Matkapojat

Matkapojat Oy on merkittävä suomalainen matkanjärjestäjä. Arter toimi yhtiön kumppanina sen valmistautuessa vuoden 2018 toukokuussa voimaan astuvaan, koko EU:n laajuiseen General Data Protection Regulation (GDPR) -tietosuoja-asetukseen. ARC-ohjelmiston sekä Arterin konsultti- ja asiantuntijapalveluiden avulla luotiin Matkapojille uuden asetuksen mukainen toimintamalli.

Lähtötilanne

Matkapojat Oy on hieman yli 40-vuotias tamperelainen perheyhtiö, joka järjestää matkoja sekä lähelle että kauas. Arter auttoi yhtiötä valmistautumaan 25.5.2018 voimaan astuneeseen GDPR-asetukseen. Asetus muutti tietosuojaan liittyviä käytäntöjä koko EU:n alueella.

Sanotaan näin, että ennen riitti se, että noudatit lakia. Uuden asetuksen myötä meidän pitää pystyä osoittamaan, että toimimme sen mukaisesti. Valmistautumalla huolellisesti 25.5. mennessä, varmistamme meille elintärkeää luottamusta asiakkaisiin, painottaa Matkapojat Oy:n toimitusjohtaja Ari Penttilä.

Ratkaisuna kokonaisvaltainen palvelukokonaisuus

Arterin muutosjohtamiseen suunnatun ARC-ohjelmiston sekä konsultti- ja asiantuntijapalveluiden avulla Matkapojille luotiin asetuksen mukainen toimintamalli, jonka avulla voidaan varmistaa, että kaikki on kunnossa uuden asetuksen astuessa voimaan. Arter on myös kouluttanut Matkapojat Oy:n tietosuojatiimin sekä suunnitellut yhdessä yhtiön kanssa koko henkilökunnan koulutuksen.

Saimme Arterilta sellaisen kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden, jolla varmistamme, että kaikki Matkapojat Oy:n toimintamallit on läpiskannattu ja varmistettu vastaamaan uutta asetusta, Penttilä kertoo. Perustimme oman tietosuojatiimin, johon kuuluu neljä henkilöä. He käyttävät ARC-ohjelmistoa tuottamaan tietoa muulle organisaatiolle, Penttilä avaa.

”Meillä on ollut koko ajan sellainen tunne, että olemme ammattilaisten kanssa tekemisissä”

Yhteistyö Arterin kanssa on Penttilän mukaan sujunut erittäin jouhevasti. Kokonaisuus on ollut hänen mielestään selkeästi, johdonmukaisesti ja tehokkaasti johdettu. Yksi yhteistyön konkreettisista hyödyistä ovat yksityiskohtaiset ohjeet, joita noudattamalla henkilökunta tietää toimivansa oikein.

Arterilla on ollut ammattitaito aistia meidän yrityksemme ja tiimimme ongelmakohtia sekä niitä asioita, missä me tarvitsimme ehkä lisää aikaa ja opastusta, Penttilä kuvailee.

Arterin kanssa projekti on edennyt erittäin vauhdikkaasti ja määrätietoisesti kohti tavoitetta. Meillä on ollut koko ajan sellainen tunne, että olemme ammattilaisten kanssa tekemisissä, Penttilä summaa.