Podcast

Laatulöpinät-podcast: Ympäristöjohtaminen – haastattelussa Arterin konsultti Evelina Saarela

2023 toiseen ja uudistuneeseen Laatulöpinät-podcastin vieraaksi saapuu Arterilla konsulttina työskentelevä Evelina Saarela. Podcastin juontajana toimii Arterin asiantuntijapalveluiden päällikkö Elina Mäkinen. 

Podcastissa Evelinalle esitetyt väittämät ympäristöjohtamiseen liittyen:

  • Ympäristöasiat ovat jo niin itsestään selviä, että niitä ei tarvitse miettiä erikseen.
  • Ympäristöjohtamiseen keskittyminen syö aikaa ja resursseja muulta kehittämiseltä.
  • Muut viranomaiset, viherhihhulit ja kukkahattutädit eivät ole kiinnostuneita ympäristöasioiden huomioimisesta toiminnassa.
  • Ympäristöjohtaminen on niin vaikeaa, ettei siihen tavallinen pk-yritys pysty.
  • Vastuullisuusraportointiin tulee uusia vaatimuksia. Mitä jos yritykset saisivat valita raportoivatko mieluummin vastuullisuutta vai vastuuttomuutta?
  • Maailma pelastuu ympäristöjohtamisella.

Oivaltavia kuunteluhetkiä Laatulöpinöiden parissa! 

Kuuntele podcast:

Puhujat

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.

Evelina Saarela toimii konsulttina Arterilla. Evelinalta löytyy kokemusta laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisjärjestelmistä sekä niihin liittyvistä teknisistä ratkaisuista niin yksityiseltä kuin julkiselta sektorilta. Hänen vahvuutena on ISO-johtamisjärjestelmästandardien soveltaminen käytäntöön. Lisäksi häneltä löytyy kokemusta yritysten sisäisistä kehitystehtävistä, muun muassa sisäisten auditointien vastaavana sekä IMS-ohjelmiston pääkäyttäjänä. Evelinan työskentelylle on ominaista keskusteleva ja ratkaisukeskeinen ote sekä kyky auttaa hahmottamaan monimutkaisiakin kokonaisuuksia. Evelinalta löytyy myös IPMA D -projektiosaajasertifikaatti.

Liittyvät materiaalit