Blogi

Laajenna ARCin käyttöä lisäpalveluilla

ARC-ohjelmiston lisäpalvelut

ARC-ohjelmisto tarjoaa käyttäjälleen monipuolisesti erilaisia ominaisuuksia. Olemme kehittäneet yhdessä asiakkaidemme kanssa lisäpalveluita, joilla voit entisestään tehostaa ARC-ohjelmiston toiminnallisuuksia tai integroida sitä muiden järjestelmien kanssa. Käyn läpi näitä lisäpalveluita, sekä sitä millaista hyötyä ne tuovat mukanaan.

SSO-integraatio

”Single Sign On” eli kertakirjautuminen on nykyään lähes käyttöedellytys mille tahansa järjestelmälle. Kertakirjautuminen mahdollistaa käyttäjän tunnistautumisen organisaation käyttäjähallinnan kautta ja ottaa automaattisesti käyttöön hänelle annetut oikeudet. Tämä vähentää salasanojen muistelusta aiheutuvaa verenpaineen nousua ja nostaa taatusti ohjelmiston käyttöastetta.

IMS-ARC prosessi-integraatio

Mikäli organisaatiossanne on käytössä IMS sekä ARC on tämä lisäpalvelu kuvainnollinen runsaudensarvi. Palveluiden, prosessien ja tietojärjestelmien kuvaaminen on kokonaisarkkitehtuurin kovassa ytimessä, tämän lisäpalvelun avulla voit ottaa oikopolun prosessien tuomiseksi osaksi kokonaisarkkitehtuuria.

Integraation avulla IMS-järjestelmään piirretyt hyväksytyt prosessit siirtyvät automaattisesti ARC-ohjelmistoon prosessi-elementeiksi. Piirtämäsi prosessikaaviot tuodaan elementtien liitteiksi ja elementtien yhteydet luodaan IMS-ohjelmiston prosessihierarkian mukaisesti. Tämän integraation avulla pysyvät ARCiin kuvatut prosessit ajantasaisina kun niitä IMS-järjestelmän puolella muutetaan.

IMS ARC prosessi-integraatio
Esimerkki siitä miten prosessihierarkia mallintuu IMS-järjestelmästä ARC yhteyskaavioon.

 

Service NOW CMDB integraatio

Jos organisaationne on aktiviinen Service Now CMDB järjestelmän käyttäjä on tämän lisäpalvelun avulla mahdollista tuoda haluttu sisältö Service Now konfiguraatiohallintatietokannasta. Tämä helpottaa varsinkin kokonaisarkkitehtuurin teknologioiden ja järjestelmien kuvaamista.

OpenAPI-rajapintakuvaus

ARCiin kuvattavien kokonaisuuksien rakennuspalikoita ovat mallit ja elementit eli organisaation rakenteet ja sisällöt. Mallien avulla hahmotat visuaalisesti, minkälaisista palasista toimintanne koostuu. Elementtien eli sisältöjen tehtävänä on kertoa, mitä konkreettisia asioita näihin käsitteisiin kuuluu.

OpenAPI-rajapintakuvaus avaa mahdollisuuden tuoda elementtien tiedot ulkoisesta lähteestä ARC-ohjelmistoon.

Haluatko kuulla enemmän lisäpalveluista? Jätä yhteydenottopyyntö, niin olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.

Ota yhteyttä!

Jätä yhteydenottopyyntö asiakaspalveluumme tällä lomakkeella.

Kirjoittaja

Ville Lukkaroinen toimii Arterilla asiakasvastaavana ja hän on tehnyt yhteistyötä Arterin ohjelmistoasiakkaiden kanssa jo usean vuoden ajan. Hänet olet voinut tavata Arter asiakaspäivien juontajana tai Teams-kokousten vetäjänä. Villellä on rutkasti näkemystä IMS- sekä ARC-ohjelmistojen hyödyntämisestä erilaisissa organisaatioissa ja hän taklaa mielellään niiden käyttöön liittyviä haasteita.

Liittyvät materiaalit