Webinaaritallenne

Organisaation ISO-kuva – mikä se on ja mitä siitä tulee tietää?

Katso tallenne

Johtamisen, laadunhallinnan ja kehittämisen tueksi on aina tarvittu kuvausta liiketoimintamallista ja ymmärrystä toimintaympäristöstä. Taustoitusta toimialasta, organisaation koosta, toimintamallista, kumppaneista, asiakkaista, henkilöstöstä sekä yleisistä organisaation toimintaan liittyvistä perustiedoista.

Omaan liiketoimintaan liittyvät toimijat ja niiden vaikutukset on tärkeää tunnistaa: Siitä on hyötyä toiminnan suunnitteluun ja johtamiseen silloinkin, kun tavoitteena ei ole sertifikaatti tai joku muu tunnustus.

Mitä ISO-kuvalla tarkoitetaan?

Kaikki liiketoiminnan kehittämiseen tähtäävät viitekehykset lähtevät liikkeelle oman organisaation toiminnan tunnistamisesta isossa kuvassa. Vasta sitten organisaatio voi miettiä, mitä yksittäinen vaatimus tai tarve tarkoittaa heidän toiminnassaan.

ISO-standardien etuliite se tulee sanoista International Organization for Standardization, ja yhtälailla ISO-standardit lähtevät liikkeelle oman organisaation toiminnan tunnistamisesta. Tästä pääsemmekin sanaleikin eli ISO-kuvan pariin.

Opi ymmärtämään ja hyödyntämään organisaation kokonaiskuvaa eli ISO-kuvaa

Jos sanaleikki ISO-kuva auttaa yhtäkin toimijaa selkeämmin ymmärtämään myös standardin vaatimuksia, on se kaiken oivaltamisen arvoinen.

Lataa webinaaritallenne alta. ISO-kuva-webinaarisarja tulee olemaan jatkoa Elinan vuosina 2020-2023 pitämille ekosysteemi-webinaareille.

Webinaari sopii erityisesti:

  • laadunhallinnan,
  • kokonaisarkkitehtuurin ja
  • liiketoiminnan kehittämisen parissa työskenteleville.

Täytä tietosi ja lataa webinaaritallenne

* merkityt kohdat ovat pakollisia.

Puhujat

KM Elina Mäkinen on liiketoiminnan kehittämisen ja laadun asiantuntija, jolla on laaja tietämys ja erilaisten prosessi-, laatu-, arviointi-, riskienhallinta- ja tiedonhallinta työkaluista ja toimintamalleista. Sertifikaatteja löytyy sekä henkilö- että organisaatiohistoriasta lukuisia. Ekosysteemien mallintaminen ja jatkuvuudesta huolehtiminen vastuullisesti ovat aiheita, joista Elina on ollut viime vuosina erityisen kiinnostunut. Käytännön kokemusta kokonaisvaltaiseen toiminnan kehittämiseen ja johtamiseen on kertynyt sekä konsulttina että nykyisin Arterin johtoryhmän jäsenenä ja konsultti- ja asiantuntijatiimin vetäjänä.