Webinaari

NIS2- ja CER-direktiivit ja toimintajärjestelmä

Ilmoittaudu webinaariin

Kuinka NIS2- ja CER-direktiivit vaikuttavat toimintajärjestelmään, joka perustuu ISO-standardeihin?

Käytetyimmät ISO-standardit  – ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 ja ISO 27001 – ovat tyypillisesti pohja organisaation toimintajärjestelmälle. ISO-standardit on luotu toimialariippumattomiksi sekä globaaleiksi, niitä tulee siis tulkita ja soveltaa omaan organisaation niin, että tarvittavat toimintaympäristön vaatimukset täyttyvät.

Direktiivit taas luodaan EU-tarpeiden täyttämisen näkökulmasta.

  • Uudet direktiivit NIS2 (kyberturva) ja CER (häiriösieto/jatkuvuus) astuivat voimaan 14. joulukuuta 2022 ja siirtymäaika kansalliseen lainsäädäntöön on käynnissä.
  • Nämä direktiivit asettavat vaatimuksia toimintajärjestelmälle ja ne tulee täyttää, mikäli kuuluu direktiivien piiriin kuuluviin toimialoihin.

Webinaarissa käyn läpi mitä ottaa huomioon ja kuinka sovittaa direktiivien vaatimukset ja ISO-maailma kokonaisuudeksi, jotta lopputulos olisi organisaation näköinen, yhdessä sovittu ja yhdessä kehitettävä toimintajärjestelmä.

Varaa paikkasi webinaarin alla olevan lomakkeen avulla. 

Webinaarin avulla opit:

  • Kuinka huomioit NIS2 (kyberturva) ja CER (häiriösieto/jatkuvuus) direktiivien uudet vaatimukset.
  • Kuinka luoda yhtenäinen toimintajärjestelmä, joka täyttää niin standardien kuin direktiivien näkökulmat.

Webinaari sopii kaikille, jotka

  • rakentavat ja ylläpitävät toimintajärjestelmää.
  • kehittävät olemassa olevaa toimintajärjestelmäänsä.
  • valmistautuvat uusiin NIS2- ja CER-direktiiveihin.

Ilmoittaudu

TI 11.06.2024 09:00 - 10:00 Online

Webinaari: NIS2- ja CER-direktiivit ja toimintajärjestelmä

Online Ilmainen

Puhujat

Arterin seniortason konsultti Jari Saalilla on lähes 30 vuoden historia eri organisaatioiden toiminnan kehittämisen parista. Hänellä on laaja kokemus ja tietämys johtamisen, toimintajärjestelmien, riskienhallinnan ja jatkuvuuden sekä tiedonhallinnan ja -turvan osa-alueilta. Jari saa usein palautetta siitä, miten hänen rauhallinen ja määrätietoinen tapansa luotsata asiakasprojekteja tarttuu projektiryhmiin: suunnitellut muutokset tulevat tehdyiksi ja ne juurtuvat arkeen.

Miten osallistun?

Webinaarin toteutetaan Teams-webinaarina. Voit osallistua webinaariin joko internet-selaimella (suosittelemme käyttämään Google Chromea) tai Teams-sovelluksella. Osallistuminen tapahtuu ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin lähetettävän linkin kautta. Lähetämme webinaarin tallenteen kaikille ilmoittautuneille, eli ilmottautuminen kannattaa, vaikka et pääsisi kyseisenä ajankohtana webinaarin äärelle.