Webinaari

Paremman etätyökulttuurin tutkimusmatka Vol. 2 – Parhaat opit ja kokemukset

Ilmoittaudu webinaariin

Etätyöt tuntuvat tulleen uutena työntekomuotona enemmän tai vähemmän jäädäkseen, samoin tarve uusille töiden tekemisen ja kommunikaation mahdollistamisen rakenteille ja uudenlaiselle johtamiselle. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten tätä etätöiden tekemiseen siirtymisen aikaa muistellaan esimerkiksi viiden vuoden kuluttua työelämässä – millaiset toimenpiteet huomattiin toimiviksi ja missä mentiin oikein kunnolla metsään? Jotta vältyttäisiin pahimmilta ojaan ajoilta ja selvittäisiin todennäköisimmin etätyökulttuurin voittajina, aktiivinen seuranta, proaktiiviset toimet ja uudesta työntekotavasta hellän niskalenkin nappaaminen ovat olennaisessa roolissa.

Mitä etätyön kehittämisen kokeiluista on opittu?

Tämä webinaari on jatko-osa Arterin joulukuun 2020 ”Paremman etätyökulttuurin tutkimusmatka- From Arter with Love” -webinaarille. Voit katsoa tallenteen aiemmasta webinaarista täällä. Kun edellisellä kerralla avasimme erilaisia kokeiluun otettuja lähestymistapoja työn tekemisen, kohtaamisen ja kommunikaation kehittämiselle etätyökontekstissa, tässä webinaarissa syvennymme siihen, mitkä näistä ovat lähteneet lentoon ja mitkä jäivät testausasteelle.

Avaamme lisäksi uusia, kokeiluun päässeitä toimintamallejamme: miten juhlistaa ja viettää virkistyspäivää etänä? Miten uudet työntekijät saadaan mukaan porukkaan etätyökontekstissa?

Saamme webinaariin mukaan myös vieraan, Helen Sähköverkon kehityspäällikkö Minna Paavolan, rikastuttamaan näkemyksiä näistä aiheista. Kuulemme etätyökulttuurin kehittämisestä Helen Sähköverkolla – miten he ovat taklanneet vastaan tulleita etätyöhaasteita?

Webinaarista saavat hyötyä erityisesti organisaatioiden johto, esihenkilöt, tiiminvetäjät ja HR, sekä kaikki etätöitä tekevät asiantuntijat  Ilmoittautumalla hyväksyt, että henkilötietosi tallennetaan Arter Oy:n suoramarkkinointirekisteriin.

Webinaarissa:

  • Kurkistamme Arterin etätyökulttuurin kehittämiseen – Millaiset lähestymistavat ovat osoittautuneet onnistuneiksi? Miksi toiset niistä jäivät proto-asteelle?
  • Tutustumme myös siihen, miten etätyökulttuuria on kehitetty muissa asiantuntijayrityksissä.

Ilmoittaudu

TO 30.09.2021 09:00 - 10:00 Online

Webinaari: Paremman etätyökulttuurin tutkimusmatka Vol. 2 – Parhaat opit ja kokemukset

Online Ilmainen

Puhujat

Laura pitää huolta arterlaisista ja vastaa HR-toiminnosta. Laura on ammentanut HR-oppinsa ja periaatteensa Englannista, Leeds Beckett Universitystä ja hänen taustansa vie rekrytoinnin ja työhyvinvoinnin kehittämisen pariin. Lauran sydän sykkii erityisesti inhimillisyydelle ja jatkuvalle oppimiselle. Hänet tunnetaan myös pienen ja itsepäisen mäyräkoiran, Toivon, huoltajana ja kämppiksenä.

Minna Paavola

Kehityspäällikkö, Helen Sähköverkko Oy

Helen Sähköverkon tehtävänä on siirtää sähköä helsinkiläisille, tasapuolisesti kaikkien energiayhtiöiden asiakkaille. Minna on yhtiön intohimoinen toiminnankehittäjä, jonka sydäntä lähellä ovat työympäristön kehittäminen, ketterät toimintatavat ja työyhteisöviestintä.

Miten osallistun?

Webinaariin osallistutaan internet-selaimella (suosittelemme käyttämään Google Chromea). Osallistuminen tapahtuu ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin lähetettävän linkin kautta. Lähetämme webinaarin tallenteen kaikille ilmoittautuneille, eli kannattaa ilmoittautua vaikka et pääsisi kyseisenä ajankohtana webinaarin äärelle!