QF-koulutukset

Laatu- ja kehityspäällikön ajankohtaispäivä

Ilmoittaudu koulutukseen

Vastuullisuus, tekoäly ja standardiuutiset

Haluatko pysyä ajan tasalla HSEQ-johtamisen uusissa tuulissa? Haluatko oppia, miten jo tehtyä työtä laadunhallinnan parista voi hyödyntää vastuullisuustyössä? Entä mitä uutta standardimaailmassa on meneillään?

Jos vastasit kyllä, tämä koulutus on tarkoitettu sinulle. Koulutus soveltuu erityisesti laatu- ja kehityspäälliköille, hankintapäälliköille, johtoryhmien jäsenille sekä työturvallisuudesta vastaaville henkilöille tai vaikka jatkokurssiksi käytyäsi Laatu- ja kehityspäällikkövalmennuksen.

Laatu- ja kehityspäällikön ajankohtaispäivä järjestetään kerran vuodessa ja sisältö vaihtuu joka vuosi pinnalla olevien teemojen mukaisesti.

Tule kuuntelemaan, mitä HSEQ-johtamisesta tulee tietää vuonna 2024 & verkostoidu samalla laadunhallinnan ammattilaisten kanssa. 

Laatu- ja kehityspäällikön ajankohtaispäivän avulla:

 • Opit hyödyntämään olemassa olevaa toimintajärjestelmää vastuullisuuden kehittämisessä.
 • Opit kestävyysraportoinnin (CSRD) ja olennaisuusanalyysin pääperiaatteet & ymmärrät vastuullisuuden merkityksen yrityksen hankintaketjussa.
 • Syvennät osaamistasi sisäisistä auditoinneista ja saat vinkkejä tekoälyn hyödyntämiseen auditoinneissa.
 • Kuulet tuoreimmat uutiset standardeista ja niiden päivittymisestä suoraan SFS Suomen Standardit RY:n johtavalta asiantuntijalta Janne Kallilta.

Koulutuksen oppimismenetelmät

 • Koulutuspäivä koostuu interaktiivisista luennoista ja käytännön esimerkeistä.
 • Koulutus järjestetään hybridimuodossa eli voit valita tuletko osallistumaan paikanpäälle vai osallistutko etänä.

Tutustu tarkemmin koulutuksen sisältöön sekä hinnoitteluun alta ja varaa paikkasi koulutukseen.

Aikataulu

9:00
Päivän avaus
 • Esittäytyminen
 • Koulutuspäivän ohjelma ja tavoitteet
Vastuullisuusjohtaminen, Appu Haapio-Karjalainen, Arter Oy
 • Johdatus vastuullisuusjohtamiseen
 • Hyödynnä olemassa olevaa toimintajärjestelmää vastuullisuuden kehittämisessä
 • Miksi kestävyysraportointi (CSRD) ja kaksinkertainen olennaisuusanalyysi ovat tärkeitä?
 • Vastuullisuus hankintaketjussa
Lounas
Sisäiset auditoinnit ja tekoäly, Elina Mäkinen, Arter Oy
 • Sisäiset auditoinnit liittävät eri vaatimukset yhteen
 • Tekoälyn käyttö sisäisissä auditoinneissa
 • Auditointien toimivuuden ja innostavuuden varmistaminen
Mitä uutta standardimaailmassa, Janne Kalli, SFS
 • Johtamisjärjestelmästandardeille (mm. ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001) yhteisten vaatimusten muutoksissta
 • ESG:n standardien laadinnasta
 • Riskienhallinnan standardisarjan (ISO 31000-sarja) kuulumiset ja asioita tekoälystä
16:00
Koulutuspäivä päättyy

Opettajat

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.

Arterin vanhempi vastuullisuuskonsultti, tekniikan tohtori Appu Haapio-Karjalainen on kestävän kehityksen ja vastuullisuusjohtamisen monitaitaja 20 vuoden kokemuksella.

Apulla on laaja-alainen näkemys yritysvastuun kehittämisestä ja jalkauttamisesta eri toimialoilla. Hänen painopistealueitaan ovat yritysvastuu strategisena työkaluna, vastuullisuusjohtamisen kehittäminen sekä kestävyysraportointi. Appu osaa hahmottaa laajoja kokonaisuuksia ja priorisoida niitä. Verkostojen rakentaminen on yksi hänen vahvuuksistaan.

Janne Kalli

Johtava asiantuntija, SFS

Janne Kalli toimii SFS Suomen Standardit RY:ssa johtavana asiantuntijana. Hänen vastuualuettaan ovat erityisesti riskienhallinnan ja turvallisuudenalan standardit.

Hinta

Koulutuksen hinta on 650 € + alv /hlö. Hinta sisältää koulutuspäivän ja sähköisen kurssimateriaalin oppimisen tueksi.
Jos olet käynyt Arterin järjestämän Laatu- ja kehityspäällikkövalmennuksen (3 pv), mainitse se ilmoittautumislomakkeen "Alennuskoodi" kohdassa ja pääset mukaan hintaan 500 € + alv/ hlö.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksista tulee ilmoittaa 8 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Suosittelemme ilmoittautumaan koulutukseen mahdollisimman ajoissa, jotta koulutuksen toteutus varmistuu hyvissä ajoin, viimeistään 8 päivää ennen koulutusta. Pidätämme oikeudet koulutuksen aikataulumuutoksiin.

Ilmoittaudu

TI 29.10.2024 09:00 - 17:00 Helsinki

Laatu- ja kehityspäällikön ajankohtaispäivä 2024

Scandic Simonkenttä tai Teams
Simonkatu 9
Helsinki
650 € + ALV

Kysy lisää


Tiina Riutta toimii Arterin koulutuspäällikkönä. Hänen vastuullaan on Arterin koulutusten järjestäminen sekä koulutustarjonnan kehittäminen. Ota yhteys Tiinaan kaikissa Arterin koulutuksiin liittyvissä asioissa, oli toiveena sitten osallistuminen avoimeen koulutukseen tai räätälöidyn organisaatiokohtaisen koulutuksen järjestäminen.