eteenpäin.