Podcast

Laatulöpinät Podcast: Ekosysteemit ja ekosysteemiajattelu

Viitekehysten taustalla on yleensä aina vaatimus sen kokonaisuuden mallintamiselle, jossa itse toimii: millainen toimija olet omassa ekosysteemissäsi ja millaiseen ekosysteemiin kuulut?

Mitä tarkoittaa käsite ekosysteemi? Voidaanko ekosysteemi kuvata? Ota kuunteluun 20. Laatulöpinät podcast-jakso, jossa pohditaan käsitettä ekosysteemi ja siihen liittyviä ajatusmalleja.

Mukana podcastissa on Arterin vanhempi konsultti Elina Mäkinen. Elina on toiminnan kehittämisen asiantuntija ja tekijä. Hän on toiminut liiketoiminnan ja laadun kehittämistehtävissä yli 20 vuotta, ja omaa laajan tietämyksen erilaisista prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja innovointityökaluista. Aiheeseen liittyen Elina toteaa ekosysteemiajattelun ja ekosysteemin mallintamisen nousseen työssä jatkuvasti aiempaa enemmän esiin, niin tiedonhallintalain, kuin arviointien ja auditointienkin yhteydessä.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Podcast-jakson 6 väittämää:

  1. Ekosysteemi-sanan käyttö on harhaanjohtavaa, sillä ihminen ei pysty luomaan luonnon ekosysteemeihin rinnastettavia kompleksisia järjestelmiä.
  2. Ekosysteemiajattelu on käsitteenä laajempi ja kattavampi, kuin pelkkä systeemiajattelu.
  3. Ihmiskunta pystyy ainutlaatuisena eliönä hallitsemaan ja muuttamaan luonnon ekosysteemejä, mutta vain rajoitetusti vaikuttamaan itse luomiinsa ekosysteemeihin.
  4. Ekosysteemi on uusi sana organisaation toimintaympäristölle, jolla konsultit pyrkivät myymään uusia palveluita.
  5. Ekosysteemi voidaan kuvata.
  6. Ekosysteemin tehokkuutta, vastuullisuutta ja asiakaslähtöisyyttä voidaan mitata.

Laatulöpinät Podcast on Arterin podcast-sarja, jossa pohditaan yhdessä laatuun ja toiminnan kehittämiseen liittyviä myyttejä, uskomuksia ja vahvassa eläviä käytänteitä.

Podcast-juontajana Laatulöpinöissä toimii asiantuntijapalveluiden päällikkö Markus Meurman. Markuksen mottona on: ”Laatu on hauskaa”, ja laadunhallinta onkin ollut lähellä hänen sydäntään jo heti uran alkuajoista lähtien. Heräsikö aiheesta kysymyksiä tai kommentteja? Voit olla yhteydessä Markukseen lähettämällä sähköpostia markus.meurman@arter.fi.

Suosittelemme myös:

Puhujat

Arterin vanhempi konsultti KM Elina Mäkinen on toiminut liiketoiminnan ja laadun kehittämistehtävissä yli 20 vuotta. Hän on EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttaja ja EFQM -pääarvioija, ISO9001 Lead Auditor sekä EFQM Sustainability Assessor.

Elinalla on erittäin laaja tietämys erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja innovointityökaluista. Hän omaa vahvaa osaamista myös kokonaisarkkitehtuurissa ja palvelumuotoilussa sekä IMS- ja ARC -ohjelmistojen hyödyntämisessä kehittämisen ja johtamisen välineinä. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen on kertynyt yli 200:n asiakasorganisaation kanssa työskentelystä. Ominaista Elinan vetämille työpajoille on se, että niissä ei junnata teorioissa, vaan tehdään yhdessä asioita eteenpäin.

Markus vastaa Arterin asiantuntijapalveluista. Hän on taustaltaan laadunhallinnan ja johtamisjärjestelmien konsultti, jolla on kokemusta myös kansainvälisen innovaatiokilpailun järjestämisestä. Markuksen mielestä laatu on hauskaa ja hän toivoo myös asiakkaiden ajattelevan samoin. Sertifikaattihyllyltä häneltä löytyy niin Lean Six Sigma Green Belt, viiden tähden Excellence Finland -arvioijasertifikaatti kuin EFQM:n akkreditoima arvioijakouluttajapätevyys. Vapaa-ajalla (ja välillä töissäkin) hän harrastaa perheen kanssa lautapelejä, ruoanlaittoa sekä kauhuelokuvia.

Liittyvät materiaalit