ARC-koulutukset

ARC-ohjelmiston käytön perusteet

Kysy lisää

Mitä

ARC-ohjelmiston tehokas käyttö vaatii sen hyvää hallintaa ja osaamista sekä ymmärrystä sen avulla kuvattavista rakenteista. Tämän koulutuksen avulla:

 • Saat peruskäsityksen kokonaisarkkitehtuurista ja siitä, miten ARC-ohjelmiston avulla pystyt dokumentoimaan organisaatiosi kokonaisarkkitehtuuria. 
 • Opit hyödyntämään ARC-ohjelmiston perustoimintoja sekä luomaan ohjelmistoon rakenteita.
 • Opit miten sisältöä luodaan ARC-ohjelmistoon ja miten sisältöä on järkevää arvioida. 
 • Opit mitä kokonaisarkkitehtuurin mallintaminen ja inventointi on ARC-ohjelmistolla. 

Miten

 • Koulutus on kolmetuntinen ja se järjestetään etänä. Koulutukseen osallistuu henkilöitä eri organisaatioista.
 • Koulutus koostuu yhdessä tehtävistä harjoituksista ARC-ohjelmistossa sekä ohjaavasta teoriasta.
 • Kouluttaja esittelee toiminnallisuuksia demoympäristössä ja niitä voi halutessaan koulutuksen aikana kokeilla myös oman organisaation ARC:ssa.
 • Osallistujat saavat koulutusmateriaalin etukäteen.

Kenelle

 • Kaikille, joiden tarkoituksena on kuvata toimintaansa ja kokonaisarkkitehtuuriaan ARC-ohjelmistolla ja, jotka kaipaavat koulutusta sen tueksi. Osallistujalla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ARC-ohjelmiston käytöstä.
 • Koulutus ei ole tarkoitettu henkilöille, jotka ovat jo kokeneita ARC-ohjelmiston käyttäjiä ja joille sen eri toiminnallisuudet ovat hyvin tuttuja. Suosittelemme oman koulutuksen tilaamista organisaatiolle, jotka kaipaavat kouluttajan tukea juuri heidän toimintansa kokonaisuuden kuvaamiseen tai joista olisi tulossa neljä tai useampi osallistuja samaan koulutukseen.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön sekä hinnoitteluun alta ja varaa paikkasi koulutukseen.

Näin Arterin etäkoulutukset toimivat käytännössä:

 • Koulutus tapahtuu videoyhteyden kautta. Näin kouluttaja ja opiskelijat pääsevät olemaan aidossa vuorovaikutuksessa keskenään pidemmänkin matkan päästä.
 • Kaikille osallistujille lähetetään lähempänä koulutusajankohtaa linkki, jonka kautta he pääsevät mukaan koulutukseen. Tämä ei vaadi erillisten ohjelmien asentamista tietokoneelle.
 • Suosittelemme kahta näyttöä koulutuksen ajaksi, toista koulutuksen seuraamiseen ja toista ohjemiston käytön harjoitteluun.

Aikataulu

09:00
Koulutuksen avaus
 • Esittäytyminen
 • Ohjelma ja tavoitteet
Rakenteiden luominen
Sisältöjen rakentaminen
Mallintaminen ja inventointi
Ohjelmiston perustoiminnot
10:30
Tauko
Yleisimmät sovelluskohteet
Miten sisältöä tehdään ja miten sitä arvioidaan
Soveltavia harjoituksia
12:00
Koulutus päättyy

Opettajat

Evelina Saarela toimii konsulttina Arterilla. Evelinalta löytyy kokemusta laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisjärjestelmistä sekä niihin liittyvistä teknisistä ratkaisuista niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta. Hänen vahvuutena on ISO-johtamisjärjestelmästandardien soveltaminen käytäntöön. Lisäksi häneltä löytyy kokemusta yritysten sisäisistä kehitystehtävistä, muun muassa sisäisten auditointien vastaavana sekä IMS-ohjelmiston pääkäyttäjänä. Evelinan työskentelylle on ominaista keskusteleva ja ratkaisukeskeinen ote sekä kyky auttaa hahmottamaan monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Evelinalta löytyy myös IPMA D -projektiosaajasertifikaatti.

Hinta

Osallistumismaksu on 300 € + alv/henkilö. Hinta sisältää päivän aineistot, yhden päivän koulutusta, sekä ohjausta ja vertaistukea ryhmässä.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia, pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen.

Kysy lisää


Tiina Riutta toimii Arterin koulutuspäällikkönä. Hänen vastuullaan on Arterin koulutusten järjestäminen sekä koulutustarjonnan kehittäminen. Ota yhteys Tiinaan kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.