Ura Arterilla

Arter on suomalainen ratkaisutalo, jonka juuret ovat laadunhallinnassa. Tarjoamme ohjelmistoja, asiantuntijapalveluita sekä koulutuspalveluita liiketoiminnan kehittämiseen.

Meille tärkeitä arvoja ovat innovatiivisuus, sitoutuneisuus sekä yrittäjähenkisyys.

Great Place to Work -sertifikaatti

Tammikuussa 2021 saimme Great Place To Work -sertifikaatin, josta olemme erityisen ylpeitä ja kiitollisia joka ikisen arterlaisen panostuksesta yhteisen työyhteisön- ja kulttuurin eteen työskentelystä.

Tästä tunnustuksesta aiomme pitää kiinni – hyvä työpaikka tehdään joka päivä!

Arterin työnantajalupaus

Me Arterilla lupaamme sinulle vakaan työsuhteen ystävällisessä, inhimillisessä ja tasa-arvoisessa työyhteisössä, jossa osaamiseesi luotetaan.

Arterilta löydät ohjelmistokehittäjiä, myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia, asiakasvastaavia, IT-spesialisteja, konsultteja, kouluttajia, ongelman ratkaisijoita, kokeilijoita, tehtävään tarttujia, uteliaita mieliä ja ystäviä. Kuuntelemme jokaisen ääntä ja tasa-arvo on meille tärkeää.

Me inspiroidumme ajatuksesta, että emme ole valmiita, sillä kehitymme jatkuvasti yrityksenä ja yksilöinä. Vastuu ja itsensä haastaminen ovat osa kulttuuriamme.

Täällä osaamiseesi luotetaan ja uskomme, että sinä itse tiedät parhaat tavat toteuttaa ja kehittää omaa työnkuvaasi.

Arvostamme hyvin tehtyä työtä ja sen vastapainona vapaa-aikaa. Löytäessämme kanssamme samoja asioita arvottavan mielen, varmistamme polkumme olevan​ pitkään yhteinen.

Sopisitko sinä joukkoomme?

 

Avoimet työpaikat

Avoin hakemus Arterille

Eikö meillä ole tällä hetkellä kiinnostustasi vastaavaa työpaikkaa avoinna? Lähetä meille avoin hakemus, ja otamme yhteyttä mikäli sinulle sopiva paikka avautuu!
Hae

Arterista arterlaisten kertomana

Aleksi Rossi

Järjestelmien ylläpitäjä

Nykyinen urani alkoi varmaankin jo muutama vuosi ennen IT-alalle päätymistä. Työskentelin kolmisen vuotta Helsingin kaupunginkirjastossa asiakaspalveluvirkailijana, joka oli minulle itse asiassa varsin miellyttävää työtä. Sosiaalisuus on minulle tärkeää ja tykkään auttaa ihmisiä. Näitä niin sanottuja soft skills -taitoja tarvitsee työssäni päivittäin kommunikaation, yhteistyön ja ymmärtämisen saralla.

Varsinaisesti IT-alalle päädyin hieman vahingossa. Olin aina näperrellyt tietokoneiden parissa ja kun elämälle ei tuntunut löytyvän vahvaa suuntaa, oli helppo ajautua siihen tutuimpaan ja yksinkertaisimpaan vaihtoehtoon. Näin päädyin hakemaan Haaga-Heliaan opiskelemaan tietojenkäsittelyä. Vasta työharjoittelun parissa aloin kunnolla ymmärtää millaista oli työskennellä alalla.

Opiskelun parissa onnistui keräämään löyhän teoriapohjan, joka helpotti työhön sisälle pääsyä, mutta vasta konkreettinen kokemus toi ymmärryksen siihen, mitä piti osata ja mihin oli syytä paneutua. Työharjoitteluni aikana ohjaajani lopetti yrityksessä ja vastuulleni jäi miltein kaikki yrityksen tekniseen infrastruktuuriin liittyvä ylläpito ja kehitystyö. Näin tuli pakon edessä opittua asioita varsin nopeaan tahtiin. Jälkikäteen ajatellen, tämä oli varmaan tehokkain tapa päästä sisälle alaan. Työharjoitteluni päätteeksi paikkani vakinaistettiin.

Työpaikkani oli noin 70 hengen IT-yritys, joka oli kasvanut nykyiseen kokoonsa vajaan 5 vuoden aikana. Sain hyvän käsityksen kasvavien yritysten IT-tarpeista ja puutteista, sekä ymmärrystä millaisilla prosesseilla näihin voidaan vastata. Eniten kiinnostuin pilvipalveluista ja näiden tuomista mahdollisuuksista. Työskentelin laajamittaisesti Microsoft Azuren parissa ja myös lopputyöni käsitteli kyseistä alustaa. Aloin myös entistä enemmän kiinnostua automaatiosta. Miten sekä tylsät että aikaa kuluttavat operaatiot voisi automatisoida ja saattaa enemmän prosessimuotoon.

Aloin tutustua enemmän DevOps-malliin, jonka tarkoituksena on parantaa tuotekehitykseen ja tuotantotoimintoihin liittyviä prosesseja. Tämä onnistuu muun muassa kulttuurisilla muutoksilla, tiedon jakamisella, palautteen keräämisellä ja käsittelyllä sekä automaatiolla.

Toimenkuvani ei ikävä kyllä mahdollistanut täyttä paneutumista kiinnostukseni kohteisiin, ja kun sain opiskelukaverini kautta kuulla vapaasta paikasta Arterilla, päädyin lähettämään hakemuksen Arterille.
Arterilla olen päässyt perehtymään moderneihin toimintamalleihin ja kehittämään erilaisia automaatioratkaisuja. Yrityksen tuotekehityksessä on kiinnostuttu harjoittamaan DevOps-mallia ja onkin hienoa päästä tekemään yhteistyötä kiinnostavien kokonaisuuksien parissa.

Jatkossa haluan edelleen kehittää teknistä osaamistani. Koen myös olevani sosiaalisesti pätevä sekä ymmärtäväni hyvin ryhmädynamiikkaa. Haluaisinkin päästä jollain tapaa paremmin hyödyntämään myös tätä puolta osaamisestani. En tiedä olisiko sen jonkin näköinen esimiesrooli teknisessä asemassa vai jotain muuta, tämä selvinnee tulevaisuudessa!

Lue lisää Sulje

Ossi Hirvikoski

Vanhempi sovelluskehittäjä

Uneksin jo lukiossa ohjelmoinnista ja sovellusten tekemisestä. Ohjelmointi vaikutti kuitenkin mystiseltä ja piilotetulta taiteenlajilta, jonka harrastaminen suotiin vain harvoille ja valituille. Päädyin tämän vuoksi aloittamaan urani armeijan jälkeen kirjankustannusalalla, kunnes eräänä päivänä vuosia myöhemmin tajusin, että sovelluskehityksen opetukseen on olemassa ammattikorkeakouluja.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa päädyin nopeasti toimimaan epävirallisena sijaisopettajana ohjelmointitunneilla ja projekteissa projektipäällikkönä, Scrum-masterina ja ohjelmoijana. Koulu opetti, että pystyn sijoittumaan tarpeen vaatiessa useampaan eri rooliin ja pyörittämään niitä samaan aikaan.

Arterille minua suositteli koulukaverini, joka oli työskennellyt kaikissa samoissa projekteissa kanssani. Teimme yhteisen opinnäytetyön, joka ansaitsi Vuoden Opinnäytetyö -stipendin. Opinnäytetyössä painotettiin asiakas- ja käyttäjälähtöistä toimintatapaa. Sen avulla saimme jatkokehitystä varten kerättyä asiakkailta paljon käyttöä haittaavia kokemuksia.

Opinnäytetyön valmistumisen jälkeen Arterin tuotekehityksessä todettiin lisääntynyt tarve pistää pystyyn asialleen omistautunut tekninen tuki alati kasvavan asiakaskunnan edessä. Rekrytointi aloitettiin, mutta kunnes positio saataisiin täytettyä, virkaan nimitettiin kolme tuotekehittäjää, joista yksi olin minä. Tämän jälkeen seuraavat vuodet kuluivat vaihdellen ohjelmoidessa ominaisuuksia IMS-järjestelmään ja avustaessa teknistä tukea sekä asiakasrajapinnassa että teknisissä tehtävissä. Tuen tehtävissä pääsi tutustumaan suoraan asiakkaisiin ja kuulemaan järjestelmän hyvistä puolista että yleisistä ongelmakohdista.

Vuonna 2017 siirryin takaisin täysipäiväisesti ohjelmointitehtäviin. 2018 toi uusia mahdollisuuksia ja työnkuvani siirtyi hetkeksi suunnittelun ja määrittelyn puolelle. 2019 pääsin takaisin koodin ääreen, nyt kehittämään kaikkia Arterin tuotteita. Pyrkimyksenäni on edelleen kehittää tuotekehityksen toiminnassa kehitystapoja, joilla ongelmatilanteita saadaan todettua ja ratkaistua etukäteen sekä pidettyä asiakkaat ja heidän tarpeensa jatkuvasti huomion kiintopisteenä.

Mikäli haluat kuulla lisää, miltä työskentely tuntuu Arterilla, voit olla yhteydessä Ossiin ja kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä Arterista työnantajana suoraan häneltä osoitteesta: ossi.hirvikoski@arter.fi

Lue lisää Sulje

Noora Lehtinen

Markkinointisuunnittelija

Digi- ja tapahtumamarkkinointia, sisällöntuotantoa, sosiaalista mediaa ja markkinoinnin automaatiota. Muun muassa nämä lukivat aikataulussani, kun tammikuussa 2018 aloitin matkani Arterilla markkinoinnin harjoittelijana.

Uratarina omalla kohdallani viittaakin sen alkutaipaleen tarinaan, jolloin täytyy aloittaa vuodesta 2013. Kun tuona vuonna aloitin kauppatieteiden opintoni Turun Kauppakorkeakoulun Porin yksikössä, ei varsinaista kirkasta kuvaa tulevaisuudesta ollut itselläni selvillä.

Opintojeni edetessä markkinointi suuntauksena alkoi kiinnostaa, sillä koen sen tarjoavan yhdistelmän luovuutta, monipuolisuutta ja jatkuvaa kehittymistä sekä koko alan, että oman osaamisen kannalta.

Markkinoinnin teorian ohessa keskityin lukemaan koulussa erityisesti yritysjuridiikkaa, ja pohdin tulevaisuudessa työni keskittyvän B2C-puolella kuluttajabrändeihin. Markkinointi kuitenkin osoittautui alana vielä monipuolisemmaksi kuin alussa osasin odottaa, ja löysinkin lopulta itseni kirjoittamasta pro graduani yhteistyöyritykselle uutuusarvoa omaavasta aiheesta, eli sisältömarkkinoinnista B2B-kontekstissa. Sama aihe vei lopulta myös markkinoinnin harjoittelupaikkaan Arter Oy:lle vielä gradua kirjoittaessani.

Kun siis tammikuun alussa vuonna 2018 suuntasin kotipaikkakunnaltani Turusta kohti Helsinkiä ja Valimotie 21:n toimistoa, jännitti mitä onkaan luvassa. Mielessäni vilahtivat kaikenlaiset eri harjoittelukokemukset, joita olin aiemmin kuullut. Melkein heti kävi kuitenkin ilmi, että omalla kohdallani harjoittelu oli juuri sitä, mitä sen mielestäni tulisikin olla. Alusta asti olen kokenut olevani osa Arteria, ja omaa tiimiäni. Saamani itsenäinen vastuu jo harjoittelijana toimiessani on ollut tekijä, joka erityisesti on sysännyt minua kehittymään eteenpäin ja antanut motivaatiota.

Parasta harjoittelussa oli se, että sain soveltaa opiskeluiden aikana opittua teoriaa käytännön kontekstissa. Tämä tuotti onnistumisen tunteita ja oli mielenkiintoista – monen vuoden opiskeluista on jäänyt jotain konkreettista mieleen! Harjoittelijana tuotin viikoittain erilaisia sisältöjä, olin mukana julkaisemassa kokonaista verkon oppimisympäristöä Arter Akatemiaa, joka tänäpäivänä kulkeenimellä Materiaalipankki, sekä uutta some-kanavaa. Vastasin itsenäisesti yhdestä markkinoinnin osa-alueesta, sekä joogasin mielen ja kropan virkeäksi iltapäivän taukojumpissa.

Tiivistettynä harjoittelumatkani toi paljon uusia kokemuksia, mukavan työyhteisön, sekä myös hienon mahdollisuuden jatkaa uraa Arterilla harjoittelun jälkeen vakituisena markkinointisuunnittelijana.

Työssä oppiminen ei kuitenkaan päättynyt harjoittelujaksoon. Edelleen lähes viikoittain eteen tulee tilanteita, joissa joko huomaan oppineeni, tai tunnistan tarpeen oppia jotakin uutta. Nykypäivän nopeassa kehitystahdissa pysyykin parhaiten mukana, kun osaa sopivasti kyseenalaistaa vanhoja tapoja tehdä asioita, sekä kehittää uusia ratkaisuja.

Lue lisää Sulje

Ville Lukkaroinen

Asiakasvastaava

Meidän työyhteisössä ei ole aikaa sammaloitua. Aloitin työni ARC-asiakasvastaavana vuoden 2018 alussa. Tietoni ja taitoni niin kokonaisarkkitehtuurityöstä kuin asiakkaiden palvelemisesta ovat kasvaneet huimaa vauhtia. Ennen tämän tarinan alkua en olisi osannut aavistaa, että sellaiset asiat kuten Lean ja GDPR sytyttäisivät minussa sisäisen liekin, jonka hehkusta saisivat ammentaa niin asiakkaat kuin työtoverit.

Muutaman työntäyteisen kuukauden karaisemalla asiakaspalvelijalla on aikaa hengittää vapaammin ja kykyä suunnata voimavarojaan tarkemmin. Toista oli alussa. Ensimmäiset työpäivät olivat huumaavia. Tulevia työtovereita kätellessä nimiä oli vaikea pitää mielessä. Töiden alkaessa olin lähes varma, että toimistohuoneen valkoiset seinät hiipivät muutaman sentin lähemmäksi. Hyvin pian kuitenkin ymmärsin, että taitavilla kollegoilla ja tukevalla esimiehellä on ratkaisu kinkkisimpiinkin pulmiin.

Ilman heitä en voisi kasvaa ja kehittyä työssäni. Työyhteisön tuki ja yhteiset hetket kannattelevat meitä jokaista.

Tulevaisuudessa tarvitaan taas uutta tietoa ja taitoa. Kehityksen pyörä ei lakkaa pyörimästä. Onneksi Arterille on rakentunut ympäristö, joka tukee uuden oppimista sekä vanhan kiillottamista. Edessä on vielä monia seikkailuja ja niistä saatavien opetusten hedelmistä pääsee nauttimaan vuosienkin päästä.

Lue lisää Sulje

Hanna Ahtola

Palvelumuotoilija

Löysin Lahden ammattikorkeakoulusta mielenkiintoisen palveluliiketoiminnan tradenomiopintojen linjan ja päädyin lukemaan liiketaloutta vastoin kaikkien odotuksia.

Palveluliiketoiminnan opintoni perustuivat teorian ja käytännön tasapainoon. Neljän vuoden aikana teimme monta ihan oikeaa toimeksiantoa paikallisille yrityksille, jolloin sekä kokemus että verkostot kasvoivat hurjasti jo opintojeni aikana. Projekteista innostuneena päädyin mukaan oppimisympäristötoimintaan. Kokemusta karttui monipuolisesti muun muassa markkinoinnista, sisällöntuotosta, nettisivujen suunnittelusta, käyttäjäkokemuksen muotoilusta, tapahtumatuotannosta, palveluiden kehittämisestä, projektijohtajuudesta ja palvelumuotoilusta.

Opintojeni loppupuolella heräsi huoli tulevaisuudesta, sillä en ollut vielä löytänyt omaa kiinnostukseni kohdetta. Koin toimeksiantotyöskentelyn mielekkäänä ja lopulta löysin tekemiäni projekteja yhdistävän tekijän: palvelumuotoilu. Seuraava haaste oli löytää harjoittelupaikka alalta, joka kasvattaa suosiotaan räjähdysmäisesti. Pitkän etsinnän ja monen mutkan kautta päädyin Arterille.

Arterilla pääsin työskentelemään palvelukehityksen parissa ja huomasin heti aiemmasta kokemuksesta sekä palvelumuotoilun työkaluista olevan hyötyä työssäni. Alussa haastavaksi työn teki IMS- ja ARC-ohjelmistot: en tiennyt mitään kokonaisarkkitehtuurista tai toimintajärjestelmistä. Sinnikkään oppimisen ja rehellisen tekemisen kautta olen saanut aivan valtavasti uutta oppia ja päässyt käsittelemään palvelumuotoilua osana laajempia teemoja kuin vain yhden palvelun muotoiluna.

Mielenkiintoista työstäni tekee omien oppien ja kokemusten sovittaminen nykyiseen rooliini sekä erilaisista taustoista ja osaamisalueilta tulevien ihmisten kanssa työskentely – tuskin kuluu päivääkään ilman uutta oppia tai oivallusta! Erityisesti nautin omassa työssäni vastuusta ja vapaudesta, sillä uudet ideat ja innovaatiot harvoin syntyvät liian tarkkaan valvovan silmän alla. Nautin myös työstä asiakasrajapinnassa ja palvelumuotoilun kautta saankin olla yhteydessä mahtaviin asiakkaisiimme.

Erityisesti pidän Arterin ajatuksesta, että työntekijät saavat tehdä töitä oman intohimon ja mielenkiinnon kohteiden parissa. Se näkyy työilmapiirissä ja viihtyvyydessä, sillä töihin on aina mukava tulla. Arterilla ollaan myös kannustavia ja avoimia uusille ideoille, jotka nähdään mahdollisuuksina: toimintaa on lupa kehittää ja ideoita lähdetään reippaasti testaamaan käytännössäkin.

Lue lisää Sulje

@arteroy Instagramissa