Webinaaritallenne

Ekosysteemien rakentajat ja hajottajat

Katso tallenne

Oletko kiinnostunut ekosysteemiajattelusta tai kuuluuko työtehtäviisi organisaatiosi ekosysteemin mallintaminen? Tule webinaariin kuulemaan, mitä hyötyä murroskohtien tunnistaminen tuottaa ekosysteemiajatteluun.

Tässä webinaaritallenteessa Elina Mäkinen jatkaa pohdintaansa ekosysteemiajattelun merkityksestä ja syventää aihetta tarkastelemalla tekijöitä, joiden muutokset saattavat johtaa murrostilanteisiin ekosysteemeissä.

Webinaari on jatkoa Arterin aiemmille ekosysteemiwebinaareille. Tutustu edellisiin osiin alta:

Miksi ekosysteemiajattelu kannattaa?

  • Ekosysteemiajattelu ja systeemien mallintamisen tärkeys on ilmiselvää ajankohtana, jossa tulevaisuuteen liittyy paljon epävarmuutta.
  • Päätöksenteossa kaivataan entistä nopeammin kokonaiskuvan ymmärrystä ja toimijoiden välisten suhteiden läpinäkyvyyttä tai toimijoiden vaikutusta toisiinsa.
  • Media nostaa epäkohdat esiin, jos niitä havaitsee ja usein ne nostot tehdään suhteista. Siitä kuka omistaa kenenkin organisaatiota tai kuka hyötyy mistäkin päätöksestä tai uudistuksesta.
  • Ei ole sama kenen kanssa tekee yhteistyötä tai sopimuksia – yritä päästä itseäsi parempaan seuraan.
  • Millaisilla toimenpiteillä voimme olla rakentamassa toimivaa ekosysteemiä, entä mitkä tekijät hajottavat ekosysteemejä?
  • Onko mahdollista päätyä itseään parempaan seuraan ja sitä kautta varmistaa organisaation jatkuvuus?

Webinaarissa käymme läpi:

  • Liiketoiminnallisten ekosysteemien tunnuspiirteitä ja toimijoiden suhteita toisiinsa.
  • Ekosysteemien tietoista rakentamista.
  • Tekijöitä, jotka saattavat heikentää tai hajottaa ekosysteemejä.

Webinaari sopii erityisesti:

  • Webinaari on tarkoitettu kaikille organisaatioiden kehittämisestä, riskienhallinnasta, strategiatyöstä ja ekosysteemiajattelun hyödyntämisestä kiinnostuneille.

Täytä tietosi ja lataa webinaaritallenne

* merkityt kohdat ovat pakollisia.

Puhujat

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.