Blogi

IMS Mobile – kirjaa raportteja ja lue dokumentteja sekä käsikirjoja mobiililaitteellasi

Mikä IMS Mobile on?

IMS Mobile on IMS-ohjelmiston käytön tueksi luotu mobiilisovellus. Nykyistä IMS Mobile versiota voi käyttää muun muassa:

 • raporttien kirjaamiseen,
 • dokumenttien
 • sekä käsikirjojen lukemiseen.

Sovelluksessa on käyttäjällä käytettävissä kaikki IMSin kieliversiot.

IMS Mobilen julkaisuversiot:

 • Ensimmäisessä julkaistussa versiossa IMS Mobile sisälsi raporttiosion. Keskeisin ominaisuus oli raporttien täyttäminen mobiililaitteella.
 • Kesällä 2021 julkaisimme IMS Mobile 2.0.0 version, joka sisälsi uutena osiona dokumentit. Käyttäjä pystyy osiossa hakemaan dokumentteja ja lukemaan niitä.
 • Syksyllä 2021 julkaisimme IMS Mobile 3.0.0 version, joka sisälsi uutena osiona käsikirjaosion, jossa käyttäjä pystyy lukemaan käsikirjoja.

IMS Mobile palveli asiakkaitamme ennen kesää 2021 MOF-nimellä ilman dokumenttien ja käsikirjojen lukumahdollisuutta.

IMS Mobile, Arter Oy
IMS Mobile, IMS-ohjelmiston mobiilisovellus. KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

Kirjaa havainnot poikkeamista heti havaintohetkellä paikka- ja aikariippumattomasti IMS Mobilen avulla

IMS Mobile mahdollistaa esimerkiksi poikkeamien kirjaamisen heti havaintohetkellä tai vaikkapa erilaisten tarkastuskierrosten raportoinnin mobiililaitteella.

Henkilöstö saa tarvittavat ohjeet ja lomakkeet käyttöön heti tilanteen tulleen. Lisäksi käsikirjoihin viety tieto on aina saatavilla.

Jos vaikkapa poissaolokäytännöt on ohjeistettu organisaationne käsikirjoissa, pääsy kyseiseen tietoon on työntekijän saatavilla poissaolotilanteessa mobiililaitteen kautta.

Raporttipohjissa on listattu kaikki tasot ja raporttipohjat, joihin käyttäjälle on annettu IMS:ssa katsojaoikeudet.

IMS Mobilen Raportit-osiossa voit tehdä seuraavia toimintoja:

 • Etsiä raportteja ja tasoja nimen mukaan.
 • Selata raporttitasoja.
 • Avata raporttipohjia ja selata raportteja.
 • Esikatsella raporttipohjaa.
 • Aloittaa uuden raportit.

Raportin lisääminen tehdään samalla tapaa kuin IMSissä. Raportin tiedot sisältävät otsikon, vastuuhenkilön, aikarajan, arkaluontoisuuden sekä muut luodut kentät.

Raportille voit liittää kuvia tai tiedostoja mobiililaitteeltasi. Liitteiden enimmäismäärä on 50Mt/raportti. Raportin voi tallentaa luonnokseksi tai lähettää vastuuhenkilöille tai käsittelijöille IMS Mobilella.

IMS Mobilen avulla voit lukea täytettyjä raportteja, jotka olivat kirjattu järjestelmään silloin, kun viimeksi mobiiliyhteys oli käytössäsi mobiililaitteellasi. Voit laatia raportteja ilman internet-yhteyttä ja voit tallentaa niitä luonnoksena sovellukseen. Jos raporttia yrittää lähettää ilman internet-yhteyttä, menee raportti jonoon ja raportti lähetetään automaattisesti seuraavan kerran, kun internet-yhteys on päällä.

IMS Mobile tekee työtä ohjaavaan dokumentaation äärelle pääsystä helppoa

Työtäohjaavan dokumentaation käyttötarpeet voivat olla suunniteltuja tai tulla yllätyksenä, eikä aina tietokonetta ole saatavilla.

Tietojen kirjaaminen tai tietoihin pääsy pitäisi olla kuitenkin helppoa ja vaivatonta – IMS Mobilen avulla se on mahdollista.

IMS Mobile - IMS-ohjelmiston mobiilisovellus, Arter Oy
Dokumentaation lukeminen IMS Mobilessa. KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

IMS Mobilen Dokumentti-osiossa voit tehdä seuraavia toimintoja:

 • Etsiä dokumentteja ja tasoja nimen mukaan.
 • Selata dokumenttitasoja.
 • Lukea dokumenttiin liittyvä tietoja (dokumenttinäkymä).
 • Ladata dokumentin luettavaksi mobiililaitteella.
  • Tiedostot ladataan alkuperäisessä muodossa.
  • Verkkodokumentit muunnetaan PDF-muotoon.
  • Dokumenttilinkit avataan selaimessa.

Erityyppisten dokumenttien lukeminen tapahtuu mobiililaitteen omilla ohjelmistoilla. Jos käytössä on paljon esim. Microsoft Office -dokumentteja, niiden lukeminen on syytä tehdä Microsoftin sovelluksilla tai organisaationne tavan mukaisesti.

IMS Mobilen Käsikirjat-osiossa voit tehdä seuraavia toimintoja:

 • Etsiä käsikirjoja.
 • Ladata käsikirjoja PDF:ksi luettavaksi mobiililaitteella.

Näin saat IMS Mobilen käyttöösi

IMS Mobile aktivoidaan erillisellä sopimuksella organisaation käyttöön kertaluontoisesti.

Kun IMS Mobile on asiakkaan IMS-järjestelmässä käytössä, ohjelmiston käyttäjät voivat ladata sovelluksen ilmaiseksi omille mobiililaitteilleen:

Tuetut käyttöjärjestelmät ovat siis Android ja iOS.

Käyttäjät kytkevät sovelluksen IMS-ohjelmiston omaan käyttäjäprofiiliin lukemalla QR-koodin IMS-ohjelmistosta. Käyttäjille näytetään IMS Mobilessa niitä sisältöjä, joihin heillä on IMS-ohjelmistossa muutenkin oikeudet.

Mikäli haluat ottaa IMS Mobilen organisaatiossanne käyttöön, olethan yhteydessä Arterin tekniseen tukeen:

Laatukriteerit ohjaavat IMS Mobile -sovelluksen kehitystyötä

Sovelluskaupat vaativat, että ohjelmistot, joita saa ladattua Googlen Play Storesta tai Applen App Storesta täyttävät heidän määrittelemät laatustandardit. Ohjelmistojen täytyy olla teknisesti ajan tasalla, tietoturvallisia ja yleisestikin toimivia.

Arterin tuotekehityksen omaan laadunvarmistukseen kuuluu toki samat kriteerit, mutta on todella hyvä, että jakelukanavista löytyy myös laadunhallinnan piirteet. Kummatkin sovelluskaupat ovat ilmoittaneet, että tyypillinen ohjelmiston julkaisuprosessi kestää tyypillisesti yhdestä päivästä useampaan päivään.

Kun ohjelmisto tai päivitys viedään sovelluskauppaan, niin julkaisu tapahtuu heidän käytäntöjen mukaisesti. Julkaisuprosessi sisältää ns. teknisen tarkistuksen ja mahdollisen manuaalisen testauksen.

Googlen ja Applen puolelta vaaditaan myös, että ohjelmistot toimivat hyvin muun muassa erilaisilla laitteilla ja näyttökoilla. Ladatun sovelluksen käyttöjärjestelmävaatimukset sovelluskaupat tunnistavat itse ja se määräytyy automaattisesti. Tällä hetkellä iOS puolella vaatimus on versio 10.0 tai uudempi ja Androidilla taas 5.0 tai uudempi.

Kirjoittaja

Ari toimii Arterin IMS-ohjelmiston tuoteomistajana. Hänen missiona on maksimoida Arterin ohjelmistotuotteiden arvoa. Erityisen tärkeänä hän pitää laadunhallintaan erikoistuneen IMS-ohjelmiston kehittämisen, jotta ohjelmisto palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla nyt ja tulevaisuudessa. Ari kokee asiakkaiden tarpeiden ymmärtämisen olevan kaikkein tärkeintä hänen roolissaan.

Liittyvät materiaalit

{# GA Library #}