Blogi

MOF – Mobile Forms -sovellus raportoinnin tukena

Käytännöllisempää raportointia mobiiliraportoinnin MOF-sovelluksella

Kun joku sovellus hankitaan, on sen käytön palveltava käytäntöä. Etenkin tuotantotyöympäristössä monesti pitäydytään perinteisemmissä malleissa, kunnes oikea ratkaisu löytyy. IMS-ohjelmistossa on kohta vuoden ajan ollut mahdollisuutena käyttää MOF (Mobile Forms) -mobiilisovellusta erilaisten raporttien ja lomakkeiden täyttämiseen mobiililaitteella. Tällaisia ovat perinteisesti olleet muun muassa erilaiset poikkemat, läheltä piti -ilmoitukset, kehitysehdotukset tai vaikka konepajan tuotantokoneiden huoltotilaukset.

MOF-sovellus laajentaa raporttien täyttömahdollisuuksia ollen paikkariippumaton ja toimien myös offline-tilassa. Kuten perinteisistä IMS-raporteista, nyt myös MOF-sovelluksella täytettävien raporttien tiedoista voidaan rakentaa automaattisesti päivittyviä mittareita IMS-ympäristöön.

Lisää tietoa MOF-sovelluksesta:

Asiakascase: mobiiliraportointi ja jatkuvasti päivittyvät mittarit sujuvoittivat työtä

Eräs asiakkaamme otti MOF-sovelluksen käyttöön päästäkseen paperilapuista eroon ja helpottaakseen raporttien seurantaa. Kyseisellä organisaatiolla on useita toimipisteitä, joissa tuotetaan elintarvikkeita. Aikaisemmin materiaalia vastaanottaessa työtekijät kirjasivat päivittäin paperille, paljonko esimerkiksi maitoa saapuu toimipisteelle. Kuvioon liittyi myös maidon lämpötilan mittaaminen osana kylmäketjun katkeamattomuuden todentamista. Paperilappusilta tiedot piti sitten kirjata erikseen sähköiseen muotoon.

IMS-ohjelmiston ja MOF-sovelluksen käyttöönoton seurauksena ohjelmistoon luotiin valmiit raporttipohjat tietojen kirjaamiseen. Työpisteille ostettiin kännykät, jolloin paperisista vihkoista voitiin luopua. Lisäksi ohjelmistoon luotiin mittarit-osioon jatkuvasti päivittyvät graafit materiaalimääristä, sekä luotiin maidon lämpötilanseurantaan hälytysrajat mahdollisia poikkeamia varten. Kokonaisuutena tällä työllä olimme mukana helpottamassa sekä asiakkaamme työtekijöiden, että hallinnon työtä.

Jatkuvasti päivittyvät ominaisuudet käyttäjien tukena

Arjessa täydennettävät lomakkeet ja raportit ovat hyvin monenkirjavia johtuen yritysten erilaisista tarpeista, kuten edellisestä esimerkistä voidaan todeta. Koska IMS-ohjelmisto soveltuu hyvin monenlaisille eri organisaatioille, nousee tästä laajasta asiakaskannasta myös jatkuvasti uusia kehitystarpeita. Ohjelmistojamme kehitetään koko ajan priorisoiden erilaiset asiakastarpeet. Myös MOFin osalta vastaavaa kehitystä tapahtuu jatkuvasti. Seuraavassa muutamia ominaisuuksia, jotka päivittyivät viimeisimpään MOF-sovelluksen versioon. Huomionarvoista asiakkaillemme on myös se, että päivitykset edellyttävät IMS -ohjelmiston viimeisimmän version päivitystä.

MOF-sovelluksen uusia ominaisuuksia:

  • MOF yhdistetään ohjelmistoon IMS-ohjelmistossa olevalla QR-koodilla. Aikaisemmin yhteys on pitänyt päivittää kuukauden välein tietoturvallisuussyistä johtuen. Monelle tämä on tullut yllätyksenä, sillä ilman päivitettyä koodia MOF -sovellus ei ole luonnollisesti toiminut. Uuden päivityksen myötä asiakas voi itse määritellä päivitysvälin ylläpitoasetuksista. Näin vältytään yllättäviltä tilanteilta.
  • IMS-ohjelmistossa oleva kansiorakenne selkeyttää luonnollisesti eri raporttipohjien löytymistä. Olemme päivittäneet myös MOF:iin vastaavan kansiorakenteen selkeyttämään raporttien löytymistä. Käytettävyys paranee, kun useat raporttipohjat eivät ole putkeen allekkain.
  • Monesti esimerkiksi poikkeamia kirjatessa, raporteissa pyydetään täyttämään kirjaajan henkilöllisyys. Tämä on normaalisti valittu alasvetovalikosta, jossa työntekijät ovat listattuna. MOF:iin päivitetyn parannuksen myötä olemme lisänneet valikkoon hakutoiminnon. Kehitysehdotus on noussut esiin erityisesti isoissa organisaatioissa, joissa on satoja tai tuhansia työntekijöitä. X-kirjaimella alkavalla sukunimellä varustetulla työntekijällä on aiemmin ollut pitkä scrollaustuokio oman nimensä valinnassa, mutta jatkossa nimen voi hakea näppärästi toiminnon avulla.
  • Näiden lisäksi MOFiin on tullut kielifiltteri, jonka avulla käyttäjä voi valita näytettäväksi vain halutulla kielellä tehdyt raporttipohjat.

Kaiken kaikkiaan tehdyt päivitykset ovat kummunneet asiakkaidemme tarpeesta ja ne on tehty jouhevoittamaan MOF-sovelluksen käytettävyyttä ja käyttömukavuutta!

 

Tutustu lisää IMS-ohjelmistoon tilaamalla ilmainen demo!

Toimintajärjestelmä on ammattimaisen toiminnan lähtökohta. IMS-ohjelmiston avulla ylläpidätte laatustandardien mukaista liiketoimintaa.

Tilaa ohjelmiston demo ja tutustu!

Kirjoittaja

Arterin avainasiakaspäällikkönä Tommi Eerola auttaa teitä luomaan ja syventämään järjestelmällisen kehittämisen käytäntöjä organisaatiossanne. Hänen päivittäisten asiakastapaamistensa aiheita ovat kokonaisuuden- ja laadunhallinta sekä prosessien kehittäminen. Tommin kanssa pääsette rakentamaan ratkaisuja kohti laadukkaampaa ja hallitumpaa liiketoimintaa Arterin ohjelmistojen avulla.

Liittyvät materiaalit